reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Korzystałam z programu unijnego rodzic w pracy Link do: Home.
Korzystałam do sierpnia 2021. W programie są nowe edycje i trzeba być zakwalifikowanym jak jest się jeszcze na macierzyńskim/ rodzicielskim. Trzeba sprawdzać na ich stronie, ewentualnie skontaktować się z nimi z zapytaniem o nowe edycje (na stronie widzę, że jakaś ostatnia jest do kwietnia 2022).

Osz, a ja wczoraj właśnie zakonczylam macierzyński 🙄

A masz jakiś sprawdzony przepis na chałkę?🙂

Ze strony Ania gotuje lub z thermomixa. Nie wiem czemu ale nie chce mi wkleić linku 🤷‍♀️

Jak zwykle góry i doliny z tymi dziećmi.
Moja na ogół grzeczna córeczka odkręciła kremy i wlała wody, nie muszę pisać że do wyrzucenia.
Właśnie skończyłam tort.

Ooo, ja tez wkasbie skonczylam tort ale dla Bartka.
W niedzielę impreza dla rodziny to będą dwa torty, bo wspólne urodziny obojga

U mnie córki planują na 3 latka tort z psim patrolem, na 5 lat tort z krainą lodu. No i nie wiem co zrobić, bo imprezę mamy jedną;)

2 małe torty, u mnie tak będzie bo inaczej może być awantura ze strony starszej o dmuchanie świeczek 😂
A tak wogole to będą 4 torty, każde dostanie torcik w dniu swoich urodzin plus 2 na imprezie rodzinnej 😂

Osz, a ja wczoraj właśnie zakonczylam macierzyński 🙄

Ze strony Ania gotuje lub z thermomixa. Nie wiem czemu ale nie chce mi wkleić linku 🤷‍♀️

Ooo, ja tez wkasbie skonczylam tort ale dla Bartka.
W niedzielę impreza dla rodziny to będą dwa torty, bo wspólne urodziny obojga

2 małe torty, u mnie tak będzie bo inaczej może być awantura ze strony starszej o dmuchanie świeczek 😂
A tak wogole to będą 4 torty, każde dostanie torcik w dniu swoich urodzin plus 2 na imprezie rodzinnej 😂
na bogato a cooooo 🤣🤣🤣

Znowu nie śpisz 😜. W sumie to dobrze. Będziesz już wprawiona 😜
Grześkowi kanapki robiłam do pracy bo o 4 jechał a ja mam takie dobre serce 🤣🤣🙃🙃. No i oczywiście noga też mi skakała to musiałam rozchodzić 🤣wczoraj bylam na szkole rodzenia na ostatnich zajęciach o kąpaniu ja się tej lalki bałam złapać a co dopiero dziecko 😉

Grześkowi kanapki robiłam do pracy bo o 4 jechał a ja mam takie dobre serce 🤣🤣🙃🙃. No i oczywiście noga też mi skakała to musiałam rozchodzić 🤣wczoraj bylam na szkole rodzenia na ostatnich zajęciach o kąpaniu ja się tej lalki bałam złapać a co dopiero dziecko 😉
U mnie mąż kąpie, ja tylko rozbieram i ubieram 😁 W ciąży wstawałam 2-3:00, bez żadnych dolegliwości, a Lea wstaje już na karmienie raz i właśnie pomiędzy 2, a 3, co jest super, bo od dawna czuję się już doskonale o takich godzinach 😁

Dziewczyny pomocy!!! Naczytałam się co to moje dziecko powinno umieć w tym wieku (8 tygodni skończy w czwartek) i ona nie potrafi nic, nie uśmiecha się, nie trzyma grzechotki, nie gaworzy 🙈 😭
Nie czytaj nic.Ja tez to robilam i tez sie balam ze moja corka jest glucha🤦‍♀️🤦‍♀️kazde dziecko rozwija sie swoim tempem.Podam Ci przyklad-2 tug.starsza coreczka naszych znajomych juz chodzi przy meblach(10miesc) moja dopiero sama siada i wspina sie po mnie.Drugi przyklad corka znajomej ma rok i chodzi pieknie.Drugiej znajomej ccorka rok i dopiero czworakuje.
Jak przestaniesz czytac to bedziesz lepiej sie czula-wiem po sobie.

U mnie mąż kąpie, ja tylko rozbieram i ubieram 😁 W ciąży wstawałam 2-3:00, bez żadnych dolegliwości, a Lea wstaje już na karmienie raz i właśnie pomiędzy 2, a 3, co jest super, bo od dawna czuję się już doskonale o takich godzinach 😁
właśnie byliśmy razem na tych zajęciach więc mam nadzieję że zasięgnął na tyle wiedzy że to on będzie kąpał 🤣

reklama
Zazdroszczę z tym wstawaniem w nocy 😊. Też bym tak chciała ❤️
U nas w nocy przeważnie jest jedzenie ok 24-tej, 3- ciej, i potem ok 6-tej rano. Często jest poślizg że wstanie troszkę wcześniej albo trochę później, ale to i tak trzeba 3 razy wstawać 🥴.Dziś mały już od rana mi tańczy i się pręży. Wczoraj była taka nerwowka bo ciągle ryczał, że się z mężem pokłóciłam i się nie odzywamy. Jak by to miało coś poprawić 🤦
Jest ciężko ale myślałam, że będę wykończona a jestem tylko zmęczona. W dzień ciągle nie śpię 🤦
Dziś mamy jeszcze to szczepienie, więc będzie się działo 🤦

Do góry