reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Postaraj sie odciagac mysli do 26.06 i nie martw sie na zapas - jak sama mowisz to sir moze samo skorygowac jeszcze w twoim brzuszku a dwa moze tez ustabilizowac sie po porodzie.

Wiem ze ciezko nie myslec o tym ale najlepiej sprobowac, i tez nic nie googluj ani nie szukaj bo to sie czlowiek sam nakreca.

Trzymam kciuki i mam nadziejr ze bedzie dobrze wszystko.
Dzięki za wsparcie!już przeszłam etap googlowania i dołowania bo i tak nie mam na to wpływu.Przez chwilę mialam poczucie winy,że to przez SSRi ale kardiolog mówi,że nie.Póki co mam przypływ energii i idę 3 koleżankę odwiedzić...ale się dzisiaj naplotkuję:laugh2:

reklama
Też tak mam, psychiatra, psycholog, witaminy, leki itp itd. Ale najważniejsze żeby było lepiej.
U mnie póki co jest kryzys od paru dni. Nic mi nie pomaga, na siłę wstaje z łóżka, na siłe jem.
I jestem zła na siebie, że myślałam że z nerwicą mogę bez problemu mieć dziecko. Niestety...prawie każdy dzień to horror, już mam myśli, że nie chce być w ciąży, bo nie daje rady. Albo wali mi serce albo boli żołądek...i ciągły niepój i natrętne myśli, dawno tak źle się nie czułam.
Pomyśl że zawsze jest tak samo , są dni zle , a po paru dniach zawsze jest suoer, trzeba się nastawić że jednego dnia będzie gorzej a następnego lepiej. Ja zauważyłam że zawsze tak jest . Psychiatra który pracuje w psychiatryku w moim miescie całe życie , powiedział że psychoterapia zawsze daje rezultaty , raz szybciej raz później , ale że po 3 miesiącach napewno się już jakaś zmianę dostrzeże . Spróbuj wstać z tego łóżka i idź na spacer , mi wysiłek fizyczny bardzo pomaga , a nigdy nie miałam z nin styczności dopiero o 5 miesiąca cia, : p

Dzięki za wsparcie!już przeszłam etap googlowania i dołowania bo i tak nie mam na to wpływu.Przez chwilę mialam poczucie winy,że to przez SSRi ale kardiolog mówi,że nie.Póki co mam przypływ energii i idę 3 koleżankę odwiedzić...ale się dzisiaj naplotkuję:laugh2:

No i super, bardzo dobre nastawienie, ja tez nie uwazam ze to od SSRI bo mam dwie kolezanki kore braly CALA ciaze SSRI so konca i dzieci sa zdrowe. To milego popoludnia i plotkowania! :)))

Dziewczyny, zdrowie warte kazdych pieniedzy. Ja mialam psychoterapie poznawczo brhawioralna na Skype od stycznia raz w tyg... ale po jakims czasie uznalam ze musze sorobowac czegos innego bo moze ten Skype jednak nie dziala :/
Wczesniej leki do osychiatry po konsultacji. Leki daly wiecej niz payxhoterapia, ktora nic nie pomogla..

Teraz pojde na hipnoterapie, koszt takij wizyty to tutaj gdzie mieszkam 600zl co jedt mega drogie nawet przy moich zarobkach... w persoektywie co ile kosztuje, leczenie jakiekolwiek w UK to mega koszt.

Zapisalam sie do lekarza poerwszego kontaktu na 20.06 i poprosze o skierowanie na terapie i do osychiatry. Tutaj to tak funkcjonuje ze skoro dalam rade przyjsc i nie placze albo nie rwe sobie wlosow tzn ze jest dobrze. Wiec bede musiala wyjac przyslowiowo wszystkie brudy z szafy zeby to wygladalo naprawde powaznie...

Wystraszona, nie zaluj ciazy prosze, na pewno tez marzylas o dzidziusiu, tak jak ja.... zawsze chcialam miec i nawet jesli to oznaczalo odstawienie lekow i zle samopoczucie - ja z gory zalozylam ze ciaza to bedzie dla mnie ciezki czas bardzo.
jest ciezki no dzis az mnie glowa boli wlasnie spalam, jestem w letargu, wstaje tylko na jedzenie picie i toalete ale moze to hormony tez dzis bo niedobrze mi caly dzien. Zaraz obejrze jakis film.

Ja jestem aktualnie w orzekonaniu powatpiewania w coaze i czy mala fasolka w ogole dobrze sie miewa i czy wszystko z nia w porzadku. Wczesniej balam sie ze mam puste jajo plodowe a teraz wymyslilam ze przeciez to ze nie ma krwawienia to jeszcze nic nie znaczy bo plod moze przestac sie rozwijac [emoji23][emoji23][emoji23] az usmiechnelam sie teraz bo to sa irracjonalne mysli...

Dziewczyny jeszcze jedno przyszło mi do głowy, ,żeby Wam napisać. Całą ciąże słyszałam: nie bądź smutna, bo dziecko będzie smutne. Nie możesz się tak denerwować, bo dziecko będzie chore/nerwowe. Wiecie co, mój Synek się super rozwija (powiedziałabym, że ponad wiek czytając różne artykuły), jest bardzo radosny w przeciwieństwie do córki koleżanki (życze Jej jak najlepiej) która całą ciąże chodziła z uśmiechem od ucha do ucha i wariowała z radości

Do psychiatry od razu się zapisuj, bo na pierwszą wizytę najdłużej się czeka, a skierowanie nie jest potrzebne. U psychologa mów, że jesteś w ciązy mają obowiązek Cie przyjąć:)
600 zł za jedną wizyte Kosmos....
Dziewczyny, zdrowie warte kazdych pieniedzy. Ja mialam psychoterapie poznawczo brhawioralna na Skype od stycznia raz w tyg... ale po jakims czasie uznalam ze musze sorobowac czegos innego bo moze ten Skype jednak nie dziala :/
Wczesniej leki do osychiatry po konsultacji. Leki daly wiecej niz payxhoterapia, ktora nic nie pomogla..

Teraz pojde na hipnoterapie, koszt takij wizyty to tutaj gdzie mieszkam 600zl co jedt mega drogie nawet przy moich zarobkach... w persoektywie co ile kosztuje, leczenie jakiekolwiek w UK to mega koszt.

Zapisalam sie do lekarza poerwszego kontaktu na 20.06 i poprosze o skierowanie na terapie i do osychiatry. Tutaj to tak funkcjonuje ze skoro dalam rade przyjsc i nie placze albo nie rwe sobie wlosow tzn ze jest dobrze. Wiec bede musiala wyjac przyslowiowo wszystkie brudy z szafy zeby to wygladalo naprawde powaznie...

Wystraszona, nie zaluj ciazy prosze, na pewno tez marzylas o dzidziusiu, tak jak ja.... zawsze chcialam miec i nawet jesli to oznaczalo odstawienie lekow i zle samopoczucie - ja z gory zalozylam ze ciaza to bedzie dla mnie ciezki czas bardzo.
jest ciezki no dzis az mnie glowa boli wlasnie spalam, jestem w letargu, wstaje tylko na jedzenie picie i toalete ale moze to hormony tez dzis bo niedobrze mi caly dzien. Zaraz obejrze jakis film.

Ja jestem aktualnie w orzekonaniu powatpiewania w coaze i czy mala fasolka w ogole dobrze sie miewa i czy wszystko z nia w porzadku. Wczesniej balam sie ze mam puste jajo plodowe a teraz wymyslilam ze przeciez to ze nie ma krwawienia to jeszcze nic nie znaczy bo plod moze przestac sie rozwijac [emoji23][emoji23][emoji23] az usmiechnelam sie teraz bo to sa irracjonalne mysli...

Czy ty rowniez mieszkasz w UK? Tutaj widzialam czas oczekiwania na terapie ok 6-8 tyg o ile dobrze pojdzie a max to.. 16 tyg!
Co do osychologa/psychiatry to nie wiem ale wlasnie bede sie podpierac ze jestem w ciazy.

Fajnie ze dzielisz sie z takim spostrzezeniem, wlasnie ja tez slyszalam duzo ze jak sie mama denerwuje to i dziecko i ze dziecko czuje wszystko... ale rizne sytuacje kobiety przechodza a dzieci sa tak rozne i nie ma reguly na ich zachowanie.
Dzieki za slowa otuchy [emoji8]

Fajnie, że komuś lepiej po tym co napisze, sama sie strasznie stresowałam i miałam wyrzuty, ze przez moja nerwice dzidzi cos bedzie. Mieszkam w PL, ale jak powiesz że Jesteś w ciązy do każdego lekarza powinni Cie przyjąć poza kolejką.
Do psychiatry od razu się zapisuj, bo na pierwszą wizytę najdłużej się czeka, a skierowanie nie jest potrzebne. U psychologa mów, że jesteś w ciązy mają obowiązek Cie przyjąć:)

Ja jestem aktualnie w orzekonaniu powatpiewania w coaze i czy mala fasolka w ogole dobrze sie miewa i czy wszystko z nia w porzadku. Wczesniej balam sie ze mam puste jajo plodowe a teraz wymyslilam ze przeciez to ze nie ma krwawienia to jeszcze nic nie znaczy bo plod moze przestac sie rozwijac
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
az usmiechnelam sie teraz bo to sa irracjonalne mysli...
Czy ty rowniez mieszkasz w UK? Tutaj widzialam czas oczekiwania na terapie ok 6-8 tyg o ile dobrze pojdzie a max to.. 16 tyg!
Co do osychologa/psychiatry to nie wiem ale wlasnie bede sie podpierac ze jestem w ciazy.

Fajnie ze dzielisz sie z takim spostrzezeniem, wlasnie ja tez slyszalam duzo ze jak sie mama denerwuje to i dziecko i ze dziecko czuje wszystko... ale rizne sytuacje kobiety przechodza a dzieci sa tak rozne i nie ma reguly na ich zachowanie.
Dzieki za slowa otuchy [emoji8]

Fajnie, że komuś lepiej po tym co napisze, sama sie strasznie stresowałam i miałam wyrzuty, ze przez moja nerwice dzidzi cos bedzie. Mieszkam w PL, ale jak powiesz że Jesteś w ciązy do każdego lekarza powinni Cie przyjąć poza kolejką.

Tutaj to tak nie dziala niestety.
Potrzebne jest mi skierowanie i do psychologa i do psychiatry. Nie wiem do ktorego dluzej sie czeka, ale dowiem sie wkrotce.

Co do ciazy to tez oni traktuja ja inaczej tutaj, jak cos normalnego. Nie robia tylu badan i skanow do w Polasce sa obowiazkowe. Nikt nie badal mi progedteronu ani hcg jak zaszlam w ciaze na przyklad. Sama je zbadalam w Polsce.

Noe musze chyba dodawac ze ich podejscie tutaj dodatkowo mnie stresuje [emoji23]

reklama
Właśnie tak się składa że w mojej najniższej rodzinie ma ginekologa i nie był od początku za tym żebym coś brała ,ale potem uznał że jak muszę to muszę ale ostrzegał mnie że przed 30 tygodniem muszę odstawić, dzisiaj mój lekarz to potwierdził że mam już tego nie brać pomału. Pewnie jak będzie ogromną tragedia to będę musiała brać , narazie źle się czuje bo prawie codziennie mam lęki od rana , dopiero jak wracam z jogi , psychoterapi albo basenu to mi przechodzi ....
Dasz radę tylko musisz w to uwierzyć.Ja też jak dowiedziałam się,że mam odstawić leki,które i tak nie dawaly zbytnio efektu byłam przerażona.Teraz już chyba 5 tydzień po odstawieniu jestem i czuje się o niebo lepiej...oczywiście,ze mam obawy czy mnie nie chwyci ale zaczynam wierzyć w psychoterapię i hipnozę....wcześniej chyba tylko chodziłam,a podświadomie i tak czułam,że to bez sensu....stety/niestety to wszystko jest w naszych głowach

Do góry