reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Juz czekam na akceptację przyjęcia do grupy 🙃
Na połówkowym doktorek mówił, że waga idealna, taka w sam raz, ale to może jeszcze za wcześnie na taką ocenę? Raczej przy USG III trymestru, czy kiedy?
Dzięki za wszystko ❤️
no u mnie na polowkowych też była sredniaczek ok. 50 centyl i wszystko w porządku. Krzywa w 24tc. Dietowo zaczęłam jeść ( z błędami itp.) ok. 25tc- A w przychodni raczyli mnie przyjąć w 29tc. na karowej tyle się czeka. Pogadanka poloznej o zasadac z której większość już wiedziałam i dietka dalej. Diabetologa na oczy nie widziałam. Na usg 3 trym. w 30tc wyszło już że mała ma 67 centyl i mam sporo płynu afi 20. Potem byłam na usg kontrolnym w 32 tc to Mała już 88 centyl, wód nadal sporo i brzuszek miała na 99 centyl. A w przychodni luzik. Jak zbilam cukier na czczo do ładnych ok. 80-85 to wyszły mi ketony, jak teraz zbilam ketony to już 3 dzień mam na czczo 90-91. także pierdolca można dostać. Będę dzwonić w pt jeśli nie zejdę z cukru na czczo- dziś próbuje zjesc inna kolację , bo juz nawet chyba bym chciała tą insuline bo mam juz dość tego ganiania A zależy mi przecież na zdrowiu dziecka.

reklama
wg mnie masz za długa przerwę nocną, no i jak masz ketony to jesz za mało węglowodanów.
daj znać co diabetolog powiedział
Mam insuline. Pani dr tez mowi ze pewno ograniczam weglowodany a ja jej mowie ze jednego dnia zjadłam prawie cały bochenek chleba. Nigdy nie jadlam tyle pieczywa co teraz
Przed ciąża tez mialam metformax z uwagi na insulinooporość choc to bylo chyba trochę nad wyraz ale pani diabetolog powiedziała że to moze pomoc mi zajsc w ciążę. Ale tego metfirmaxu bym juz nie chciała nigdy bo mialam go na noc a po nim okropnie chciało mi się słodkiego i dużo przy tym przez to przytyłam

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo - tu i nigdzie wirtualnie ;) Mam pytanie. Dostalam swoj 2 okres po porodzie. I musze przyznac ze nigdy w calym swoim zyciu takiego nie mialam - czy to normalne? W sensie ze taki mocnyyyyy - no normalnie leje sie ze mnie jak w ciazy na poczatku przy krwiaku - ehhh zle wspomnienia. Czesto mysle o was i tesknie ;)

Czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo - tu i nigdzie wirtualnie ;) Mam pytanie. Dostalam swoj 2 okres po porodzie. I musze przyznac ze nigdy w calym swoim zyciu takiego nie mialam - czy to normalne? W sensie ze taki mocnyyyyy - no normalnie leje sie ze mnie jak w ciazy na poczatku przy krwiaku - ehhh zle wspomnienia. Czesto mysle o was i tesknie ;)
Slyszalam ze okres po ciąży się zmienia. Ale może wciąż dochodzi macica do siebie po ciąży. Ja nadal nie dostałam 🤷‍♀️ Hahahaha 9 miesiecy po porodzie

Nie, od kwietnia karmiłam sporadycznie, potem tylko w nocy, a od maja już w ogóle. Ale nie spodziewałam się ze przyjdzie bez wywołania. Ciaza nie zmieniła mojego organizmu i pcos nadal rządzi
No wlasnie ja tez mam pcos ale po ciazy ten okres jak w zegarku i nawet ostatnio owulacje maialam. Moje AMH rok temu ponad 9. bylam na kontroli u gina to mi powiedzial ze wszystko ladnie sie zrasta.

No wlasnie ja tez mam pcos ale po ciazy ten okres jak w zegarku i nawet ostatnio owulacje maialam. Moje AMH rok temu ponad 9. bylam na kontroli u gina to mi powiedzial ze wszystko ladnie sie zrasta.
Ja też mam już drugi okres po porodzie i faktycznie dużo bardziej obfity niż przed i póki co brzuch mnie nie bOli a przed ciążą bez tabletek się nie obyło ale to myślę że przez to ze w trakcie cc usunęli mi zrosty. A co o antykoncepcji powiedział Ci Twój lekarz?

Ja też mam już drugi okres po porodzie i faktycznie dużo bardziej obfity niż przed i póki co brzuch mnie nie bOli a przed ciążą bez tabletek się nie obyło ale to myślę że przez to ze w trakcie cc usunęli mi zrosty. A co o antykoncepcji powiedział Ci Twój lekarz?
no wlasnie mialam pisac ze mnie tez brzuch wcale nie boli a przed zawsze przeciw bolowe. Lekarz przeisal mi tabletki jednoskladnikowe ale jeszcze nie biore ;) u mnie raczej cudu nie bedzie nawet sprawdzalam ostatnio w owulacje i 17 dni pozniej przyszedl okres. trudno sie do tego przyznac ale chyba troche tesknie za ciaza ;) zastanawiamy sie nad 2 dzieckiem wiec na razie sie nie zabezpieczamy.

reklama
no wlasnie mialam pisac ze mnie tez brzuch wcale nie boli a przed zawsze przeciw bolowe. Lekarz przeisal mi tabletki jednoskladnikowe ale jeszcze nie biore ;) u mnie raczej cudu nie bedzie nawet sprawdzalam ostatnio w owulacje i 17 dni pozniej przyszedl okres. trudno sie do tego przyznac ale chyba troche tesknie za ciaza ;) zastanawiamy sie nad 2 dzieckiem wiec na razie sie nie zabezpieczamy.
Czyli jednak tabletki😅 zaczęłam się poważnie zastanawiać nad ponowną wizytą u ginekologa 😅 bo u nas ten sam problem chętnie bym miała drugie dziecko a już bez in vitro to by było cudownie 😉ale to jednak chciałabym odczekać ten zalecany rok od ostatniego cc.
Wiesz co mi się tez podobał ten czas bez okresu chociaż teraz jak mnie nie boli brzuch to tez jest ok😂

Do góry