reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moje mięśnie brzucha właśnie walczą o przetrwanie. Czuje takie ciągnięcie mięśni brzucha, że aż nie mogę do końca wyprostować pleców. Wydaje mi się, że trwa walka o miejsce- dzieci próbują sobie powiększyć mieszkanko a mięśnie mówią wyraźne NIE. Obłęd
Mam to samo skóra mnie aż boli na górze brzucha a jak biorę głębszy oddech to czuję brzuch i skórę która tak jakby nie nadążała się rozciągać na rosnący brzuch ,,

reklama
a skad wiesz, zd to zatwardzenie? Czytalas o dyschezji? Niestety z tym uklade pokarmowym to trwa i niekoniecznie konczy sie po 3 miesiacach…
No wiadomo że pewności nie mam, ale ostatnio zrobił 3 plastelinowe kupy i też się przy nich męczył 😔
Dostałam namiary na dobrą pediatrę i po chrzcinach do niej pojadę. Bez lekarza już nie zmienię mleka

Mam to samo skóra mnie aż boli na górze brzucha a jak biorę głębszy oddech to czuję brzuch i skórę która tak jakby nie nadążała się rozciągać na rosnący brzuch ,,
Polozylam sie plackiem na kanapie i jest mi lepiej. Mam nadzieję, że mięśnie się poddadzą i jutro obudze się z większym luzem w brzuszku.

No wiadomo że pewności nie mam, ale ostatnio zrobił 3 plastelinowe kupy i też się przy nich męczył 😔
Dostałam namiary na dobrą pediatrę i po chrzcinach do niej pojadę. Bez lekarza już nie zmienię mleka
zaparcia to raczej jak kup nie ma… przez ladnych kilka dni. Tak mi sie przynjamniej wydaje. I tez podawalabym wode, choc u nas tylko na poczatku dawala efekt.

reklama
BBebilon spróbowałam jako drugie mleko i była masakra. Kupy rzadkie i śmierdzące lekarstwami. A małemu się mocno w brzuchu przewalało i płakał wtedy. Teraz mam trzecie mleko HiPP. I było ok. W końcu kupa śmierdziała kupą.
Aha. Rozumiem. Moje też ulewały na początku ale zmieniłam smoczek do butelki z 0-6 m-cy na 0-2 m-ce i się uspokoiło. A może spróbuj Bebilon?

Do góry