reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie rzadko tu zaglądam.
Byłam niedawno na usg i mój synek waży już 1,5 kg, ułożony główką w dół. Wszystko jest ok.
Nogi i ręce puchną, ponoć zaczynają mi się żylaki odbytu. Ale to wszystko norma w ciąży. I szyjke mam 27 mm.

Strawbelka - ja na początku używałam Palmersa i Garnier czerwonego na zmianę. A teraz zamiast Palmersa mam Ziaję. Jestem zadowolona, póki co nie mam rozstępów, skóra się nie wysusza. Stosuje codziennie, ale zdarza mi się zapomnieć lub lenistwo sprawia, że się nie smaruję.
Po oliwce strasznie się ze mnie sypało.

reklama
strawbelka ja uzywalam w 1szej ciazy Elancyl krem przeciw rozstępom w ciazy, fakt jest drogi, ale jest go pół litra, wiec powinien starczyc na prawie cała ciąze. Ja stosowałam go tylko na brzuch i tylko tam nie mam rozstepów :D Podobno bardzo dobra jest również mustela, moze sama się skusze na próbę.

U mnie niestety słabo nadal. Trzeci dzień leje się jakbym miała okres. Moje ciało chyba mocno chce się pozbyć kropki.. Leże, zwiększyłam sama luteinę i czekam do pt na wyrok. W pon byłam na usg, więc nie widzę sensu wcześniej do lekarza jechać. Tym bardziej, że mam wrażenie, że badanie mocno nasiliło. Ale jakoś tak bardziej spokojna jestem, na zasadzie co ma być to będzie, jeśli ta ciąża miała się nie utrzymać to na tym etapie nikt nie jest w stanie wymusić żeby było inaczej, a jak ma się udać to się uda. Myślałam, że jak pokonany problemy z zajściem to będzie już z górki a tu klops.

U mnie niestety słabo nadal. Trzeci dzień leje się jakbym miała okres. Moje ciało chyba mocno chce się pozbyć kropki.. Leże, zwiększyłam sama luteinę i czekam do pt na wyrok. W pon byłam na usg, więc nie widzę sensu wcześniej do lekarza jechać. Tym bardziej, że mam wrażenie, że badanie mocno nasiliło. Ale jakoś tak bardziej spokojna jestem, na zasadzie co ma być to będzie, jeśli ta ciąża miała się nie utrzymać to na tym etapie nikt nie jest w stanie wymusić żeby było inaczej, a jak ma się udać to się uda. Myślałam, że jak pokonany problemy z zajściem to będzie już z górki a tu klops.
Mi przy plamieniach lekarz kazal zmienic lutke na dupka.
Jak sie z Ciebie leje to lutka moze sie az tak dobrze nie wchlaniac.
Kurcze, nie wiem co Ci jeszcze napisac.
Ja jeszcze bralam acc optima na uszczelnienie naczyn krwionosnych, dziewczyny z forum mi doradzily zeby to brac.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Strawbelka ale ja biorę dupka 3x1, a luteinę mam podjęzykową (przepisała mi 2x2, ale wczoraj wzięłam 3x2 i dziś też tak zrobię). Mam nadzieję, że kropka da radę mimo wszystko, staram się nie panikować. Może to tzw fałszywy okres - ta pusta przestrzeń w macicy, którą dr dojrzała na usg była dość daleko od jaja, więc może tam się złuszcza śluzówka i stąd objawy. Tak czy siak kciuki Wasze się przydadzą do piątku.

Czemu nie jedziesz do szpitala? Przecież to może być wszysko a w większości przypadków liczy się każda godzina a ty chcesz czekać dwa dni . oczywiście zrobisz jak zechcesz ale ja z każdym płomieniem jechałam na IP, tak kazał mój lekarz prowadzący a nigdy nie plamiłam żywą krwią, gdyby się ze mnie tak lało jak piszesz już bym z torbą do szpitala jechała.po co chcesz czekać i ryzykować życiem swojego dziecka?

Tequila byłam w pon u lekarza, zaleciła wizytę w pt bo wcześniej nie ma sensu. Był zarodek i serduszko. Krwawienie prawdopodobnie z pustej przestrzeni w macicy, dość daleko od jaja, wygląda na tzw. fałszywy okres. Usg i wziernikowanie tylko nasila. Serio nie wywołuj we mnie wyrzutów sumienia, bo robię wszystko co mogę i powinnam - zgodnie z zaleceniem lekarza, a konsultowałam się z dwoma. W szpitalu nie zrobią nic poza usg i podaniem progesteronu, który już biorę w końskich dawkach. Robienie usg co 2 dni nic nie da, jeśli ta ciąża miałaby się nie utrzymać to w 6 tyg nic się nie da zrobić więcej (biorę i sterydy i progesteron) poza leżeniem i dobrą myślą.

Nikaaa co z Tobą? Jak po wizycie?
Miłego dnia dla wszystkich brzuszków :D
A u nas ok . Troszkę się tylko zmartwilam bo tydzień temu mały na usg ważył 2800 a wczoraj niby 2600 , 2700 wiec się zdziwiłam ale lekarz powiedział żeby się nie przejmować pomiarem po tygodniu bo granicą błędu jest 500 gram więc mały może ważyć ponad 3 kg a nam go zle zwazylo. Ale ogólnie wszystko z nim w najlepszym porządku. Oszacowal wagę ostateczna do porodu między 3800 a 4200

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzwoniłam do kliniki dla spokoju sumienia, zobaczymy czy każe jechać czy czekać. Aż zaczynam się złościć, że dopadają mnie wszystkie możliwe trudności na drodze do bycia mamą :/

Do góry