reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dzwoniła położna i się pyta co u nas. Mówię że jest w miarę poza tym prezeniem się małego i problemami z zaśnięciem. Ona mówi żeby zmienić mleko na Bebilon komfort. Co o tym myślicie? Jest sens? Teraz daję mu nam opti pro. Robi kupę raz dziennie ale popierduje sobie w ciągu dnia. Chu.j wie o co chodzi 🥴
Po co zmieniać ? Noworodek ma prawo do swoich godzinek marudzenia. U starszaka przeszło po 3 miesiącu. U córki jak wywalilam wszystkie "cudowne" specyfiki 🙃 widziałam poprawę.

Dziewczyny potrzebuję rady 🙏 czy któraś z Was korzystała z nosideł Tula? Jeżeli tak to od którego miesiąca? Ja bym chciała od już, a Lea ma miesiąc.

jak dziecko ma miec kolki to zadne mleko tego nie zmieni.
Ale pediatrzy przypisują te z linii Comfort więc na pewno jakieś dolegliwości niweluje. Są ma pewno delikatnieksze. Tak samo jak masz linię AR antirefluks. To na pewno ma sens. Nie sądzę żeby to był tylko chwyt marketingowy. Tak samo jak masz mleczka na receptę. Wiadomo, że to nie jest złoty środek ale mleko trzeba traktować jak lekarstwo. Kazde jest ma poszczegolne dolegliwosci. I ja naprawdę trochę tego przrrobilam.

Ale pediatrzy przypisują te z linii Comfort więc na pewno jakieś dolegliwości niweluje. Są ma pewno delikatnieksze. Tak samo jak masz linię AR antirefluks. To na pewno ma sens. Nie sądzę żeby to był tylko chwyt marketingowy. Tak samo jak masz mleczka na receptę. Wiadomo, że to nie jest złoty środek ale mleko trzeba traktować jak lekarstwo. Kazde jest ma poszczegolne dolegliwosci. I ja naprawdę trochę tego przrrobilam.
no tak AR to wiadomo bo jest bardziej geste dlatego dobre na refluks, ale co do delikatnosci to moze sie lepiej trawic, zgoda, ale jelsi dziecko ma predyspozyje do kolek to mleko na to nie pomoze niestety.
Pomijajac juz, ze Kajtek kolek nie ma, po prosru jest malutki i potrzebuje czasu wg mnie. Eksperymentowanie z mlekiem u takiego malego dziecka nie ma sensu jesli nie ma przeslanek, bo mozna tylko zaszkodzic.

No sorry, ja Cię nie bzykne ;) to już @Pchełka216 wolę bo ona ma fajne cycoszki ;) siwy po 15 będzie w domu A on Na pewno zawsze chętny ;)
@fredka84 w połogu??? nieźle...chyba ze po cc to co innego, ja to pipki nie dotykałam przez pierwsze tygodnie tylko psikałam specyfikami i pianką i tak myłam...

@bazylia128 sorry ja się tylko Staremu daję bzykać bo dobrze to robi :p

Dzwoniła położna i się pyta co u nas. Mówię że jest w miarę poza tym prezeniem się małego i problemami z zaśnięciem. Ona mówi żeby zmienić mleko na Bebilon komfort. Co o tym myślicie? Jest sens? Teraz daję mu nam opti pro. Robi kupę raz dziennie ale popierduje sobie w ciągu dnia. Chu.j wie o co chodzi 🥴
czyli standard przez pierwsze miesiące...myślisz sobie **** wie o co mu chodzi....no **** na pewno wie;P gorzej ze rodzic nie;)

Dziewczyny potrzebuję rady 🙏 czy któraś z Was korzystała z nosideł Tula? Jeżeli tak to od którego miesiąca? Ja bym chciała od już, a Lea ma miesiąc.
ja mam tula free to grow i ją niby można od 3.5 kg...choć mowili mi, że najlepiej od 6 kg jak ma dziecko. A fizjo zawsze Ci powie, że to od ok. 6 mca - i ja tak Natalkę noszę od ok. 5, ale nie za często - po prostu jak muszę. Teraz bym na te pierwsze miesiące wzięła chustę, ale wtedy jej nie czułam i myslałam, że będzie mi dziecko spać a tu zonk...więc...na początek lepiej chustę ale jak koniecznie musisz to myślę, że od 4-5 m-ca może powoli zaczynać nosic.

reklama
Do góry