reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wszystko zajete- mi lekarz tez mowil, ze w szpitalu dadza mi to co juz biore w domu, plamilam 2 tyg. Najpierw mialam krwiaka, ktory sie oczyscil po 3 dniach (zywa, czerwona krew i mega duzo) potem plamienia brazowe... Bralam dupka, lutke, nospe i magnez. No i caly czas lezalam.
Oby i u Ciebie sie uspokoilo, trzymam kciuki!

Tequilla moge.sie zapytac jaki mialas wynik przeziernosci karkowej? Zdecydowalas sie na amnio?

Pisanko faktycznie malusi masz brzuszek jak na blizniaki i ten tc. Ale baaardzo zgrabniusi :-) po 20 tyg rosnie w zastraszajacym tempie

Nika nie sugeruj sie pomiarami usg. Moj synek w czw mial 2800, w ndz zaczelam rodzic, mialam usg mial niby 2600. A urodzil sie 2700 :-)
Pewnie juz odliczasz dni do spotkania?

Ktos pytal o balsamy, ja w ciazy uzywalam palmersa i w tamtej zero rozstepow i teraz tez poki co zero. Kupilam jeszcze oliwke z rosmana z babydream, fajny ma sklad i czasami na noc sie smaruje, ale czesciej siegam po palmersa.

reklama
Hej Brzusiowe Kobietki

Wszystkozajęte trzymamy za Ciebie i Małego Kropka kciuki i na pewno będzie wszystko dobrze musisz być dobrej myśli;)
ktoś pytał o balsamy i kremy, my używamy Biooil jest drogą oliwka ale jest sprawdzony i nie ma żadnych rozstępów po nim,super się sprawdzał wśród moich znajomych już MAM:)

Ja Lutinusa przyjmuję i stopniowo będę go zamieniać na Luteinę podjęzykową(na szczęście bo już mam serdecznie dość piekącej pochwy i ciągłego zmieniania wkładek na suche)

wszystkozajete tez uwazam, ze zrobiłas wszystko co moglas zrobic, lepiej czasem byc w domu, bo jednak szpital to duzo gorszy stres a tak jak piszesz- nic innego Ci nie podadzą. Jesli wszystko z kropkiem dobrze, to napewno ciaza sie utrzyma. Ja trzymam kciuki za was!!!!

Prowadząca kazała jechać na IP, czekam na męża i jadę zatem. Chociaż mam wrażenie, że ustało i boję się, że po usg znów będę krwawić.. Ale powiem Wam, że coraz bardziej mnie ta kobita wkurza (mój mąż od początku alergicznie na nią reaguje) i jeśli coś z tej ciąży będzie to jak najszybciej muszę innego gina znaleźć. Jest tak sucha w podejściu, że mam wrażenie, że ma mnie w dupie razem z tą ciążą. Kazała na IP jechać (broń boże do kliniki), ale potwierdziła jednocześnie, że poza pilnowaniem, że leże więcej nie zrobią.

Prowadząca kazała jechać na IP, czekam na męża i jadę zatem. Chociaż mam wrażenie, że ustało i boję się, że po usg znów będę krwawić.. Ale powiem Wam, że coraz bardziej mnie ta kobita wkurza (mój mąż od początku alergicznie na nią reaguje) i jeśli coś z tej ciąży będzie to jak najszybciej muszę innego gina znaleźć. Jest tak sucha w podejściu, że mam wrażenie, że ma mnie w dupie razem z tą ciążą. Kazała na IP jechać (broń boże do kliniki), ale potwierdziła jednocześnie, że poza pilnowaniem, że leże więcej nie zrobią.
Powiedz tam ze jestes po in vitro i zeby Cie delikatnie zbadali.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiedz tam ze jestes po in vitro i zeby Cie delikatnie zbadali.

Powiem, powiem. Z resztą to największy położniczo - ginekologiczny w Polsce chyba, o fachowość opieki się nie martwię, bo zwożą tu kobiety z całej Polski. Większość lekarzy z mojej kliniki ivf tam pracuje, w tym prowadząca i ta u której w pon byłam.

Zobaczymy jaka będzie odp z kliniki. Jak powie, że mam jechać do nich albo na IP (moja prowadząca z kliniki pracuje też w ICZMP gdzie jechałabym na izbę) to pojadę. Teraz jak o tym myślę to wyglada jak klasyczny okres u mnie. Dwa dni plamienia, potem krwawienie, pon i wt silniejsze trochę bóle podbrzusza + wzdęcia i dziś odpuszczają. Pozostaje mi wierzyć w kropkę - już pokazała, że jest silna. Przez głupia babę z apteki (nie dała mi pena do Purogenu i zaczęłam później) stymulacja mi się tak przesunęła, że mąż musiał nasienie mrozić (nie było go w PL), później transfer odwołany, wszystkie zarodki do mrożenia i crio. I jednak z podwójnego mrożenia zabiło serduszko to może i teraz da radę. Nie stresuje się juz tak jak w pon, bo wtedy na 100% byłam pewna, że poroniłam, a teraz mam jakąś nadzieję, chociaż sytuacja jest poważna.

Jesli bedziesz potrzebowała pomocy to radzę jechać do ProFamilia.
Każda osoba która tam pracuje ciepła i uśmiechnięta otoczyli mnie ogromna opieka i wsparciem czego bardzo wtedy potrzebowałam. Nie wolno lekceważyć żadnego plamienia, to że większość kobiet plami po zapłodnieniu in vitro i przez branie takich leków jak dziewczyny wymieniały, nie zwracaj uwagi tylko biegiem do lekarza zeby wszystko kontrolować. Nie chce Cie martwić ani straszyć bo trzeba być dobrej myśli! I mieć nadzieje!
Ale ja byłam w 6 tyg i 5 dniu ciąży poszłam na usg było serduszko (to był czwartek) plamilam w zasadzie od początku w niedziele o 5 rano pojechałam z Moim M do szpitala nie było serduszka Pojawiła sie krew i nic poza tym, żadnych boli podbrzusza [emoji17] przeżyłam koszmar [emoji17] minęły 2 tygodnie i jakoś sie zbieram w sobie powolutku. Wiem ze tak musiało być bo ja zrobiłam wszystko.
Czasem rzeczywiście nawet szpital nie pomoże bo jak dzidziuś jest chory "wadliwy" to organizm broni sie i chce za wszelka cenę odrzucic, wydalić go, dlatego czasem dobrze sie dzieje pomimo naszego rozczarowania, bólu...
Trzymaj sie !
Trzymam kciuki byś Ty i inne dziewczyny tego nie przechodziły co ja !
Wszystkiego dobrego!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W internecie znalazłam fajny artkuł na temat ciąży, przed i po i postanowiłam się podzielić :) co prawda mam już 2 dzieci ale noszę 3 :) więc sama szukam ciekawych porad i nowych doświdczeń związanych z macierzyństwem. A może korzystałyście już z usług douli?? jakieś wrażenia?
tu wrzucam link do artykułu Link do: Doula Czyli Wsparcie Młodej Matki | INTO Passion
To jakas reklama???
Bo na kazdy watek to wrzucasz.

Do góry