reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
odpisała opiekunka ze w związku z tym że embriolodzy i tak go nie zarekomendują do transferu mowi ze można zniszczyć. Bo nie rokuje zdrowej i donoszonej ciazy.
Drugi ma tylko nosicielstwo choroby meza wiec można transferować o ile akceptuje się ryzyko. Czyli oznacza to coś co mnie szokuje bo wtedy mam opcje 1. Transfer 2. Dalsze mrożenie 3. Transport do innej kliniki 4. Oddanie do adopcji😯 czyli biorąc pod uwagę że nie zdecydujemy się na transfer kiedykolwiek bo nosicielstwo a zniszczyć nie można to możemy oddac chory zarodek do adopcji 😯
Szok, mam nadzieję, że ludzie którzy adoptuja taki zarodek będą wiedzieć, że jest mozaika. Jak już mamy możliwość badania zarodków to przy zarodkach obciążonych wada powinna być możliwość zniszczenia. Ja wiem, że niektórzy by się nie zdecydowali, ale powinna być taka opcja.
Nam zostało 5 zarodków nieprzebadanych. Te przebadane wszystkie wykorzystaliśmy. Nie wyobrażam sobie oddać ich do adopcji, będziemy płacić 20 lat za mrozenie. Swoją droga opłata już podrożała

Ja oczywiście kupiłam. Takie lila roz
Cellulit by mi przebijał w takim kolorze 😂. Szukam sobie sukienka na wesele i kuwa z firmy ASOS albo tfnc muszę patrzeć rozmiar 40🥴. A ważę 63 kg, więc to nie jakoś dużo. Co tam za rozmiarówka jest🤦
Ja zaczęłam chodzić na zabiegi prądem na twarz i brzuch. Na tyłek za dużo kasy by poszło😜. Zobaczymy czy będą efekty🤔
To urządzenie Indiba. Ktoś korzystał?

Ostatnia edycja:
Ni to nie jest ulewanie chlustajace ale czasami sporo chociaż rośnie tyje mocno. Ale krzyki mamy :( straszne to bo widzę se się męczy:( i ja się oczywiście boję czy nie jest jakaś chora. Na początku było tak fajnie a ostatnio ten płacz jak lukasz ja nosi pionowobto jest ok jak tylko próbuję polozyc to odnowa.
Skoro na pionowo się uspokaja to może mleko do gardła jej podchodzi? Daj mniejsze porcje a częściej.

reklama
Szok, mam nadzieję, że ludzie którzy adoptuja taki zarodek będą wiedzieć, że jest mozaika. Jak już mamy możliwość badania zarodków to przy zarodkach obciążonych wada powinna być możliwość zniszczenia. Ja wiem, że niektórzy by się nie zdecydowali, ale powinna być taka opcja.
Nam zostało 5 zarodków nieprzebadanych. Te przebadane wszystkie wykorzystaliśmy. Nie wyobrażam sobie oddać ich do adopcji, będziemy płacić 20 lat za mrozenie. Swoją droga opłata już podrożała
u nas nie jest mozaika.
Ale mówię mam nadzieje ze nawet jeśli oddaje się do adopcji to nikt nie proponuje ich nawet komuś! Niech sobie na własny koszt mrożą. No nie wyobrażam sobie zeby oferując taki zarodek nie informowali o wykrytym nosicielstwie!

Też uważam że powinno się miec taka opcje do wyboru - zniszczenia.

Nieprzebadane też bym trzymała 20lat.

A co do naszego mrozaka z nosicielstwem zobaczymy co powie genetyk w listopadzie.

Póki co cieszymy się zdrowa ciaza z jedynego zdrowego wg pgd 😍

Do góry