reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czarnykot to super,ze z maleństwem jest wszystko w porządku:-)
Ja mam jutro wizytę inie mogę się już doczekać,cieszę się,bo dowiem się ile mój synek waży, ile ma wzrostu:-)no i najważniejsze czy z maluchem jest wszystko w porządku.

reklama
o kurcze lolitka no to nie weslolo :-(....
dziewczyny powiedzcie mi bo ostatnio edna z zlyczliwych mi nagadała, ze nie moge spac na wznak???? czy to prawda?? Ja zawsze spałam na brzuchu ale tego juz sie odzywczaiłam i sie na boku ale czasami tez na plecach i teraz sie przestraszyłam..bo podobno jakies niedotlenienie moze byc??? :szok:

Asiiek ja tez słyszałam,ze w ciąży nie powinno spać się plecach,bo dziecko jest wtedy mniej dotlenione,ale moja koleżanka w ciąży spała na plecach i maleństwu nic nie było.Ja za to lubie spać na brzuchu,a teraz staram sie nie spac w tej pozycji,tylko na boku.Słyszałam,ze powinno spać sie na prawym boku.
Moj synek waży juz 700 gr i ma sie dobrze:-)

Asiiek - ja tez czytałam ( w mojej mądrej ciążowej książce), że powinno się spać na boku i teraz też się tak staram. Napisali też, że nie ma co panikować jak w ciągu nocy przekręcisz się na plecy :) Oraz radzili, żeby śpiąc na boku między kolanka włożyć poduszkę... żeby było wygodniej. Spróbowałam i rzeczywiście jest :tak: więc polecam!
Lolitko - jak tam Twoje bóle? ustąpiły trochę?

asiek - nie mozna spac na wznak i na brzuchu. zalecana pozycja do spanie NA LEWYM boku. gdy sie przekrecasz na prawy powoduje to ucisk i slabszy doplyw krwi do dzidzi.... ale jak juz dziewcyzny wspomnialy - nie ma co panikowac jesli sie nieswiadomie obrocisz na prawy czy na wznak w czasei nocy ale trzeba starac sie sypiac na lewym boku

matylda
- lece na srodkach przeciwbolowych. bol jest nieco mniejszy niz sobotni czy niedzielny. po tabletkach moge wstac do lazienki i nie mam tak silnego bolu. ale musze caly czas byc w jednej pozycji bo inne mi bol sprawiaja. dzieki ze pytasz

Lolitko bardzo współczuję tych bóli :(, to jakaś masakra... mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i nie będzie komplikacji.

Ja też czytałam o tym spaniu, najlepiej spać właśnie na lewym boku, staram się tak spać, ale najwygodniej i najlepiej jest mi na plecach... mam straszne problemy ze spaniem od jakiegoś miesiąca i jak układam się na boku to kaplica... no ale staram się jak mogę...

Dziś Kochane jestem już pewna na 2000%, że poczułam ruchy mojego dziecka, czuję już COŚ od 2 tygodni, ale nie byłam pewna... te ruchy są już na tyle silne, że czuć je pod ręką, aż się dziś poryczałam... :)

hej dziewczyny :-)

kwiat lotosu
serdeczne gratulacje !!:-):-):-)

Jeśli chodzi o spanie na wznak to owszem lepiej nie, ja niestety mimo że się pilnowałam to co tylko obudziłam się w nocy to leżałam na wznak a później to już tylko mogłam zasnąć w tej pozycji ze względu na okropne zgagi i nic mojej dzidzi nie było ;-)

reklama
Hej dziewczyny :-)
Kasia 30 ale juz duzy Twój maluszek:-)
Iniiaa bardzo ci zazdroszcze tych ruchów maleństwa.

Ja niestety nic nie czuje trochę sie tym martwie jutro juz 18 tc a tu cisza....
Dziewczyny kiedy Wy poczułyscie ruchy dzieciątka moze ja panikuje za wczesnie ale tez juz tak bardzo bym chciala doznac tego odczucia:-)

Lolitko bardzo ci współczuje tego bólu trzymam kciuki zeby przeszło jak najszybciej i zebys mogła cieszyc sie ciążą.

Ostatnia edycja:
Do góry