reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Na temat rodzaju porodu nic nie wiem bo ginekolog twierdzi że do terminu jeszcze daleko żeby się już teraz nad tym zastanawiać. Widzę po sobie że im bliżej tym częściej doskwieraja mi ataki paniki. Zwlaszcza ze musze lezeć. Może to też przez to że ciążowe dolegliwości też już się nasilają...

Dziewczyny mi zostalo 6 dni do porodu. Boję się jak sobie poradzę,I ze zawsze będęmiała te straszne lęki I natrętne myśli,ale chociaz nie mam objawow fizycznych,to pewnie zasluga serttaliny. Boję się tego jak będę czuła sie po porodzie, do tego jakies chorobsko mi sie przypaletalo,ledwo zipie,nie mam sily na nic moja coreczka mnie wkurza,zreszta wszystko mnie wkurza,zastanawiam sie czy zawsze juz tak bede.sie czula,czy zdolam.sie cieszyc z tego co mam

Dziewczyny mi zostalo 6 dni do porodu. Boję się jak sobie poradzę,I ze zawsze będęmiała te straszne lęki I natrętne myśli,ale chociaz nie mam objawow fizycznych,to pewnie zasluga serttaliny. Boję się tego jak będę czuła sie po porodzie, do tego jakies chorobsko mi sie przypaletalo,ledwo zipie,nie mam sily na nic moja coreczka mnie wkurza,zreszta wszystko mnie wkurza,zastanawiam sie czy zawsze juz tak bede.sie czula,czy zdolam.sie cieszyc z tego co mam
Annetkaa jesteś już zmęczona i ma prawo Cię wszystko wkórzać.Nie obwiniaj się za to.A po porodzie hormony siè trochę uspokojà,a jak nie zrobią tego szybko to zawsze możesz zwiększyć dawkę sertraliny.A w ogóle spotkałam się wczoraj z kumpelami-lekarzami,co prawda nie z branży psychiatrii ale potwierdziły,że przy sertralinie można karmić wg leksykonu laktacyjnego

Na temat rodzaju porodu nic nie wiem bo ginekolog twierdzi że do terminu jeszcze daleko żeby się już teraz nad tym zastanawiać. Widzę po sobie że im bliżej tym częściej doskwieraja mi ataki paniki. Zwlaszcza ze musze lezeć. Może to też przez to że ciążowe dolegliwości też już się nasilają...
Necia1424 ginekolog Ci nie zasugeruje cc,ale możesz iść do psychiatry i bez problemu Ci takie wystawi ze wzgl.na lęk przed porodem.To zależy od Ciebie jaki masz plan na poród

Anetkaa121: Bardzo Ci zazdroszczę że to już termin... Jestem pewna że po porodzie lęki i myśli zmniejsza się na tyle że będziesz mogła normalnie funkcjonować ponieważ Twoja uwaga będzie skupiona na dodatkowych obowiązkach.
Edzik36: oprócz nerwicy mam też inne zdrowotne problemy i mam nadzieję że ze względu na nie zrobią mi cesarke.

Anetkaa121: Bardzo Ci zazdroszczę że to już termin... Jestem pewna że po porodzie lęki i myśli zmniejsza się na tyle że będziesz mogła normalnie funkcjonować ponieważ Twoja uwaga będzie skupiona na dodatkowych obowiązkach.
Edzik36: oprócz nerwicy mam też inne zdrowotne problemy i mam nadzieję że ze względu na nie zrobią mi cesarke.

A mam pytanie do Was w sprawie asertinu. Mi go zapisano ale bardzo sie boje go wziąść. Czy nie nasila moich lęków i czy bezsennosc się nie pogłębi. Jak.sie czulyscie na początku? Warto spróbować? Mam kilka tyg do porodu i może mnie to podratuje.

Mi na początku nasilił lęki I bezsenność,ale po jakis trzech tyg brania to minelo,tak ze jeszcze do niedawna przylozylam glowe do, poduszki I spalam:p teraz za bardzo juz nie spie bo brzuch przeszkadza,czeste wstawanie.do.ubikacji I teraz jeszcze chorobsko.do tego

reklama
Mi na początku nasilił lęki I bezsenność,ale po jakis trzech tyg brania to minelo,tak ze jeszcze do niedawna przylozylam glowe do, poduszki I spalam:p teraz za bardzo juz nie spie bo brzuch przeszkadza,czeste wstawanie.do.ubikacji I teraz jeszcze chorobsko.do tego
To może rzeczywiscie warto sprobowac. Jestem 32 tc może to dobry czas. Mam brac ćwiartke 50 na początek przez tydz. Jeszcze skonsultuje to z psychiatra. Pojde na wizyte jak najszybciej.

Do góry