misis188
Fanka BB :)
Oj to ja kolacje jem ok 21-22 a cukier na czczo mierze kolo 8.dzis mialam piękny cukier bo 86 ale zas mam duza ilość ketonow bo codziennie robie test rano. Od 3 dni cukry sa lepsze, dzis idr do diabetologa choc nie udało mi się umówić i zobaczymy co powietemat rzeka jestem na fb na grupie cukrzyca ciazowa bez strachu -zapisz się, tam dziewczyny sporo tłumaczą. Generalnie- nie powinnaś jeść zakazanych produktów, bo wybijają cukier szybko i szybko spadają. Więc bardzo możliwe, że po nich cukier po 1h miałaś dobry, a było spory skok cukru. Jak jesz produkty z niskim Ig, one po prostu wolniej uwalniają cukier, więc dlatego mierzy się po godzinie.
Mi też wyszły ketony, bo tak chciałam zbić cukier, że ograniczyłam węglowodany; waga w dół; ketony w moczu ; ale cukry przepiękne na czczo. Teraz wchodzę z powrotem na równowagę, ketony maleją, ale cukry pod 90. W mojej diecie z przychodni na 2 kolację zawsze jest kanapka, wedlina olej/maslo; zielone warzywo. Po tym zawsze miałam lekko ponad 90 - to mi pani zalecila jesc 2 kanapki, bo to nby z glodu wybija.. Z drugiej strony u mnie działa serek grani light, kromka chleba i orzechy i cukry są ok na czczo. No ale jeszcze zamierzam stestować te kanapki tyle, że z konkretną ilością warzyw.
Kurde naprawdę nie trafisz czasami za organizmem i tymi wytycznymi. Ale faktycznie to bilansowanie dziala; jak nawalę też warzyw zwłaszcza zielonych to cukry mam spoko. Jak dlugą masz przerwę nocną? w sensie od zjedzenia kolacji do pomiaru cukru? powinna być ok. 8-9h. ja z tego wszystkiego jem o 22:30; zasypiam ok. 23 i wstaje z budzikiem o 6:30; mierze cukier i robie śniadanie i zaczynam dzień. i jako leci teraz z tymi cukrami; wcześniej było różnie i wieczny stres z rana.