Tak zadaję sobie sprawę , że opinie bywają tendencyjne i krzywdzące. Aczkolwiek jak to mówią w każdej plotce jest ziarno prawdy. Informacja o ciąży była dla mnie zaskoczeniem, trzeba przyznać , że byłam przerażona bo to pierwsze dziecko. Dlatego, też szukałam lekarza o którym opinie będą jak najlepsze. Drugą kwestią były możliwe w moim przypadku powikłania. Nie mogłam pozwolić sobie na jakiegoś rutyniarza. Jako, że w ZG nie mieszkam od dawna nie miałam się kogo zapytać jakiego lekarza na NFZ poleca. Szukałam więc w internecie. Byłam zdana na wirtualne opinie. Przyjęłam jako kryterium konfrontacje opinii o lekarzach, których osobiście znam, z moich rodzinnych okolic. Przeczytałam jakie opinie o nich ludzie piszą i stwierdziłam, że w 80% zgadza się to z moją ich oceną. W ten sposób znalazłam lekarkę, która poprowadzi mi ciąże. Dodam tylko, że wybór lekarza nie jest związany z tym, że oczekuje specjalnego traktowania na oddziele. Do Pani doktor jeżdżę do Sulechowa a rodzić planuje w ZG.
Korzystam aktualnie z opieki prywatnej aczkolwiek w planach mam znaleźć dobrego ginekologa na NFZ. Ponieważ koszty prywatnej opieki są dla mnie zbyt wysokie a poza tym jeszcze te wysokie składki odtrącane od pensji.
Dlatego jeśli ktoś jest zadowolony z opieki swojego lekarza w ramach NFZ to proszę by podała jego nazwisko.
Korzystam aktualnie z opieki prywatnej aczkolwiek w planach mam znaleźć dobrego ginekologa na NFZ. Ponieważ koszty prywatnej opieki są dla mnie zbyt wysokie a poza tym jeszcze te wysokie składki odtrącane od pensji.
Dlatego jeśli ktoś jest zadowolony z opieki swojego lekarza w ramach NFZ to proszę by podała jego nazwisko.