Tak naprawdę człowiek szuka pomocy wszędzieMoże i tak ale z tego co wiem dużo parom pomogła
reklama
annemarie
Fanka BB :)
Jasne,ja o niej duzo dobrego tez slyszalam.Tak naprawdę człowiek szuka pomocy wszędzie
Jeśli mogę prosić o radę co jeszcze byś doradziła jakieś badania dodatkowe bo widzę że masz bardzo duże doświadczenie .Jasne,ja o niej duzo dobrego tez slyszalam.
Cześć dziewczyny. Co z tym szczepienie na krztusiec? Ostatnio lekarz mi wyskoczył że się zaszczepimy ok 34 tc. Niby nie jest wymagana ale on zaleca gdyż niestety odkąd mamy gości z Ukrainy to choroba wraca... mam mieszane uczucia ale przecież w niektórych krajach jest to norma...
Niedługo mama
Ja sama chciałam się zaszczepić ze względu na bezpieczeństwo dziecka. Sama zapytałam ginekologa co o tym sądzi, zalecał szczepienie, zlecił badanie krwi na obecność przeciwciał i się zaszczepilam.Cześć dziewczyny. Co z tym szczepienie na krztusiec? Ostatnio lekarz mi wyskoczył że się zaszczepimy ok 34 tc. Niby nie jest wymagana ale on zaleca gdyż niestety odkąd mamy gości z Ukrainy to choroba wraca... mam mieszane uczucia ale przecież w niektórych krajach jest to norma...
nieagatka
U nas norma. Ja sie szczepilam 2 razy. Nie rozumiem czemu w PL to wzbudza jakis tam lek. Dzięki temu Twoje dziecko jest chronione do czasu, kiedy je zaszczepisz.Cześć dziewczyny. Co z tym szczepienie na krztusiec? Ostatnio lekarz mi wyskoczył że się zaszczepimy ok 34 tc. Niby nie jest wymagana ale on zaleca gdyż niestety odkąd mamy gości z Ukrainy to choroba wraca... mam mieszane uczucia ale przecież w niektórych krajach jest to norma...
Niedługo mama
Wlasnie u nas nie jest to chyba tak rozpowszechnione i może przez to, no nie wiem dla mnie to tez było oczywiste, że skoro mogę pomoc przez to bobaskowi to się szczepię. Moja kuzynka, która mieszka w UK była bardzo zaskoczona, że się zaszczepilam skoro w Polsce to nie obowiązkoweU nas norma. Ja sie szczepilam 2 razy. Nie rozumiem czemu w PL to wzbudza jakis tam lek. Dzięki temu Twoje dziecko jest chronione do czasu, kiedy je zaszczepisz.
nieagatka
U nas tez obowiazkowe nie jest, ale bardzo polecane. Nie wyobrażam sobie nie zaszczepic sie zwłaszcza, ze znam przypadek noworodka z krztuscem. Ledwo go uratowali.Wlasnie u nas nie jest to chyba tak rozpowszechnione i może przez to, no nie wiem [emoji2]dla mnie to tez było oczywiste, że skoro mogę pomoc przez to bobaskowi to się szczepię. Moja kuzynka, która mieszka w UK była bardzo zaskoczona, że się zaszczepilam skoro w Polsce to nie obowiązkowe [emoji51]
reklama