reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeszcze jedno pytanie do mam: szczepicie na rotawirusy? Ja dostalam recepte bylam zdecydowana szczepic ale ostatnio dowiedzialam sie ze przy karmieniu piersia jest to praktycznie nieskuteczne bo jakis składnik pokarmu niweluje dzialanie szczepionki. Oczywiście moja pediatra nic o tym nie wie, ale ona jest starej daty bardzo i teraz mam dylemat. Szczepienie mamy wyznaczone na 19.01 na wzw i wlasnie rotawirusa mialam podac
Nie jest tania wiec nie wiem co robić [emoji55]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie szczepilam...
Moj pediatra mowil ze z 5 zaszczepionych w zeszlym roku przez niego dzieci 4 i tak byla w szpitalu z rota...
Jakos Janek na szczescie zadnej biegunki mi nie zlapal wiec w sumie nie wiem czy to az tak dziala...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, pytanie...
Jak nakarmie malego i wsadze go do fotelika i mu sie uleje to mi sie zakrztusi???
Jutro jade na Slask z malym do lekarza i musze go w drodze nakarmic.

Drugie pytanie. Jak sciagne pokarm, to ile moze stac w tmp. pokojowej i czy moge dac malemu w tmp. pokojowej czy musze podgrzac?
W domu malemu podgrzewam zawsze do ok 37 stopni.
Pytam bo jutro musze zabrac w droge swoje.
Cyc odpada, bo jak on glodny to sie wscieka i mnie gryzie i rekami odpycha bo nie leci mu jak z butli.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie powinien się zakrztusić z racji pozycji jaką przyjmuje w foteliku, mleko w przypadku wcześniaka może w temp pokojowej stać godzinę i może być podane bez podgrzewania tyle że Alan np takiego mleka nie wypije,za zimne jest i konieczne jest podgrzanie

Nam na szkole rodzenia mowili, ze pokarmu naszego nie wolno podgrzewac. Musi zlapac temp otoczenia (np po wyjeciu z lodowki) samoistnie, wiec godzine czy poltorej moze byc poza lodowka spokojnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wszedzie czytalam ze mozna do tmp 37stopni podgrzewac. Jak to jest w koncu dziewczyny?
Jak wyjme z lodowki to chyba pol dnia by mi lapalo tmp. pokojowa jak nie dluzej.

Nie powinien się zakrztusić z racji pozycji jaką przyjmuje w foteliku, mleko w przypadku wcześniaka może w temp pokojowej stać godzinę i może być podane bez podgrzewania tyle że Alan np takiego mleka nie wypije,za zimne jest i konieczne jest podgrzanie
Czyli do 37stopni mozna grzac?
Ty tez sciagasz pokarm? Czy karmisz piersia?

Dziewczyny, pytanie...
Jak nakarmie malego i wsadze go do fotelika i mu sie uleje to mi sie zakrztusi???
Jutro jade na Slask z malym do lekarza i musze go w drodze nakarmic.

Drugie pytanie. Jak sciagne pokarm, to ile moze stac w tmp. pokojowej i czy moge dac malemu w tmp. pokojowej czy musze podgrzac?
W domu malemu podgrzewam zawsze do ok 37 stopni.
Pytam bo jutro musze zabrac w droge swoje.
Cyc odpada, bo jak on glodny to sie wscieka i mnie gryzie i rekami odpycha bo nie leci mu jak z butli.

Ja zgodnie z tabelka ze szpitala na poczatku jak odciagalam w temp pokojowej trzymalam do 4 godzin

Aha ale nie wiem jak to jest w przypadku wczeaniaczkow. Faktycznie z lodowki wyjete musialoby pol dnia stac zeby sie "zagrzac" wiec chyba delikatnie mozna podgrzać. Ale sie nie znam az tak

reklama
Do góry