reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hmm No nie ma czegoś takiego co chciałby mieć bo jeszcze tego nie powie, jak już mówiłam mowa jest bardzo zacofana 😓 on żyje tu i teraz, abstrakcja dla niego jest czekanie na coś co może być później bo zwyczajnie za godzinę już nie będzie o tym pamiętał. Może jest to dziwne, ale nie mogę mu powiedzieć o czymś co będziemy robić popołudniu (Np wyjazd gdzieś) bo on chce to już teraz.
jesli po weekendzie zaloYlas pieluche to ju poczekaj, idz na wizyte, zobaczysz czego sie dowiesz i wtedy bedziesz myslec.
Jelsi dzis nadal jest bez pieluchy i probujecie to po prostu uzbroj sie w cierpliwosc i walczcie, z dnia na dzien powinno byc coraz lepiej.

reklama
jesli po weekendzie zaloYlas pieluche to ju poczekaj, idz na wizyte, zobaczysz czego sie dowiesz i wtedy bedziesz myslec.
Jelsi dzis nadal jest bez pieluchy i probujecie to po prostu uzbroj sie w cierpliwosc i walczcie, z dnia na dzien powinno byc coraz lepiej.
nie dziś ma pieluchę, za tydzień mamy psychologa to poruszę ten temat. Dodatkowo w nocy tez musi mieć pieluchę bo nie obudzi sie na siku - pamp z rana zwykle jest pełen 😣 chyba poczekam do urlopu wtedy faktycznie będzie więcej kontroli, a to już za miesiąc

nie dziś ma pieluchę, za tydzień mamy psychologa to poruszę ten temat. Dodatkowo w nocy tez musi mieć pieluchę bo nie obudzi sie na siku - pamp z rana zwykle jest pełen 😣 chyba poczekam do urlopu wtedy faktycznie będzie więcej kontroli, a to już za miesiąc
ej ale czekaj, odpieluchowanie w nocy to osobny temat. Czysto fizjologiczny. Tu trzeba czasu az mocz sie zagesci i dziecko bedzie sikac rzadko lub wcale. Jedna rzecz to odpieluchowanie w dzien, druga w nocy.

U nas odpieluchowanie w nocy to była inna bajka. Nawet odpieluchowanie w zakresie siku, a kupa to była różnica pół roku. Po drugich urodzinach dziewczyny załapały siku, ale kupa to było przerażenie, wstrzymywanie, więc dawaliśmy pieluchę. Także u moich dziewczyn odbyło się to na raty. Odebranie pieluchy na noc odbyło się w okolicach ukończenia 3 rż.

U nas odpieluchowanie w nocy to była inna bajka. Nawet odpieluchowanie w zakresie siku, a kupa to była różnica pół roku. Po drugich urodzinach dziewczyny załapały siku, ale kupa to było przerażenie, wstrzymywanie, więc dawaliśmy pieluchę. Także u moich dziewczyn odbyło się to na raty. Odebranie pieluchy na noc odbyło się w okolicach ukończenia 3 rż.
on zaraz skończy 3 lata a nocnik przyprawia go o spazmy i krzyk na całe osiedle i to w dzień nie w nocy 😓😭😭 przeraża mnie to, w tej chwili to on nie rozumie ze żeby zrobić cokolwiek on musi usiąść. Poległam

on zaraz skończy 3 lata a nocnik przyprawia go o spazmy i krzyk na całe osiedle i to w dzień nie w nocy 😓😭😭 przeraża mnie to, w tej chwili to on nie rozumie ze żeby zrobić cokolwiek on musi usiąść. Poległam
Może psycholog Wam doradzi, bo na siłę nie ma sensu. U nas "walka" była z kupą, i to u obu dziewczyn. Bałam się, że skończy się zaparciem nawykowym. W grupie przedszkolnej mojej starszej córki była dwójka dzieci dosyć długo z pieluchą. Po prostu nie były gotowe.
Książeczki już pewnie były?
Trzymam kciuki, może jakieś rady psychologa będą skuteczne.

Może psycholog Wam doradzi, bo na siłę nie ma sensu. U nas "walka" była z kupą, i to u obu dziewczyn. Bałam się, że skończy się zaparciem nawykowym. W grupie przedszkolnej mojej starszej córki była dwójka dzieci dosyć długo z pieluchą. Po prostu nie były gotowe.
Książeczki już pewnie były?
Trzymam kciuki, może jakieś rady psychologa będą skuteczne.
tak książeczki przerobione zarówno kici koci jak i inne. On ma awersje do siadania na nocnik a bez tego odpieluchowanie nie ma sensu. Dziś zrobił drame jak mu założyliśmy majtki a potem jak chciał zrobić kupę to przyniósł pampersa. Oczywiście kupa nie została zrobiona, po prostu chciał pampersa 🤦🏻‍♀️🤷‍♀️ wysiadam już na samym początku

tak książeczki przerobione zarówno kici koci jak i inne. On ma awersje do siadania na nocnik a bez tego odpieluchowanie nie ma sensu. Dziś zrobił drame jak mu założyliśmy majtki a potem jak chciał zrobić kupę to przyniósł pampersa. Oczywiście kupa nie została zrobiona, po prostu chciał pampersa 🤦🏻‍♀️🤷‍♀️ wysiadam już na samym początku
moja starsza tez na nocnik nie siadala, ale jak kupilismy nakladke ze schodkami na sedes to sie okazalo strzalem w 10.
Cos takiego

Załączniki

• IMG_3685.jpeg
    IMG_3685.jpeg
    35 KB · Wyświetleń: 48
najpierw musisz zmentalizowac sie Ty i podjac decyJe, ze to juz. A potem sie za to brac. Jak Ty nie bedziesz gotowa to zadne z Was tego nie ogarnie, bo to sie nie zeobi samo ani w jeden dzien. To proces…

reklama
moja starsza tez na nocnik nie siadala, ale jak kupilismy nakladke ze schodkami na sedes to sie okazalo strzalem w 10.
Cos takiego
na toaletę tez nie chce siadać, próbowaliśmy. Ogólnie po tych 2 dniach jest drama ogólnie na zdjęcie pampersa i zakładanie majtek wiec czy to nocnik czy toaleta ten sam efekt. Aż się trzęsie jak mu nie chce założyć pampersa. Wiec poczekam, nic nie trace. 3 lata dopiero we wrześniu kończy a jeśli to autyzm/spektrum to i tak może być ciężko

Do góry