reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

O tak wczoraj ta pogoda była cudowna ah
Co do tegi uwierania to jak moja bratowa coś takiego poczuła to na drugi dzień była szpitalu bo główka była w kanale i przyszedł czas na poród;-) 2 tyg przed terminem

Kobietki rodzące w zg co trzeba zabrać ze sobą do szpitala,mają jakieś wymagania? I czy wcześniej muszę się tam zgłosić?

reklama
mig wg listy, ktora dostalismy od pani reginy na szkole rodzenia to kaza wziac:
karte ciazy, wynik grupy krwi, zaswiadczenie o ubezbieczeniu, dowod osobisty;
szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic, koszule gleboko rozpinana, recznik, przybory toaletowe,plyn do higieny intymnej lub szare mydlo;
stanik laktacyjny, majtki siatkowe-3 szt, wkladki laktacyjne, podklady jednorazowe na lozko 3 szt;
wode niegazowana do picia, czekolada, aparat fotograficzny i dobry humor :-)
dla dzieciaczkow podobno wszytsko maja i nie kaza brac nic, ale moze flaurka na swiezo by zweryfikowala ta liste??:tak:
jesli chodzi o zglasznie to nie trzeba wczesniej.

aa no i flaurko dobrze,ze to zwykle nagromadzenie wody a nie takie jak teraz, w sensie ciazowe :sorry2:

Ostatnia edycja:
Scarleta dzięki,próbowałam się wczoraj dodzwinić na porodówkę ale zajęci chyba byli
A po co czekolada?
W którym jesteś tyg?

jr-c - gratulacje:)

Co do listy - Tantum Rosa - po porodach sn sie przydaje, po cc nie

podkłady na łózko - nie miałam, brudziłam szpitalne
wkładki laktacyjne - cały rooming lata z cycami na wierzchu, stanika nie założyłam ani razu - takie miałam wieeelkie cyce i bolące, ale mogą się przydać;)

a jak teraz wygladaja ciuszki dla dzieci na roomingu ?
bo moja dziecina jak 7 nieszczesc byla ubierana i tym razem ubranka biore swoje :D
jr-c witaj tez jestem lutowka :) jestes z ZG ?

ciuszki - jak sie trafi:) Raz lepiej - raz gorzej. Ja od drugiej doby wolałam swoje, bo prostsze w obsłudze - napy a nie wciągane przez głowę:)

miq jestem w 36 tyg., a czekolada albo dla ciebie tuz po porodzie albo w trakcie dla meza :-D
flaurko to piszesz,ze lepiej miec swoje ubranka hmmm.. wiesz tak sie zastanawiam,bo podobno trudno ich upilnowac potem i czesto bywa tak, ze "gina w akcji":crazy:

reklama
Hmm - mi nikt dziecka bez mojej obecności nie brał - miałam cc i byliśmy w szpitalu 3 doby, w tym czasie była dwa razy kąpany ale szłam też pooglądać jak to się robi. Poza tym ja przewijałam, przebierałam itp itd. Tylko w pierwszą noc, zaraz po pionowaniu wołałam położną do przewinięcia dwa razy, bo ja nie mogłam sie wyprostować mimo tego, że na nogach sie trzymalam jako tako. Nie licz na to, ze położna sama z siebie przyleci Ci to robić - jak już to trzeba ją zawołać a wtedy jesteś przy niej:) Tak więc ciuszki wszystkie wróciły ze mną, w ogóle mało ingerują tam w to co z dzieckiem robisz - byle nie wynosić dziecka z pokoju - na to krzyczą:)))

Do góry