reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

genna- piekna sesja, cudowna ta twoja kruszyna, a jeszcze tak piekne ujecia

milena- tez mnie nachodza takie mysli , ze sie duzo zmieni. przeraza mnie to wszystko. te zmiany i powatpiewania w swoje sily,czy sobie poradze.

liskka- fajnie bylo zobaczyc liste ciezarowek i sie na niej widziec:-D powodzenia na wizycie.

reklama
Dziewczyny pomozcie bo zglupialam juz z ta szczepionka na wzb, ktora szczepi sie dziecko w 2 dobie zycia. W szpitalu, w ktorym bede rodzic podaja Euvax B, czyli ta z rtecia? Bylam przed chwila w moim osrodku zdrowia i uzyskalam informacje, ze oni uzywaja Engerix N, czyli ta lepsza. Przeciez te szczepionki sie powtarza i chyba nie mozna najpierw podac jednej a pozniej drugiej. Uswiadomcie mnie prosze bo chyba moj mozg nie funkcjonuje tak jak powinien.

Dziewczyny piękne te Wasze maleństwa, zarówno te zdjecia "pozowane" jak z życia codziennego:sorry:
Jak narazie zamykam listę porodową, ale ostatnio przybyło kilka ciąż na in vitrowym i dziewczyny po mału będą dołączać:sorry:

Kiki a powiedz mi prosze bo nie pamiętam czy Ty prenatalne miałaś przez brzuch czy przezpochowowo? Mówisz że nie mozesz doczkeac się kolejengo spotkania z maluszkiem, ja też będę miała prenatalne i kolejną wizytę u dr prowadzącego dopiero za 3 tyg, oszaleć będzie można, tyle czasu bez zobaczenia czy z bąblem wszytsko w porządku:confused2:

kikifish87, już dawno miałam Cie wpisać i zapomniałam :( Wrzesień fajny miesiąc :-)

gizaS, ja miałam przez brzuch w 11t6d. Wszystko będzie dobrze! Kiedy masz badanie? Pierwsze tygodnie są stresujące, chciałoby się widzieć maluszka co tydzień, żeby być pewnym że wszystko jest z nim Ok, potem jak zaczniesz czuć ruchy to będziesz już spokojniejsza. Choć tak naprawdę martwić to już będziemy się do samego końca i dłużej... :D
Dobrze że inne ciężaróweczki dołączą bo ktoś będzie musiał przejąć prowadzenie kalendarza początkiem maja:tak:

kasik36, super że już jesteście na finishu z pokojem, teraz pora czekać na lokatora:tak:

Ostatnia edycja:
Milena ja tak jak Medalikara przemywam solą fizjologiczna oczka z gazikiem , nosek tez zakrsplalam a teraz wody morskiej, nie bój sie używać fridy :) czy spi czy nie spokojnie ;)
Moj M wyrzucał gaziki i waciki po myciu buzki i swoimi łapskami wzial tez plastikowa końcówkę (niebieska) od fridy i wyrzucił :p zatem zostałam z filtrem i rurką do buzi :/ z facetami !!! Albo zamówić miał tort na święta i mowię ze odbiór w sobotę a on zamówił na sobotę 28 tydzien prze świętami , poszłam kolejnego dnia odkręcić sytuacje do cukierni a pani informuje ze juz nie przyjmuje zamówień na święta !!!! Aaaaaaa ale pokombinowalysmy z panią i bedzie tort tylko ze mały a nie duży :/ liczyć na faceta czasami to daj spokój .

Co do sterylizatora to ja mam ten do mikrofalowy ale spokojnie na wyjazdach wyparzanie. wystarczy a smoczek i butelki za pierwszym razem najlepiej wyparzyc 5 min we wrzątku :)

Franio juz dostaje propozycje matrymonialne no no :)

Liska ja za sese płaciłam 550zl wzielam ten laspzy standard , album skórzany , kilka dodatkowych odbitek dla rodzinki i płyta , w tym pakiecie 20 ujęć a sa tez tańsze i droższe o one sie różnią ilością ujęć oraz tym czy jest album .

Ostatnia edycja:
Ja prentalne będę mieć w 11 i 5 dc. Trochę mi zeszły siniaki z brzucha, bo odkryłam patent na fragmin, nie wpuszczam powietrza i siniak robi się raz na kilka dni a nie prawie codziennie:dry:

Gizas jak bedziesz chciała odpocząć od kłucia św w brzuch to możesz w ramie , jak trafiłam do szpitala to nie chcieli mi robić w brzuch bo za mały i juz duzo miałam takich stwardnień to robili w ramie , siniaki tez wychodziły ale brzuch odpoczął :)
A na prentalanych powiedz ze siniaki dlatego ze stary cie leje :p haha spokojnie lekar skuma o co chodzi mnie odrazu sie pytał czy clexane przyjmuje :p a z moim ginem śmiałam sie ze stary mnie ciagle leje po brzuchu a mowilam ze lepiej po kostkach bo nie widac :p
A codo sesji , noworodkową najlepiej do 14 dnia od narodzin robić dzieci jak sie najeźdźca grzecznie śpią o nie przeszkadza im przekładanie, umowmy sie one nie sa przekładane co chwile,to trwa , nasza sesja trwała 3 h , na początku jak Franio nie spał to mieliśmy rodzinną sesje a potem po mleczku juz pan myszka miał i wtedy grzecNie spał, nagrzane pomieszczenie wiec my w krótkich rękawach a w oddali kojące muzyka , Franio akurat wybrał bicie serca :)

reklama
Genna naprawde bardzo ładna sesja, Franio słodki:)

Magda Twoja córeczka ma juz 2 miesiace?? szok jak to zleciało!!

Kotuska, Kasik - to teraz my sie szykujemy na rozpakowanie:) ja juz odliczam jeszcze 8 dni:) Kotuska a Ty juz jestes po terminie?? bo tak wynika z kalendarza ale chyba nie?
Ja juz tez mam wszystko gotowe, zamowiłam monitor oddechu, zostało tylko wanienke kupic i koniec:)

powiedzcie mi dziewczyny karmiace co jecie?? bo ja wyjde ze szpitala w wielka niedziele i co ja mam jesc jak bede karmic????

Do góry