reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jestem w 17 tygodniu ciąży i powiedzcie czy to normalne czy może któraś z was też tak miała że ..boli mnie brzuch ciągnie jak wstaje jak siadam , oprócz tego czuje mega macicę przy śiadaniu na pupę ,jak podnoszę mogę do góry też mnie boli tak jakby jajnik szczególnie prawy !!! Nie wiem co o tym myśleć bo wiadomo że rozciąga się to można ją czuć ale że aż tak.???
Ja mam 19+1 a w 16 miałam podobnie. Musiałam zacząć się ruszać jak żółw, wszystko powoli i przy wstawaniu czy śiadaniu przestało mnie boleć. Mnie znowu w okolicy lewego boli zwłaszcza jak się w nocy obracam.

reklama
Nowa sytuacja, utrata dawnego życia, kobiety szybciej zdają sobie z tego sprawę. Panowie myślą "ale o co się rozchodzi", ciężko im , żonka już nie lata koło miska🤭 U mnie było grubo, trwało trzy lata. Potem było już lepiej. Przy drugim dziecku prawie bez problemów.

Dziewczyny często piszecie tutaj o rozwodach, czasem warto troszkę zaczekać, nie podejmować decyzji w pierwszym a nawet drugim roku życia dziecka. Lepiej starać się wywalczyć nowy podział obowiązków, dojsć do porozumienia. Samotne macierzyństwo to nie jest bułka z masłem. Wiadomo jakieś zdrady i inne tego typu rzeczy dla mnie oznaczają koniec niezależnie od dzieci.
Wiesz ja i tak sie czuje jakbym byla samotna matka bo opiwkuje sie corka 24/7 bo moj maz jest w pracy 7 dni w tyg.od 6do18.Kapie tyljo mala i spwdza z nia ok.20 min.jak ide na zakupy do biedry.Jak ma wolne to niewiele wuwcej jej czasu pposwieca no chyba ze warkne lub on chce cos na obiad co wymaga mojej samotnej bezdzietnej pracy😉 wiec...
Ja narazie musze od niego odpoczac po prostu😪

Wiesz ja i tak sie czuje jakbym byla samotna matka bo opiwkuje sie corka 24/7 bo moj maz jest w pracy 7 dni w tyg.od 6do18.Kapie tyljo mala i spwdza z nia ok.20 min.jak ide na zakupy do biedry.Jak ma wolne to niewiele wuwcej jej czasu pposwieca no chyba ze warkne lub on chce cos na obiad co wymaga mojej samotnej bezdzietnej pracy😉 wiec...
Czasami odpoczynek od bliskich jest lepszy, niż spędzenie z nimi czasu na siłę. Ja męża potrafię po prostu wygonić z domu, nawet na godzinę..tylko po to, żeby być sama samotna. Lepiej odpocząć niż się męczyć. A samotność i odpoczynek dużo dają często...

Nie wiem gdzie twój mąż pracuje ale 7 dni w tygodniu od 6-18 to jest chore. Wyobraź sobie teraz powrót do pracy 😱 dla mnie to jakiś kosmos. Rano biegiem do pracy, potem zakupy, obiad, sprzątanie , pranie i wszystko robisz sama. Daleko nie zajedziesz. Trzeba rozmawiać, wdrażać twarde działania , z rozwodem zawsze zdążysz.

Mój mąż jest wspaniałym człowiekiem, opiekuje się i mną i dziewczynkami, wczoraj z ryczącą młodszą chodził po domu na rękach przez 2h i pokazywał zdjęcia, tykający zegarek itp, przy usypianiu starsza powiedziała że chce tatę a nie mnie 😌,tamta kłótnia cóż........ gdzieś te emocje musiały ujsc, lepiej na męża przelać zale niż na córki 🤷‍♀️

Ja jestem w 23 i nadal biore 200 mg utrogestan dopochwowo raz na dobe
Nic nie slysze o odstawianiu i szczerze ciesze sie z tego powodu. Jakas spokojna jestem. A mialas transfer na naturalnym cyklu czy sztucznym?
Na sztucznym ale moja dr powoli odstawia i też został mi raz dziennie dopochwowo ale coś wspominała że odstawimy bo łożysko już wytwarza ..ja jestem w 17 tc

reklama
W swieta bylo ok.Gorzej jak wrocilismy.Znowu klotnia z mezem.Na serio rozwazam rozwod bo ja juz dluzej nie moge zniesc jego pretensji.Normalnie typowo-o dziecku ciagle mysle i wszystko jej kupuje a o nim nie pamietam.Zapomnialam-w sumie nie przyszlo mi do glowy-kupic cytryne jak bylam rano w sklepie a przeciez "pan maz"pije herbatke z cytrynka inna go kuje🤦‍♀️🤦‍♀️🥴 Tak mnie wqrwil ze powiedzialam ze ma sie wyprowadzic-on to olal.Najgorzej ze klocilismy sie przy Misi i ona nie wiedzac co sie dzieje poplakala sie😪Zle mi z tym bardzo.Musze odpoczac od meza i jak pojedziemy na majowke do moich rodzicow to zostane z niunia na dluzej on niech wraca sam do pustego domu
gdyby on zadbal o to, zebys Ty mogla pomyslec o sobie: czytaj miala raz na ruski rok czas dla siebie, wtedy moglabys pomyslec i o nim.
Jak juz nie raz pisalam - ja od 5 lat praktycznie dzieci sama wychowuje i koge powiedziec jedno - jak maz nie wykazuje inicjatywy w opiece nad dziecmi to raczej nic tego nie zmieni. Bo to nie chodzi o to, ze idzie sie zajac jak mi kazesz. Prawdziwy i normalny ojciec sam ma potrzebe sprzedzania czasu z dziecmi.

Do góry