reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny pamiętacie jak u Was wyglądało ktg? U mnie jest takie głośne jak by wojsko maszerowalo. Tylko często jest tak że że 120 skończy sobie na 150/ 160 i często jest na takich wysokościach 159/160. Z Natusia miałam niżej na około 110/120.
Mojego wolę sobie nie przypominać wyło co chwila a ja razem z nim bo bałam się o małego bo się nie ruszał a ja miałam mało wód płodowych.

reklama
Oni mi tutaj 3 razy dziennie robią ktg i 3 razy w nocy przychodzą słuchać czy serduszko bije :o za to usg wogole nie robią tylko na przyjęciu i chyba ze dziecko ma jakąś wadę A tak to wcale.
Kurła ktg trzy razy dziennie to tortura. Ja miałam co dwa dni od 26 tc, potem było częściej. Raz leżałam pod ktg jakieś dwie godziny, papier z wydrukiem walal się po podłodze, aż lekarz na wieczornym obchodzie natychmiast zarządził USG z przepływami i mnie uwolnił. Słuchanie serduszka co trzy godziny cała dobę 😱 z czasem położne same się obsługiwały i w nocy kołderkę podnosiły 😜
Co tam dzisiaj dobrego jadłaś?

bardziej chodzilo mi o to, ze np po ciezkiej nocy mozesz sie z malutka polozyc, bo ktos Natalke przejmie. To duzo.
Do porodu nie daleko, mysle ze max w przyszlym tyg chyba beda ciac, nie? Ale rozlaki wspolczuje, wiem jakie to trudne.
W poniedziałek decyzja, siec mam ciche nadzieję że może we wtorek, ale patrząc na to wszystko szczerze wątpię. Ale na Pewno w przyszłym tygodniu. Tęsknię tak bardzo że mam ochotę stąd uciekać. Zaczynam żałować że już tu przyjechałam, mogłam siedzieć e domu i czekać aż odejdą wody.

Kurła ktg trzy razy dziennie to tortura. Ja miałam co dwa dni od 26 tc, potem było częściej. Raz leżałam pod ktg jakieś dwie godziny, papier z wydrukiem walal się po podłodze, aż lekarz na wieczornym obchodzie natychmiast zarządził USG z przepływami i mnie uwolnił. Słuchanie serduszka co trzy godziny cała dobę 😱 z czasem położne same się obsługiwały i w nocy kołderkę podnosiły 😜
Co tam dzisiaj dobrego jadłaś?
Dzisiaj jadlam loda z bakaliami. Na obiad byly olacki ziemniaczane na kolacje parowki na zimno ;) w weekend nic sie tu nie dzieje. To taka poczekalnia. Jeszcze jutro mi sasiadke zabueraja na oksytocyna i będzie jeszcze trudniej. Ale w pon już zobaczymy co dalej. Obejrzałem dzisiaj wiadomosci na Polsat i się poryczalam. Nigdy więcej nie chce tego widzieć. Bylo dziecku w wieku Natalki któremu już w szpitalu nie mogli pomóc. Zostanie mi to długo w pamięci. Bosszzzeee niech już mnie tną i chce wrócić do Natusi. Nie miałam pojęcia że będzie aż tak trudno. Jestem tutaj już 5 dzień!!!! Boję się 😥😥😥

Załączniki

• 20220304_142907.jpg
    20220304_142907.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 57
A kiedy można bzyknac się po cc??? Bo to już tydzień mija , Ochota jest ale czy można?????
6 tygodni trzeba czekać 🥴. Już sprawdzałam na necie 🥴. W ciąży mąż się bał i nie pamiętam kiedy ostatnio to robiliśmy. A teraz szczególnie brakuje mi tej bliskości.
A tak w ogóle to dzięki dziewczyny za wsparcie ❤️. Ja sama nie wiem o co mi chodzi 🙄. Dziś czułam się dobrze i mąż zrobił mi drinka na rozluźnienie. A potem ta mała dziadyga napinała się nam ponad 4 godziny. Zrób bił kupę i dalej się napinał co chwilę 🤦. Daje ten delicol i biogaję i to chyba nie działa albo ja już nie wiem co mu jest 🤦

reklama
Do góry