No jak nie spróbujesz to się niestety nie dowiesz. Jak coś piszOk dziekuje za opinie od jutra zaczynam i niby od najmniejszej dawki bo 5mg ale sie mega boje ze bede sie zle czuc czy cos a facet wraca jutro juz do pracy z krotkiego urlopu i sie obawiam
reklama
monika1708
Fanka BB :)
Ja mam w razie W hydro, ostatnio nie mam potrzeby brać.bierze lub brala ktoras hydroxyzyne w ciazy? Mozna doraznie? W ponidzialek dopiero psychiatra a ja juz nie daje rady. Mam tez oxazepan ale on jest silny i nie chce tak od razu benzo brac. Co myslicie?
Ja jestem chyba na 3 grupach [emoji28] ale tylko podczytuje ostatnio [emoji6]Też tam jestem na grupie [emoji4]
Wiesz, ja jak wezmę i leżę to zasypiam a jak coś robię gdzieś wychodzę to jest w miarę okJak mam byc szczera to nie. Tyle ze ide po niej spac. Niestety od tygodnia zmagam sie z depersonalizacja i derealizacją [emoji25][emoji17] nie chce mi przejsc a hydroksyzyna w takim stanie na mnie dziala tylko i wylacznie usypiajaco. Ale kiedys dzialala w miare wyciszając lęki.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Ja wlasnie dlatego sie zdecydowalam bo juz czuje sie zle jak nigdy a przyjdzie połóg, okropne wahania hormonalne i boje sie ze bedzie jeszcze gorzej a juz sobie nie radze w takim stanie z niczym. Takze mysle ze to jest bardzo dobry pomysl zeby sie tak zabezpieczyc.Myślicie, że warto brać zawczasu antydepresanty pod koniec ciąży żeby się nic nie rozwinęło potem ?( myślę o depresji )
A jakie masz objawy już teraz ?Ja wlasnie dlatego sie zdecydowalam bo juz czuje sie zle jak nigdy a przyjdzie połóg, okropne wahania hormonalne i boje sie ze bedzie jeszcze gorzej a juz sobie nie radze w takim stanie z niczym. Takze mysle ze to jest bardzo dobry pomysl zeby sie tak zabezpieczyc.
Ja zaczynam 39 tydzień więc może już późno żeby teraz zacząć brać i jeszcze narażać się na objawy podczas wdrażania leku ...nie wiem już sama
L
Lebkuchen_mum
Gość
A no to troche pozno ci powiem bo leki dzialaja dopiero po czasie. U mnie 32 tydzien. Ogolnie lęk non stop, bez przyczyny, nazywa sie go chyba wolnopłynącym, depersonalizacja/derealizacja, koszmary senne, paraliże senne, szumy w uszach, dretwienie skroni, kołatania serca, nie ostre widzenie. Takie objawy sie pojawiaja. Generalnie od poltora tygodnia dopiero bo w lipcu skonczylam psychoterapie i czulam sie swietnie jak nigdy. Nie wiem czemu nagle wszystko uderzylo z taka sila...ale dlatego od razu zdecydowalam sie ponownie rozpoczac psychoterapie i leki mimo zd antydepresanty ostatnie bralam 4 lata temu majac depresje, teraz tylko zaburzenia lękowe ale czuje ze po porodzie bedzie gorzej.A jakie masz objawy już teraz ?
Ja zaczynam 39 tydzień więc może już późno żeby teraz zacząć brać i jeszcze narażać się na objawy podczas wdrażania leku ...nie wiem już sama
Wiem, że późno , ale nie chce się tym dołować, że późno bo mnie to dodatkowo dobije . Ja chciałam jak najdłużej bez leków i w sumie stres dla mnie branie w ciąży jakichkolwiek. Znasz kobiety , które brały i wszystko ok z dzieckiem ? Nie zazdroszczę Ci objawów , które masz [emoji17] Wierzę, że jest Ci ciężko. Mogę zapytać jaki lek bierzesz, w jakiej dawce i czy czujesz poprawę ? Ech , niech każdy kto czuje się dobrze psychicznie to docenia, bo to wielki skarb.A no to troche pozno ci powiem bo leki dzialaja dopiero po czasie. U mnie 32 tydzien. Ogolnie lęk non stop, bez przyczyny, nazywa sie go chyba wolnopłynącym, depersonalizacja/derealizacja, koszmary senne, paraliże senne, szumy w uszach, dretwienie skroni, kołatania serca, nie ostre widzenie. Takie objawy sie pojawiaja. Generalnie od poltora tygodnia dopiero bo w lipcu skonczylam psychoterapie i czulam sie swietnie jak nigdy. Nie wiem czemu nagle wszystko uderzylo z taka sila...ale dlatego od razu zdecydowalam sie ponownie rozpoczac psychoterapie i leki mimo zd antydepresanty ostatnie bralam 4 lata temu majac depresje, teraz tylko zaburzenia lękowe ale czuje ze po porodzie bedzie gorzej.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Osobicie znam 1 kobiete ktora brala w ciazy leki i dziecko sie normalnie rozwija, teraz jest w drugiej ciazy i tez leki bierze. Na fb jest grupa. Podlinkuje ci tu na dole. Wiekszosc tych kobiet brala w ciazy antydepresanty i dzieci są jak kazde inne ja tez sie wczesniej balam dlatego nic nie bralam ale teraz juz niestety w stanie nie jestem bez lekow. Dzis dopiero 1 dzien wzielam escitalopram a na noc mam hydroksyzyne takze co do tego piersszego opinii jeszcze nie mam ale ta moja kolezanka wlasnie bierze z ta substancja czynna i mowi ze czuje sie swietnie i czytalam mase opinii i wiekszosc chwali. Co do hydroksyzyny to tak mnie wycisza ale tez usypia dlatego na noc, kiedys ja bralam ale potem przestala dzialac i przeszlam na benzo, w ciazy jednak strach takie silne leki. Ogolnie jak wezme hydroksyzyne to ja jestem bardzo zmeczona ale dzidzius normalnie jest aktywny Wejdz na grupe poczytajWiem, że późno , ale nie chce się tym dołować, że późno bo mnie to dodatkowo dobije . Ja chciałam jak najdłużej bez leków i w sumie stres dla mnie branie w ciąży jakichkolwiek. Znasz kobiety , które brały i wszystko ok z dzieckiem ? Nie zazdroszczę Ci objawów , które masz [emoji17] Wierzę, że jest Ci ciężko. Mogę zapytać jaki lek bierzesz, w jakiej dawce i czy czujesz poprawę ? Ech , niech każdy kto czuje się dobrze psychicznie to docenia, bo to wielki skarb.
Razem przez 9msc i macierzyństwo - grupa dla kobiet z nerwica i depresją | Facebook
Grupa powstała z myślą o kobietach, mamach oraz przyszłych mamach zmagających się nerwicą, depresją, zaburzeniami osobowości lub innego typu podobnymi chorobami. Regulamin Grupy : 1. Jedną z...
www.facebook.com
Osobicie znam 1 kobiete ktora brala w ciazy leki i dziecko sie normalnie rozwija, teraz jest w drugiej ciazy i tez leki bierze. Na fb jest grupa. Podlinkuje ci tu na dole. Wiekszosc tych kobiet brala w ciazy antydepresanty i dzieci są jak kazde inne [emoji4] ja tez sie wczesniej balam dlatego nic nie bralam ale teraz juz niestety w stanie nie jestem bez lekow. Dzis dopiero 1 dzien wzielam escitalopram a na noc mam hydroksyzyne takze co do tego piersszego opinii jeszcze nie mam ale ta moja kolezanka wlasnie bierze z ta substancja czynna i mowi ze czuje sie swietnie i czytalam mase opinii i wiekszosc chwali. Co do hydroksyzyny to tak mnie wycisza ale tez usypia dlatego na noc, kiedys ja bralam ale potem przestala dzialac i przeszlam na benzo, w ciazy jednak strach takie silne leki. Ogolnie jak wezme hydroksyzyne to ja jestem bardzo zmeczona ale dzidzius normalnie jest aktywny [emoji4] Wejdz na grupe poczytaj [emoji4]
Razem przez 9msc i macierzyństwo - grupa dla kobiet z nerwica i depresją | Facebook
Grupa powstała z myślą o kobietach, mamach oraz przyszłych mamach zmagających się nerwicą, depresją, zaburzeniami osobowości lub innego typu podobnymi chorobami. Regulamin Grupy : 1. Jedną z...www.facebook.com
Osobicie znam 1 kobiete ktora brala w ciazy leki i dziecko sie normalnie rozwija, teraz jest w drugiej ciazy i tez leki bierze. Na fb jest grupa. Podlinkuje ci tu na dole. Wiekszosc tych kobiet brala w ciazy antydepresanty i dzieci są jak kazde inne [emoji4] ja tez sie wczesniej balam dlatego nic nie bralam ale teraz juz niestety w stanie nie jestem bez lekow. Dzis dopiero 1 dzien wzielam escitalopram a na noc mam hydroksyzyne takze co do tego piersszego opinii jeszcze nie mam ale ta moja kolezanka wlasnie bierze z ta substancja czynna i mowi ze czuje sie swietnie i czytalam mase opinii i wiekszosc chwali. Co do hydroksyzyny to tak mnie wycisza ale tez usypia dlatego na noc, kiedys ja bralam ale potem przestala dzialac i przeszlam na benzo, w ciazy jednak strach takie silne leki. Ogolnie jak wezme hydroksyzyne to ja jestem bardzo zmeczona ale dzidzius normalnie jest aktywny [emoji4] Wejdz na grupe poczytaj [emoji4]
Grupa powstała z myślą o kobietach, mamach oraz przyszłych mamach zmagających się nerwicą, depresją, zaburzeniami osobowości lub innego typu podobnymi chorobami. Regulamin Grupy : 1. Jedną z...www.facebook.com
Fajnie czytać pozytywy i na temat tego, że leki pomagają , i że z dziećmi jest ok. Co Twój ginekolog na to, że bierzesz leki ? Rozumiem, że nie odstawiasz ich przed porodem , będziesz brać cały czas? Dziękuję za link do grupy na FB [emoji846]
reklama
Co u Ciebie ? Jak się czujesz ?No teraz po porodzie to bywa roznie hormony i lęki.daja o.sobie znac do tego totalna zmiana zycia.... rytm.dnia i nocy dostosowany do Malego czasami chodze jak.zombi....zmienilam tez leki z sertraliny ktorktonaa byla dozwolona w ciazy ale na mnie niestety nie bardzo dzialala[emoji53]na paroksetyne (parogen) bo na niej mozna karmic bo przenika do mleka yljo w, 1-2%wiec skutki uboczne brania lekow tez daja o sobie znac niestety .... mam nadzieje ze powoli sie to wszystko unormuje...
Podziel się: