reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No wlasnie mam pozwolenie na odstawianie glucophage.
Po 15 lutego bedziemy pewnie decydowac o reszcie. 9.02 mam pappa wizyte. Oby ten najgorszy okres minal i bedzie z gorki:)
1,5 cm to kawal czlowieka:))) juz po wizycie wszystko ok!
Super 😉 ja jakoś na początku lutego na nifty idę, także do tego czasu strach i niepewność, zresztą jak cały czas 😋

reklama
Czytam sobie o tych naturalsikach i zaczynam się zastanawiać. W przyszłym tygodniu mam wizytę po porodzie no i właśnie?
Jak to jest? Tyle transferów gdzie nic nie ruszyło, do tego jeden jajowód w moim przypadku po cp.
Gdybym nie miała 4 [emoji3587] to bym nawet się nie zastanawia nad antykoncepcja.
Ale jak to jest? Czy Wy się zabezpieczalyscie?
Nie bardzo widzi mi się łykać antki.. mało to chemii było przez ivf [emoji36]
Widzę że życie robi sobie z nas czasem jaja [emoji85]
Ja się nie zabespieczałam i skutki widzisz 🤣 tyle że my chcieliśmy 2 dziecko 😊 ogólnie w maju mieliśmy podejść do transferu.

Czytam sobie o tych naturalsikach i zaczynam się zastanawiać. W przyszłym tygodniu mam wizytę po porodzie no i właśnie?
Jak to jest? Tyle transferów gdzie nic nie ruszyło, do tego jeden jajowód w moim przypadku po cp.
Gdybym nie miała 4 [emoji3587] to bym nawet się nie zastanawia nad antykoncepcja.
Ale jak to jest? Czy Wy się zabezpieczalyscie?
Nie bardzo widzi mi się łykać antki.. mało to chemii było przez ivf [emoji36]
Widzę że życie robi sobie z nas czasem jaja [emoji85]
jesli nie chcesz naturalnej ciazy to musisz pomyslec o antykoncepcji. Rozne cuda to forum widzialo. Ja juz dzieci nie chce, poza tym mam endomende wiec jestem na tabsach caly czas, bez okresu od lat i super. Teraz mysle o mirenie zeby nie musiec lykac tabletek, ale jeszcze sie nie zdecydowalam.

Dziewczyny mam pytanie. Jak długo przyjmowałyście accofill? I w jakiej dawce?
Ja mialam do 12 tc 1/2 ampułki co drugi dzień... Tyle że u mnie początki z accofilem były ciężkie , to jak się po nim czułam to dramat.... Dzień po przyjęciu accofilu wyłączałam się z życia i tak chyba do 8tyg miałam dopiero później organizm się przyzwyczail, jak już byłam w sumie przy końcu 🤣

1/3 ampułki co 3 dni do 12 -13 tygodnia
Ja 1/4 codziennie do 12 tc
To jest nadzieja że niedługo koniec bo ja już prawie skończony 11tc. Miałam nad chwile od igieł odpocząć zanim będzie cukrzyca i kolejne kłucie.
U mnie różnica rowno 2 lata i ba początku byla jazda bez trzymanki 🙈 juz rezerwuj babcie do pomocy 😉
Mocne ✊✊✊ za naturalsika u ciebie! 😁
Ja też myslalam, że temat antykoncepcji mnie nie dotyczy i mam Bartka 😁
jesli nie chcesz naturalnej ciazy to musisz pomyslec o antykoncepcji. Rozne cuda to forum widzialo. Ja juz dzieci nie chce, poza tym mam endomende wiec jestem na tabsach caly czas, bez okresu od lat i super. Teraz mysle o mirenie zeby nie musiec lykac tabletek, ale jeszcze sie nie zdecydowalam.
U nas problemu z antykoncepcją nie będzie. Nasienia męża żeby zrobić ivf podrasowywane było kilogramami lekow bo tak się totalnie nie nadawało. Ja po cp beż jednego jajowodu. Szanse na naturalsa mamy jakieś -5% także beż anty będziemy.
Ja mialam do 12 tc 1/2 ampułki co drugi dzień... Tyle że u mnie początki z accofilem były ciężkie , to jak się po nim czułam to dramat.... Dzień po przyjęciu accofilu wyłączałam się z życia i tak chyba do 8tyg miałam dopiero później organizm się przyzwyczail, jak już byłam w sumie przy końcu 🤣
Ja generalnie nie czuje skutków ubocznych. Tylko brzuch mam już jak ser szwajcarski a chce odpocząć zanim pojawi się cukrzyca a pewnie się pojawi.
A gdzie zakupilas ten test? Jak to najlepiej zrobic?
To test genetyczny z krwi kochana. Kosztuje coś Ok 2tys zł. Poczytaj w necie.

reklama
Ja oczywiście chcialabym jeszcze mieć dzieci tylko z tyłu głowy mam te moje mrozaczki.
Chciałabym z nimi spróbować w pierwszej kolejności [emoji16]
Co do niedrożnych jajowodów to podobno takie miała mieć @bazylia128 [emoji1787]
Oj tak moje niegroźne jadowity wielokrotnie diagnozowane przez różnych specjalistów po porodzie nagle się udroznily :) dziewczyny jeszcze nie zdążyłam nadrobić całości ale jak miło było Was poczytać:) jak za starych czasów. U mnie ostatnio lipa. Rycze prawie codziennie. Podobno depresja ciążowe. Mammopiekunke fonpomocy no mi się jakieś rozwarcie powoli robi i musze lezec a Natalka wazy juz prawie 9 kg. Swieta byly paskydne, sylwester tez przeryczany :) mam nadzieję żeby Was lepiej. Dziś moje 38 urodziny A ja znowu w ciąży;)

Do góry