reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A jakie jest znieczulenie do cesarskiego cięcia? Calkowite czy tylko dolnej połowy? Czy cewnikuja do cc?
Ja miałam od dolnej połowy, choć wolałabym ogólne 😜. Cewnik też zakładają i ściągają dopiero po pionizacji. Mnie bardzo bolało to zostawili mi cewnik na noc, żebym nie musiała wstawać. W moim szpitalu zabierali dzieci na noc więc to było fajne, bo nie wiem jak bym wstawała w tę pierwszą noc. Jeszcze miałam za wysokie łóżko, to w ogóle było ciężko zejść 🤦.

reklama
Ja miałam od dolnej połowy, choć wolałabym ogólne 😜. Cewnik też zakładają i ściągają dopiero po pionizacji. Mnie bardzo bolało to zostawili mi cewnik na noc, żebym nie musiała wstawać. W moim szpitalu zabierali dzieci na noc więc to było fajne, bo nie wiem jak bym wstawała w tę pierwszą noc. Jeszcze miałam za wysokie łóżko, to w ogóle było ciężko zejść 🤦.
Dzięki za odpowiedź :) brr jakoś cewnikowanie wydaje mi się być czymś koszmarnym
A skoro zabierali dzieci na noc to jak były karmione w nocy? Przynosili Ci do karmienia?

Dzięki za odpowiedź :) brr jakoś cewnikowanie wydaje mi się być czymś koszmarnym
A skoro zabierali dzieci na noc to jak były karmione w nocy? Przynosili Ci do karmienia?
Wbrew pozorom zakładanie cewnika wcale nie bolało. Ja karmiłam od razu butelką więc pierwszą noc położne go nakarmiły. Ale obok mnie była babeczka co urodziła bliźniaki, i jej po prostu położne przynosiły dzieci na karmienie i zabierali. Ona też była po cc

Wbrew pozorom zakładanie cewnika wcale nie bolało. Ja karmiłam od razu butelką więc pierwszą noc położne go nakarmiły. Ale obok mnie była babeczka co urodziła bliźniaki, i jej po prostu położne przynosiły dzieci na karmienie i zabierali. Ona też była po cc
O to super, mam nadzieję, że też tak będę miała :)

W dniu cesarki. Po 7 godzinach. Byłam strasznie słaba bo nic cały dzień nie jadłam i jeszcze taka szybka pionizacja, masakra. Może dlatego tak mnie to potem bolało 🤦.
Mówią, że im szybciej pionizacja tym szybszy powrót do zdrowia. Przykro mi, że tak Cię bolało. Moja koleżanka, która ostatnio miała cc też bardzo cierpiała.

reklama
Do góry