Hmmm ciekawe czy moj gin mi o tym szczepieniu powie… upomne sie w kazdym razie.Zgadzam się. To bardzo poważna sprawa. Jakie noworodek ma szanse z krztuscem? Prawie żadne. Mój lekarz rodzinny nalegał na to szczepienie a ginekolog miał wywalone
reklama
Ogladalam wczoraj fajny filmik mama lamaNie no jak 6 miesięczne dziecko nie pełza to jest już coś nie tak? No z tym się napewno nie zgodzę. To za wcześnie, niektóre może robią to szybciej ale nie dajcie się zwariować, tak to można wpędzić się w jakąś depreche nie potrzebnie. Dobrze jest wiedzieć co pojawią się po którym skoku rozwojowym i obserwować dziecko i faktycznie jesli dłużej nie widzimy umiejętności jaka powinna się pojawić to można szukać pomocy specjalistów , ale nie wkręcać sobie ze dziecko ma od razu problemu bo np nie pełza w wieku 6 miesięcy
Dziewczyny super opowiadaja o wszystkim i uspokoily mnie troche - maja juz 3 dzieci i fajnie porownaly sytuacje przy jednym, dwojce i przy trzech
bazylia128
Fanka BB :)
Od zawsze i niezmiennieUwielbiam wasze dyskusje
motylek24
Ja już nie chcę więcej pisać, sama nieco dałam się wkręcić przy pierwszym dziecku, całe szczęście moja pediatra wysłała nas do neurologa. Pani uznała, że wszystko jest rozwojowe i nie trzeba sie martwić. Przy drugim dziecku zupełnie odpuściłam czytanie co dziecko powinno w pierwszym czy trzecim miesiącu. Wiem mniej więcej jak wygląda rozwój dziecka, to że sąsiadki maluch czworakuje w 8 miesiącu a mój na koniec 10 miesiąca kompletnie nie ma znaczenia.Nie no jak 6 miesięczne dziecko nie pełza to jest już coś nie tak? No z tym się napewno nie zgodzę. To za wcześnie, niektóre może robią to szybciej ale nie dajcie się zwariować, tak to można wpędzić się w jakąś depreche nie potrzebnie. Dobrze jest wiedzieć co pojawią się po którym skoku rozwojowym i obserwować dziecko i faktycznie jesli dłużej nie widzimy umiejętności jaka powinna się pojawić to można szukać pomocy specjalistów , ale nie wkręcać sobie ze dziecko ma od razu problemu bo np nie pełza w wieku 6 miesięcy
nieagatka
Adus napisalam - nie chodzi o to zeby sie tego sztywno trzymac. Tylko, zeby miec pojecieNie no jak 6 miesięczne dziecko nie pełza to jest już coś nie tak? No z tym się napewno nie zgodzę. To za wcześnie, niektóre może robią to szybciej ale nie dajcie się zwariować, tak to można wpędzić się w jakąś depreche nie potrzebnie. Dobrze jest wiedzieć co pojawią się po którym skoku rozwojowym i obserwować dziecko i faktycznie jesli dłużej nie widzimy umiejętności jaka powinna się pojawić to można szukać pomocy specjalistów , ale nie wkręcać sobie ze dziecko ma od razu problemu bo np nie pełza w wieku 6 miesięcy
nieagatka
zgadza sie, wybor przede wszytskim. Powtorze - trzeba = powinno sie. A nie musisz.Ja się szczepiłam hehehe już powtarzałam że nie jestem antyszczepionkowa. Na covid jako jedna z pierwszych się zaszczepiłam. Stwierdzam tylko fakt że nie TRZEBA. według mnie każda szczepionkę należy bardzo odpowiedzialnie przemyśleć. I pacjent powinien wiedzieć że ma wybór.
miętowa25
taki mam plan. Ale to chyba ok 32tc . Czy się mylę?A czy szczepilyscie sie w ciazy na krztusiec?? Trzeba / nie trzeba?
nieagatka
27tc - 35tctaki mam plan. Ale to chyba ok 32tc . Czy się mylę?
Orchidea33
Dziewczyny bo zaczynam swirowac przez dr google. Czy jak mam czasem rozwolnienie to mam juz sie martwic? bo wg google tak, bardziej powinnam miec zaparcia....
reklama
Ja mam permanentnie i chwalę sobie to przeciwieństwie od zaparć które chciały mnie zabićDziewczyny bo zaczynam swirowac przez dr google. Czy jak mam czasem rozwolnienie to mam juz sie martwic? bo wg google tak, bardziej powinnam miec zaparcia....
Ja od żelaza i magnezu… a i tak anemia