reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Cześć dziewczęta ;) u mnie piękny słoneczny dzień. Jestem już po wizycie, Marcelinka waży 1750, a dziś mamy 31t+2d. Ile Wasze maluszki ważyły na tym etapie? Niestety nie ma zdjęć. Ułożona jest główką w dół, ale lekarz mówi, że jeszcze może zrobić fikołka [emoji14] no i znowu przypałętało mi się zapalenie i znowu leki.
Super, rośnie Marcelinka [emoji4] Moja ważyła cos koło 1900 a teraz w prawie 36 tyg już 3 kg [emoji33] [emoji6]

Dziewczyny mam pytanie czy zamawialyscie cos ze strony DaWanda bo zamowilam cos i tak teraz sie zastanawiam nad terminem realizacji jest dosc dlugi i zaczynam miec watpliwisci co do tej strony.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zamawialam i było ekspresowo, ale tam jest zbiór różnych wykonawców, więc zależy od kogo zamówisz.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Widzę, że szukamy imion dla dziewczynek :p :D ja jak jeszcze w ciąży nie byłam to zawsze chciałam Lenke i jak się okazalo że w ciąży jestem to mówiłam Lenka no i okazało się że psitke pod serduchem noszę i mąż się zarazil i też mówi Lenka no i chyba tak zostanie ;) mam nadzieję , że nam się nie odmieni ;)

Czyli może Alicja i Amelka są zbyt podobne...? No w sumie słuszna uwaga, ja też ich nie odróżniałam. Dzięki ;-)
Mojemu M się Amelia podobało i jak była by dziewuszka to miała by takie imię mi się za bardzo nie podobało i poszsliśmy na układ on wybiera imię dla dziewczynki ja dla chłopca i to imię dla chłopca też mu się nie podobało ;) i jest synek i mąż już przyzwyczaił do tego imienia i mówi że nawet już mu sie podoba ;)

U dr Czudijowicz. Bardzo fajna lekarz. Wszystko mi wytłumaczyła ;) kazała jeszcze raz na 2 dni badać Katony w moczu, przepisała mi paski do badania.
Ooojjj nie znam ale w ZS czy gdzie indziej w mieście,też mam przepisane paski do badania czy jest cukier i ketony w moczu badań tak co 2,3 dni przykładam paseczek pod strumien lub do kubeczka i wkładam na chwilkę i zabarwia się pasek i patrzysz mi przed wczoraj wyszły w rannym niewielka ilość ketonów a to dlatego że zjadłam kolację za mała i czułam już głód ale tak mi się spać chciała że poszłam od razu,a tak odkąd badań tymi paskami to miałam 3 razy tylko ketony niewielkie ilosci.Najlepiej jakby ich w ogóle nie bylo.To dobrze że radzisz sobie z dietka powodzonka :)

reklama
Mi podobają się wszystkie imiona, które wymieniłas. U nas będzie Julia - mąż wybrał :D Popularne, ale nikt w rodzinie i wśród znajomych nie ma takiego imienia. Dla mnie to było istotne. Gdybym ja wybierała imiona dla bliźniaków, wybrałabym dwa różniące się znacząco żeby nikt nie mylił jedno dziecko z drugim ze względu na podobne imię. Fanką M jak miłość nie jestem, ale był czas, że oglądałam ten serial i do tej pory myli mi się który to Paweł a który Piotrek [emoji14] I tutaj nie chodzi o wygląd, bo łatwo odróżnić jednego od drugiego, tylko o imiona na taką samą literę [emoji14] Najważniejsze żeby Wam podobały się imiona :) I tym głównie się sugeruj.
Popieram. Ja bym też dawała różniące się umiona. I takie z siostrą mamy [emoji6]

Do góry