motylek24
Fanka BB :)
Nie lubię naszego rządu, ale Mateuszek dowalił wczoraj kanclerzowi od hełmów.Wiecie ja jestem polskosceptyczna… Duzo lat na emigracji sprawilo, ze jest wiele rzeczy w Polsce i Polakach, ktorych nie lubie. Nie zamierzam tez nigdy wracac.
Ale to co sie teraz dzieje, co robia Polacy sprawia ze czuje sie dumna jak nigdy. Naprawde. Miedzynarodowe media mowia o tym, jak wiele bezinteresownej pomocy dostaja Ukraincy, jest wiecej pomagajacych niz potezebujacych. Serce rosnie patrzac na to…
Ot taka refleksja…
U mnie w pracy są miejsca zbiórki potrzebnych rzeczy, wszystko dzieje się błyskawicznie. W szkole u syna podobnie.
Wczoraj z mężem przy winie rozmawialiśmy co by było gdyby to u nas..... jednoznacznie odpowiedział, że by został i walczył kurcze tyle lat jesteśmy ze sobą i tak mało się znamy.
Z drugiej strony jak poczytałam sobie co o nas piszą w The New York Times , a raczej w komentarzach to widzę że jesteśmy rasistami, homofobami i przyjmujemy z otwartymi ramionami tylko białych. Argumenty typu przyjmowane są głównie kobiety i dzieci nie trafiają.