reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Justi ! Wzięłam dziś asertin z bólem serca ale wzięłam. Jestem na skraju wyczerpania. Kolejna nieprzespana noc, jestem dziwnie pobudzona, nie mogę usiedzieć na miejscu. Chodzę z góry na dół, coś szukam w internecie. Chciałam się rano zdrzemnąć ale nerwica mi nie pozwala. Co to za cholerstwo jest. Jestem przerażona. Dziewczyny musimy się jakoś wspierać. Często zaglądam na forum czy ktoś coś piszę i jestem zawiedziona jak nie ma nic. Justi A u ciebie jest jakaś poprawa odnośnie lęków?

reklama
Justi ! Wzięłam dziś asertin z bólem serca ale wzięłam. Jestem na skraju wyczerpania. Kolejna nieprzespana noc, jestem dziwnie pobudzona, nie mogę usiedzieć na miejscu. Chodzę z góry na dół, coś szukam w internecie. Chciałam się rano zdrzemnąć ale nerwica mi nie pozwala. Co to za cholerstwo jest. Jestem przerażona. Dziewczyny musimy się jakoś wspierać. Często zaglądam na forum czy ktoś coś piszę i jestem zawiedziona jak nie ma nic. Justi A u ciebie jest jakaś poprawa odnośnie lęków?
Miałam podobnie, dziwne pobudzenie, niepokój i głupie myśli no i nie mogłam spać. ... po 19 dniach jest nieco lepiej ale nadal są lęki. Czuję się zrezygnowana...mam wrazenie że to się nie skończy. Leki raczej nie pomogą w 100 procentach, bylam na terapii behawioralno-poznawczej, swego czasu bardzo mi pomogła ale jak zaszlam w ciaze to mam wrażenie ze hormony mną żądzą. ...

Gosiu może to głupie ale ja mam godzinę w ciągu dnia, że obkladam sie poduszkami i wyję, szlocham, to mnie w jakiś tam sposób oczyszcza. ...

Ja też sobie dziś popłakałam. Daję to pewną ulgę ale na krótko. Staram się trzymać. Ciągle patrzę na zegarek która godzina, czas mi się wlecze nieubłaganie. Powinna wziąć coś na uspokojenie, bo moje dziecko żyje w stresie razem ze mną, ale ciągle się wzbraniam. Czuję że źle robię. Justi od dziś jeszcze 3 miesiące do porodu. Boję się że nie dam rady.

Gosiu przetrzymaj ten tydzień, pamietaj ze leki na poczatku nasilają objawy, wiem jak nikt inny, ze jest ci ciężko. Kazdy dzień ciągnie się w nieskończoność. ...ja jestem osobą bardzo energiczną, więc nasza choroba plus przeziębienie to dla mnie lekcja życia i cierpliwości. Pomaga mi modlitwa. ...

Hej dziewczyny! Wczoraj byłam na rodzinnej imprezie i trochę się odstresowalam, myslalam ze bedzie gorzej ale nie bylo tak źle. Odwrocenie uwagi od "choroby" i zajecie sie czms jest dobrym sposobem na lepsze samopoczucie.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej justi sama miałam dzis isc do kościoła ale bałam się że nie wytrzymam godziny
Dziś kolejny dzień próby ogólne pobudzenie brak snu ale jakoś przetrwałam. Jutro umówiłam się z koleżanką więc to zagospodaruje mi trochę czasu. Na noc chyba biorę tabletkę żeby trochę pospać

Gosiu, mnie od 16 złapały okropne lęki i musiałam wziąć hydroksyzyne 10, jestem po niej strasznie zmulona a niepokój czuję nadal. Czasami jestem rozczarowana działaniem asertinu, chciałbym uwolnić się od lęków a one nadal są. Dzisiaj miałam wrażenie, że lęk ciągle za mną podąża. Mam wrażenie, że nie mogę nad nim wogole zapanować. Jutro mam wizytę u ginekologa, mam nadzieję że wszystko jest ok, pocieszające jest to, że czuję, że synkowi jest w brzuszku dobrze, cały czas się rusza. Takiej nerwicy jak w ciąży nie miałam nigdy....

No to sobie pospałam Jest 12.45 a ja już nie śpię. I wzbraniałam się wieczorem od drzemki nic to nie pomogło. Nie wiem co robić. Chyba wezmę tabletkę żeby jeszcze usnąć. Przecież w dzień będę padnięta i jeszcze bardziej znerwicowana. A byłam takiej dobrej myśli....

reklama
Widzę dziewuszki, że wy możecie spać bardziej ode mnie. Ja już na nogach, lęk mnie znowu jakiś dopadł, więc szybko wstałam i nie wiem co ze sobą zrobić. Ty Justi Nigdy nie miałaś takiej nerwicy jak w ciąży, ja nigdy nie miałam. Dlatego tym trudniej jest mi zrozumieć czemu ujawniła się akurat teraz. Mąż mówi do mnie żebym założyła bloga i spisywała swoje odczucia. Chyba cały czas bym na nim siedziała i pisała. Jak już się obudzicie to napiszcie jak tam wasze samopoczucie.

Do góry