reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Izuskam chodziłam około 1,5 roku na terapię, uważam że bardzo mi pomogła bo mam okresy kilkumiesięczne przerwy w nerwicy, uaktywnia ją wydarzenie stresujące, np. w moim przypadku były to trudne egzaminy prawnicze, otwarcie swojej działalności a teraz ciąża. Mi chyba najbardziej pomaga wyrzucenie emocji poprzez płacz, nietlumienie w sobie wszystkiego i rozmowa z psychoterapeutą. Bo jak się zawsze okazuje każdy nawrót lęków ma swoją przyczynę....Ale nie jestem odpowiednią osobą do udzielania rad bo bywają chwile kiedy maksymalnie zapętlam się w lęki....Uważam że czasem warto przerwać spiralę biorąc tabletkę uspakajajacą przed którą zawszę mam wielki opór...Ale nawet mój mąż po 3 latach mi powtarza żebym coś wzięła i wyciszyly swoje emocje....

U mnie jest to samo kumulacja ważnych wydarzeń i nerwica w prezencie na koniec i tak co kilka lat [emoji3] wiesz co ja jestem na etapie ze boje sie chodzic do lekarzy i boje sie cisnieniomierza natomiast wiecej nic sie nie dzieje ... dlatego postanowiłam spróbować kontrolować swoje myśli aby nie oscylowały tylko przy gabinecie i na codzień żeby cieszyć sie życiem . Nic innego nie zrobie a wizyta u psycho tez mnie wczoraj dużo kosztowała wiec na razie dam sobie spokój bo ona i tak teraz nie bedzie prowadzić terapii bo ciąża tylko taka pogadanka a gadania wszystkim to samo mnie tez meczy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dawo ja nie spie druga noc do 4 rano bo mam skurcze dość mocne a potem przechodzą i usypiam....dzisiaj doszly wymioty i biegunka które też zwiastują poród, brzuch opadł. ....czekam dalej...

Dawo ja nie spie druga noc do 4 rano bo mam skurcze dość mocne a potem przechodzą i usypiam....dzisiaj doszly wymioty i biegunka które też zwiastują poród, brzuch opadł. ....czekam dalej...
Justi damy radę, irytuje mnie ta nieznajomość terminu, takie czekanie.... Ale ja mam jeszcze miesiąc [emoji22]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

[Qwidziałam żo, post: 15113075, member: 170666"]Iwi no że ty nie masz co pisać, nie wierzę [emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
A widzialam ze nikt nie pisze to mowie co bede sie wychylac :) pewnie dziewczyny czuja sie dobrze to nie bede im glowy zawracać. Wczoraj mialam lepszy dzien a dzisiaj znowu do dupy mam teraz tak jakos na zmiane jeden dzien tak a drugi tak a jak Wy sie czujecie

[Qwidziałam żo, post: 15113075, member: 170666"]Iwi no że ty nie masz co pisać, nie wierzę [emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
A widzialam ze nikt nie pisze to mowie co bede sie wychylac :) pewnie dziewczyny czuja sie dobrze to nie bede im glowy zawracać. Wczoraj mialam lepszy dzien a dzisiaj znowu do dupy mam teraz tak jakos na zmiane jeden dzien tak a drugi tak a jak Wy sie czujecie[/QUOTE]
Nie martw się ja tez tak mam...jeden dzień jest spoko to drugi do bani...ja zwalam duzo teraz na pogode bo wiatry na dworzu nie służą...ale moze niedlugo zrobi sie wiosna i samopoczucie sie polepszy:)

Różyczka1984 moze masz racje ze to przez ta flupia pogodę na szczęście moj maz wurwal mnie z domu zeby pooglądać auta no musimy kupic większe dzieki mężowi duzo lepeij sie czuje. Zrobilam teraz pranie mąż zaniesie je na strych no i sloneczko wyszlo to tez lepiej

reklama
Murasaki a co u Ciebie ? Milczysz ... [emoji3] daj znać co dobrego chyba ze jest zle to tez napisz. Ja zmieniam doktorka mam wizytę na środę oczywiście sie trochę boje ale nerwica ma to do siebie ze bedzie dalej wysyłać sygnały. Czytam obecnie książkę Oswoić lęk. Mam rożne momenty ale jednak najlepiej działa
Na mnie działanie czyli bezczynne siedzenie mi nie służy zupełnie. Dzisiaj wieczorem z mezem obejrzymy sobie jakis film. Ktoś ma jakieś propozycje na film ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry