reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jak długo i jakimi dawkami suplementowałyście żelazo u swoich pociech, żeby doszło do normalnych wartości?
Ja nigdy nie suplementowalam. Do 6mies sie tego nie robi, a potem tylko jesli jest wyrazne obnizony poziom zelaza...
Zrob malemu badnie krwi, sprawdz poziom i bedziesz wiedziec czy jest sens go suplementowac.

reklama
Ja nigdy nie suplementowalam. Do 6mies sie tego nie robi, a potem tylko jesli jest wyrazne obnizony poziom zelaza...
Zrob malemu badnie krwi, sprawdz poziom i bedziesz wiedziec czy jest sens go suplementowac.
No właśnie wyszedł niedobór - 10,9 (norma 11,4-14,4). Kupiłam żelazo w kropelkach i właśnie się zastanawiam, jak długo może trwać wychodzenie z niedoboru.

Dziewczyny jak długo i jakimi dawkami suplementowałyście żelazo u swoich pociech, żeby doszło do normalnych wartości?
Ja podawałam inofer baby 2 x 0,6 a po miesiącu po kontrolnym badaniu dr zwiększyła do 2x0,7. Wychodzenie z anemię trwało ponad 3 miesiące. Dodam ze syn miał bóle brzuszka po tym.

Oj, to jakaś infekcja jeszcze się przyplątala... Mam nadzieję, że już jesteście zdrowi.
To już tydzień temu. W sumie to nie wiem od czego to było. Rano miał 40°, w ciągu dnia zbijałam ze 3 razy, a następnego dnia jakby nigdy nic wszystko ok. Strachu trochę było przez tą gorączkę, ale dobrze się skończyło i przy okazji ten niedobór wyszedł.

ROCZNY Stasiu pozdrawia wszystkie Ciocie    :);):)niesamowite jak ten czas szybko leci :-D
IMG_20191127_182903.jpg

reklama
Do góry