reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jak bezpiecznie zostawiacie swoje bejbiki np na kanapie ? Czy nie zostawiacie?
Ja już nie, w zeszłym tygodniu spała co prawda na łóżku, więc bezpiecznie ale zaczęła mi się już przekręcać na boki i od tej pory się boję się, że na brzuch i dalej już tylko jeden krok i jak nie zauważę kiedy ten krok nastąpi to będę później tutaj Wam jęczeć 😭🤣🙈

reklama
Dzień dobry wszystkim, jestem w 6 tc po invitro i mam pytanie, lekarz sugerował robić świeży transfer po punkcji i się udało, ale jako że było to zaraz po stymulacji to jajniki bardzo duże 9/10 cm i brzuch zrobił się ogromny mimo braku płynu w środku. Cisza oczywiście jeszcze pogorszyła stan. Czy któraś miała podobna sytuację? Już wyglądam na 5-6 miesiac...
Miałam tak samo, ten brzuszek był bardzo widoczny już w trakcie stymulacji, w ciąży doszły zaparcia, przed ciążą byłam baaaardzo szczupła, więc efekt ciąży od razu widoczny. Ale właśnie nie pamiętam dlaczego już w trakcie stymulacji miałam taki wydęty brzuch, później się ustabilizowało i wyglądałam jak każda inna kobieta w ciąży 😉

Miałam tak samo, ten brzuszek był bardzo widoczny już w trakcie stymulacji, w ciąży doszły zaparcia, przed ciążą byłam baaaardzo szczupła, więc efekt ciąży od razu widoczny. Ale właśnie nie pamiętam dlaczego już w trakcie stymulacji miałam taki wydęty brzuch, później się ustabilizowało i wyglądałam jak każda inna kobieta w ciąży 😉
A czy w początkowym etapie ciąży ( gdy tej ciąży jeszcze nie widać) brzuch jakoś Ci sie zmniejszył? Ciężko mi nawet spodnie zapiąć i cały brzuch mam wydety a to niby tylko jajniki duze. Źle mi z tym i się zastanawiam co tu się stało

A czy w początkowym etapie ciąży ( gdy tej ciąży jeszcze nie widać) brzuch jakoś Ci sie zmniejszył? Ciężko mi nawet spodnie zapiąć i cały brzuch mam wydety a to niby tylko jajniki duze. Źle mi z tym i się zastanawiam co tu się stało
Nie zmniejszył się, musiałam kupić spodnie o rozmiar większe, ale później już rósł powoli jak w większości ciąży, więc trochę w nich pochodziłam 😉

@bazylia128 jestem jestem.
Super ten wózek kupiłaś. Podoba mi się 😊
Wczoraj była położna i Kajtek przez miesiąc przybrał 1kg. Ona mówi że to ładnie. Ja się boję że go przekarmię czy coś.
Nauczyłam się z YouTubem odbijać małego na kolanach. Jest mi łatwiej bo na ramieniu on mi strasznie głowę podnosi.
I kilka dni temu szwagier zrobił mi szybki kurs pomocy jak dziecko zachlysnie, coś połknie lub jak się zaniesie i przestanie oddychać. Straszne to ale muszę kuwa cos kumać. W ogóle ja mam takie jazdy że jak mały spi to ciągle chodzę patrzeć czy oddycha🤦

@bazylia128 jestem jestem.
Super ten wózek kupiłaś. Podoba mi się 😊
Wczoraj była położna i Kajtek przez miesiąc przybrał 1kg. Ona mówi że to ładnie. Ja się boję że go przekarmię czy coś.
Nauczyłam się z YouTubem odbijać małego na kolanach. Jest mi łatwiej bo na ramieniu on mi strasznie głowę podnosi.
I kilka dni temu szwagier zrobił mi szybki kurs pomocy jak dziecko zachlysnie, coś połknie lub jak się zaniesie i przestanie oddychać. Straszne to ale muszę kuwa cos kumać. W ogóle ja mam takie jazdy że jak mały spi to ciągle chodzę patrzeć czy oddycha🤦
Fradka mam znajomych , ktorzy przez pierwszy miesiac zycia ich corki miali warty nocne po 2 godziny i siedzieli nad jej lozeczkiem i patrzyli czy oddycha. A po 2 godz zmiana z mamy na tate - chodzili jak zombie 😁

Wow, to czyli ze mną jeszcze nie jest tak źle 😜
Poczekaj aż przyjdzie dziecko oddać do placówki, ja dokładnie rok się zbierałam. Płaciłam ale córka nie chodziła haha. Dla mnie to bardzo trudne, z jednej strony wiem że tak musi być, w ogólnym rozrachunku jest więcej plusów. Bardziej to ja musiałam być gotowa na rozstanie, czyli gdzieś dopiero po drugich urodzinach. Całe szczęście ten etap dopiero przed wami, macie jeszcze dużo czasu.

reklama
Fradka mam znajomych , ktorzy przez pierwszy miesiac zycia ich corki miali warty nocne po 2 godziny i siedzieli nad jej lozeczkiem i patrzyli czy oddycha. A po 2 godz zmiana z mamy na tate - chodzili jak zombie 😁
to moi rodzice też nie spali jak sie urodziłam... Jak przyszła położna i zobaczyła ich biale twarze to uwierzyć nie mogła ze nie śpią i kazała sie wziac w garść i dac dzieciakowi i sobie odpocząć. Tak przeżyli poprzednią ciążę, którą mama straciła w 9mc...😔 ze pilnowali czy oddycham...

Do góry