reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

A mi tylko wszyscy mówią musisz być spokojna,wyciszona,nie denerwowac się bo to zaszkodzi dziecku a jak ktoś mi tak mówi to od razu jeszcze bardziej zaczynam się denerować bo oni nie wiedzą co mi jest a chcą mi radzić.Czasem żałuje że oni nie borykają się z tym co ja.
A tak z innej beczki wiecie że Książe William założył fundacje Heads Together która ma na celu rozpowszechnianie i uświadamianie ludziom czym jest depresja i nerwica bo on sam walczył wiele lat z depresją po śmierci Diany i dołączyła do tej fundacji Lady Gaga która cierpi na depresje i zepół urazowy po gwałcie a wydawałoby się że mają takie fajne życie żadnych problemów dużo pięniedzy a tu jednak proszę. Polecam Wam odnalezie tej stronki co prawda pisze tam tylko po angielsku ale wielu rzeczy można się z tego co tam jest napisane.

reklama
Wiem o czym mowisz, bo Ja mam to samo kazdy tylko mowi ze by sie uspokoic a wszystko bedzie dobrze a to wcale nie jest tak prosto, wiem ze zalozyl bo tutaj trabia o tym wszedzie nawet pokazywali w telewizji jak rozmawiaja na skype;) niestety psychika ludzka jest tylko narzedziem ktore moze sie "zepsuc" kazdemu niewazne ile masz zer na koncie, czlowiek ma tendencje do stwarzania sobie Sam problemow...

A bierzesz jakies leki? Fajnie masz juz prawie polowa ciazy za toba, Ja juz szczerze nie moge sie doczekac kiedy urodze, za duzo stresu przy ciazy;)
A z tym stresem u takich nerwusow jak my to jest tak że jest zawsze, teraz bo ciąża,potem bo noworodek w domu, potem bo zima i cholera wie co jeszcze.... My jesteśmy tak zaradne że co jak co ale powód do nerwów sobie zawsze znajdziemy.... ja jak miałam 15tc to też chciałam już być dalej,a teraz jak mam 36tc to bym już chciała być po[emoji53][emoji20][emoji40][emoji4]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Kiedyś myślałam o założeniu bloga o depresji nerwicy mojej i opisywanie o wszystkim co się u mnie dzieje ale znowu źle się poczułam i nie miałam siły żeby o tym myśleć a tym bardziej stworzyć taki blog.
Chciałam ten dołaczyć do pewnej organizacji walczącej z depresją i nerwicą ale też mi się nie udało.Mam nadzieje że kiedyś uda mi się to zrobić ale najpierw musze popracować nad soba. Słucham DivoVica i troszke mi to pomaga ale jeszcze długa droga przede mną.Mam nadzieje że nie braknie mi silnej woli żeby to pokonać w przyszła środek zaczynam kolejną psychoterapie i nastawiam się pozytywnie na nią żeby mi pomogła.

A z tym stresem u takich nerwusow jak my to jest tak że jest zawsze, teraz bo ciąża,potem bo noworodek w domu, potem bo zima i cholera wie co jeszcze.... My jesteśmy tak zaradne że co jak co ale powód do nerwów sobie zawsze znajdziemy.... ja jak miałam 15tc to też chciałam już być dalej,a teraz jak mam 36tc to bym już chciała być po[emoji53][emoji20][emoji40][emoji4]

Już 36tc to końcówka a nie denerwujesz się przed porodem i jak będzie po ?

To prawda zawsze cos sie znajdzie, Ja mam takie obsesyjne myslenie jak juz sie uczepie jednej rzeczy to czytam o tym I sie tylko nakrecam a w ciazy jest mnostwo rzeczy ktore mozna sobie wkrecic, I jak tu spokojnie przezyc te 9 miesiecy;) a boisz sie porodu?

Iwi, jak weszło to musi wyjść, bardziej mnie wkurza nieznajomość daty tego występu no ale takie życie... A po? Jakoś będzie, jak będzie ryczeć to trzeba bawić. Mam już 7latka w domu więc przy nim się denerwowałam a teraz nie mam zamiaru... Byle było zdrowe to damy radę

To prawda zawsze cos sie znajdzie, Ja mam takie obsesyjne myslenie jak juz sie uczepie jednej rzeczy to czytam o tym I sie tylko nakrecam a w ciazy jest mnostwo rzeczy ktore mozna sobie wkrecic, I jak tu spokojnie przezyc te 9 miesiecy;) a boisz sie porodu?
Ponieważ twoim głównym problemem są ataki paniki proponuje abyś weszła na Youtube i odsluchala z dicovica najpierw istotę lęku a potem nagrania o ataku paniki. Potem pociągnij cały 2 sezon nastawiony na działanie. Ja wychodze z tego dzięki forum zaburzeni.pl. Co prawda moim problemem nie były ataki paniki a natrety ale mechanizm lęku taki sam :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A była któraś z Was u dentysty w trakcie ciąży bo coś zaczyna mnie pobolewac ząb i nie wiem jak to wygląda w ciąży czy można dostać znieczulenie wiecie jak to sie odbywa?
Tak, ja byłam ale musiałam przerwać wizyty dostawałam ataków paniki na fotelu dentystycznym :( znieczulenie dają miejscowe na mnie słabo działa...

Do góry