reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

RITA84, mi ostatnio na sutki pomogła maść MALTAN (swoją drogą bardzo cieżko dostępna w ZG; mąż odwiedził z 7 aptek i dopiero na ul. Reja w dr maxie Pani powiedziała, że sprowadzi na następny dzień i faktycznie sprowadziła; wiem, że miała zrobić zapas :-)). Smarowałam po każdym karmieniu. Robiłam również okłady z szałwii. ...i pomogło :-)

polecam apteke Portal Dbam o Zdrowie - leki, suplementy diety, kosmetyki tania i szybka ;-)
ta masc tez jest swietna: Medela PureLan 100, krem na brodawki piersiowe, 7 g - Portal Dbam o Zdrowie

co do plesniawek to nic madrego nie napisze bo nigdy moja dziecina nie miala

reklama
hej witam od dwóch tygodni walczę ze wstrętnymi pleśniawkami u mojej małej, o ile wydaje mi się że u niej jest lepiej o tyle moje sutki wyglądają dużo gorzej i piersi bolą mnie okrutnie. Nadmienię że małą od p. doktor dostała Ne statynę i robioną maść którą przecieram także swoje sutki. Pani doktor zaleciła mi preparaty homeopatyczne ale boję się, że zanim zadziałają to już nie będę miała siły karmić. Macie może jakieś rady, domowe sposoby albo cokolwiek innego.

RITA a czy ty tylko maścią smarujesz swoje sutki czy Nystatyną też? Jeśli tylko maścią, to odstaw ją i zacznij smarować Nystatyną: przez 3 doby po każdym karmieniu (w nocy także), a potem przez 4 dni tylko po karmieniach w dzień. U mnie przyplątała się jakaś infekcja i Nystatyna szybko mi pomogła. Wcześniej położna kazała smarować Daktarinem, ale nic to nie dawało.
Niestety Nystatyna po rozrobieniu nadaje się do użycia tylko przez 7 dni, potem trzeba ją wyrzucić.

Oj na pogryzione sutki tylko Maltan,miałam już ranki na szczęście krew nie leciała,ale ból przeokropny ale zaciskałam zęby i karmiłam

DSC_0145.jpgnasz Feliks Anakin Ł. :-)
Cortina, nie tak bezpośrednio przy UM, ale wchodziłam w Wazów pomiędzy prkiem tysiąclecia a właśnie UM... szliśmy z brązowym wózkiem z takimi niebieskimi i beżowymi "ślimaczkami":-) trzeba było nas zahaczyć!!! następnym razem, jak gdzieś nas dojrzysz, to koniecznie nas zatrzymaj :-) to był nasz 3 spacerek, tym razem dłuuuuższy i młody pierwszy raz zwiedzał nasz deeptak:-)

Ostatnia edycja:
elus syn cudny :-) wlochaty przystojniak :tak::-D

jechalam samochodem a ze korek byl to sie rozgladalam i cie wypatrzylam, to napewno byliscie wy :tak: next tajm bede sie drzec "elusl ! stoj to ja cortinaaaaaaaaaaaaa !!!" :laugh2: badz czujna :rofl2:

co tam u was jak malutki ???
pisac kobiety bo forum wymarlo ostatnio :szok::szok::szok:

a faktycznie, był mały koreczek, weić to musieliśmy być my:-) następnym razem krzycz, a ja będę czujna hiehie:-D
Feliks ma czuprynkę na 100% po mnie, też jak się urodziłam, to miałam takie dłuugie kruczo-czarne włoski :-) no i na 100% jak już podrośnie to będzie miał bardzo jasne blond, wręcz białe i kręcone włoski - a to już i po mnie i po mężulku - młody laseczki na kędziory będzie wyrywał hihi:-D
generalnie temacik rodzicielstwa ogarniamy całkiem nieźle:-) zobaczymy jak będzie dalej, ale damy z siebie wszystko!!!

reklama
bede sie drzec, masz to jak w banku :rofl2:

Maja tez miala dlugie po urodzeniu, ciekawe czy mlody bedzie wlochaty i podobny do siorki ;-)

Do góry