reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Korzystałam z programu unijnego rodzic w pracy Link do: Home.
Korzystałam do sierpnia 2021. W programie są nowe edycje i trzeba być zakwalifikowanym jak jest się jeszcze na macierzyńskim/ rodzicielskim. Trzeba sprawdzać na ich stronie, ewentualnie skontaktować się z nimi z zapytaniem o nowe edycje (na stronie widzę, że jakaś ostatnia jest do kwietnia 2022).

Osz, a ja wczoraj właśnie zakonczylam macierzyński 🙄

A masz jakiś sprawdzony przepis na chałkę?🙂

Ze strony Ania gotuje lub z thermomixa. Nie wiem czemu ale nie chce mi wkleić linku 🤷‍♀️

Jak zwykle góry i doliny z tymi dziećmi.
Moja na ogół grzeczna córeczka odkręciła kremy i wlała wody, nie muszę pisać że do wyrzucenia.
Właśnie skończyłam tort.

Ooo, ja tez wkasbie skonczylam tort ale dla Bartka.
W niedzielę impreza dla rodziny to będą dwa torty, bo wspólne urodziny obojga

U mnie córki planują na 3 latka tort z psim patrolem, na 5 lat tort z krainą lodu. No i nie wiem co zrobić, bo imprezę mamy jedną;)

2 małe torty, u mnie tak będzie bo inaczej może być awantura ze strony starszej o dmuchanie świeczek 😂
A tak wogole to będą 4 torty, każde dostanie torcik w dniu swoich urodzin plus 2 na imprezie rodzinnej 😂

Osz, a ja wczoraj właśnie zakonczylam macierzyński 🙄

Ze strony Ania gotuje lub z thermomixa. Nie wiem czemu ale nie chce mi wkleić linku 🤷‍♀️

Ooo, ja tez wkasbie skonczylam tort ale dla Bartka.
W niedzielę impreza dla rodziny to będą dwa torty, bo wspólne urodziny obojga

2 małe torty, u mnie tak będzie bo inaczej może być awantura ze strony starszej o dmuchanie świeczek 😂
A tak wogole to będą 4 torty, każde dostanie torcik w dniu swoich urodzin plus 2 na imprezie rodzinnej 😂
na bogato a cooooo 🤣🤣🤣

Znowu nie śpisz 😜. W sumie to dobrze. Będziesz już wprawiona 😜
Grześkowi kanapki robiłam do pracy bo o 4 jechał a ja mam takie dobre serce 🤣🤣🙃🙃. No i oczywiście noga też mi skakała to musiałam rozchodzić 🤣wczoraj bylam na szkole rodzenia na ostatnich zajęciach o kąpaniu ja się tej lalki bałam złapać a co dopiero dziecko 😉

Grześkowi kanapki robiłam do pracy bo o 4 jechał a ja mam takie dobre serce 🤣🤣🙃🙃. No i oczywiście noga też mi skakała to musiałam rozchodzić 🤣wczoraj bylam na szkole rodzenia na ostatnich zajęciach o kąpaniu ja się tej lalki bałam złapać a co dopiero dziecko 😉
U mnie mąż kąpie, ja tylko rozbieram i ubieram 😁 W ciąży wstawałam 2-3:00, bez żadnych dolegliwości, a Lea wstaje już na karmienie raz i właśnie pomiędzy 2, a 3, co jest super, bo od dawna czuję się już doskonale o takich godzinach 😁

Dziewczyny pomocy!!! Naczytałam się co to moje dziecko powinno umieć w tym wieku (8 tygodni skończy w czwartek) i ona nie potrafi nic, nie uśmiecha się, nie trzyma grzechotki, nie gaworzy 🙈 😭
Nie czytaj nic.Ja tez to robilam i tez sie balam ze moja corka jest glucha🤦‍♀️🤦‍♀️kazde dziecko rozwija sie swoim tempem.Podam Ci przyklad-2 tug.starsza coreczka naszych znajomych juz chodzi przy meblach(10miesc) moja dopiero sama siada i wspina sie po mnie.Drugi przyklad corka znajomej ma rok i chodzi pieknie.Drugiej znajomej ccorka rok i dopiero czworakuje.
Jak przestaniesz czytac to bedziesz lepiej sie czula-wiem po sobie.

U mnie mąż kąpie, ja tylko rozbieram i ubieram 😁 W ciąży wstawałam 2-3:00, bez żadnych dolegliwości, a Lea wstaje już na karmienie raz i właśnie pomiędzy 2, a 3, co jest super, bo od dawna czuję się już doskonale o takich godzinach 😁
właśnie byliśmy razem na tych zajęciach więc mam nadzieję że zasięgnął na tyle wiedzy że to on będzie kąpał 🤣

reklama
Zazdroszczę z tym wstawaniem w nocy 😊. Też bym tak chciała ❤️
U nas w nocy przeważnie jest jedzenie ok 24-tej, 3- ciej, i potem ok 6-tej rano. Często jest poślizg że wstanie troszkę wcześniej albo trochę później, ale to i tak trzeba 3 razy wstawać 🥴.Dziś mały już od rana mi tańczy i się pręży. Wczoraj była taka nerwowka bo ciągle ryczał, że się z mężem pokłóciłam i się nie odzywamy. Jak by to miało coś poprawić 🤦
Jest ciężko ale myślałam, że będę wykończona a jestem tylko zmęczona. W dzień ciągle nie śpię 🤦
Dziś mamy jeszcze to szczepienie, więc będzie się działo 🤦

Do góry