reklama
mam pytanie do dziewczyn, które rodziły bądź są na końcówce swojej ciąży. U mnie zaczął się właśnie 36 tydzień ciąży. Od kilku dni w okolicach krocza czuje nieprzyjemny ból tak jakby coś uwierało. Czy waszym zadanie powinien byc to powód do zmartwienia czy to normalne na końcówce? Staram się nie panikować tłumacząc sobie, że organizm musi się jakoś przygotować do porodu i trochę ponaciągać.
Flaurka
Fanka BB :)
Bóle w kroczu miałam bardzo szybko - właściwie od połowy ciązy - to główka malucha uwierała - widać Twój się już umieszcza odpowiednio - to nie zwiastuje szybkiego porodu - może choć nie musi - ja tak miałam od stycznia a urodziłam 25 maja Nie martw się - przejdzie po porodzie
Ania_789
Mama uroczych córeczek;-)
Też nie przypominam sobie, żeby mnie coś bolało przed porodem:-)
Pochwale się Dziś byłam u lekarza :-)
Z dzidzia wszystko w porządku :-)
I widziałam SISORKA :-)
Pochwale się Dziś byłam u lekarza :-)
Z dzidzia wszystko w porządku :-)
I widziałam SISORKA :-)
Flaurka
Gratulacje Bedzie synuś mamusi)
scarletta
Aktywna w BB
czesc dziewczynki :-)
pogoda dzis przepiekna, chmurki, deszczyk i 20 st. cudownie... jak dla mnie ten stan mogly sie tego lata utrzymac,bo tak juz puchne,ze mam wrazenie ze niedlugo pekne jak balon z woda a do tego jak chodze to mam wrazenie,ze srodstopie mi sie trzesie,bo takie wielkie bańki sa
flaurko a ty nadal walke z zatrzymujaca sie woda prowadzisz?? cholender wiec jednak nie od razu to przechodzi wszytsko
rita84 u mnie tez 36 sie zaczal i w sumie taki ucisk mocny to czuje tak po 10 min spaceru, wtedy to juz nie wiem czy moj chod bardziej przypomina pingwina czy kaczora, no i zastanawiam sie czy dam rade do domu wrocic mysle,ze o ile szyjka dluga i zamknieta to nie masz sie czym martwic, w razie W zawsze mozna na IP podjechac i sprawdzic czy wszytsko ok.
aniu gratuluje chlopaka, ale nie przyzwyczajalabym sie za bardzo do tej mysli,bo mi tez bardzo szybko orzeczono chlopaka,potem jeszcze w 19 tyg powierdzil inny lekarz, a tu teraz prosze- baba z takimi wargami,ze watpliwosci nie ma
pogoda dzis przepiekna, chmurki, deszczyk i 20 st. cudownie... jak dla mnie ten stan mogly sie tego lata utrzymac,bo tak juz puchne,ze mam wrazenie ze niedlugo pekne jak balon z woda a do tego jak chodze to mam wrazenie,ze srodstopie mi sie trzesie,bo takie wielkie bańki sa
flaurko a ty nadal walke z zatrzymujaca sie woda prowadzisz?? cholender wiec jednak nie od razu to przechodzi wszytsko
rita84 u mnie tez 36 sie zaczal i w sumie taki ucisk mocny to czuje tak po 10 min spaceru, wtedy to juz nie wiem czy moj chod bardziej przypomina pingwina czy kaczora, no i zastanawiam sie czy dam rade do domu wrocic mysle,ze o ile szyjka dluga i zamknieta to nie masz sie czym martwic, w razie W zawsze mozna na IP podjechac i sprawdzic czy wszytsko ok.
aniu gratuluje chlopaka, ale nie przyzwyczajalabym sie za bardzo do tej mysli,bo mi tez bardzo szybko orzeczono chlopaka,potem jeszcze w 19 tyg powierdzil inny lekarz, a tu teraz prosze- baba z takimi wargami,ze watpliwosci nie ma
reklama
Flaurka
Scarletta - obrzęki po porodzie szybko zeszły - 15 kg w 2 tygodnie zeszło z licznika. Teraz to puchnę tak normalnie, jak na upały - mam do tego skłonność, no i piję mnóstwo wody, bo karmię cycem, a mam jakąś żyłkę w mózgu z połączeniem cycka i pragnienia - jak tylko mały weźmie pierwszy łyk to ja mam Saharę w ustach - bez wody w ręku do karmienia nie zasiadam))
Podziel się: