reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
A to nie są skurcze przepowiadające?Dziewczyny mam pytanie.Odczuwam takie jakby napiecie w dole brzucha ktore trwa moze przez kilka sekund ale pojawia sie co raz czesciej.Czasami jak leze to az mnie dusiJestem w 30+5 tc.
No nie wiem.A ile takie skurcze moga trwac przed porodem?Bo u mnie to duzo za wczesnie na porodA to nie są skurcze przepowiadające?
Niedługo mama
Oj ja miałam dużo wcześniej, brzuch nagle robił się twardy jak kamień np. na spacerze albo często w nocy ale dosyć szybko to mijało i było bezbolesne, takie przygotowanie macicy do poroduNo nie wiem.A ile takie skurcze moga trwac przed porodem?Bo u mnie to duzo za wczesnie na porod
nieagatka
To na bank skurcze przepowiadające z macica sobie cwiczy [emoji4]Dziewczyny mam pytanie.Odczuwam takie jakby napiecie w dole brzucha ktore trwa moze przez kilka sekund ale pojawia sie co raz czesciej.Czasami jak leze to az mnie dusiJestem w 30+5 tc.
nieagatka
Ja. Po przyjeciu o 8h30 zalozono mi welfron, polozna mnie zbadala, zrobila ktg, zero skurczy, dluga zamknięta szyjka, rozwarcie na palec.Dziewczyny, 14.04 będę miała wywołanie ciąży.. Bardzo się tego boję [emoji3525]
Czy któraś z Was miała wywołanie i jak przez to przeszłyście??
Przebila pecherz plodowy i podpiela oksytocyne. Nic sie nie dzialo, jakies minimalne skurcze tylko. Po jakichs 2h podkrecila mi oksy, wtedy skurcze ruszyly. Mialam je po w sumie 5h co 3min, ale rozwarcie nadal praktycznie takie samo. Po półtorej godzinie ze skurczami co ok 3min, bardzo intensywnymi i nie ukrywam, ze mocno męczącymi, dostalam zzo (Nobla temu, kto to wynalazl!) i wtedy rozwarcie ruszyło. Po kolejnej godzinie bylo juz 8cm, a po kolejnych 30min - 10cm. Finalnie skonczylo sie na cc o 19h00, bo mala zaklinowywala sie w kanale rodnym, przez to, ze byla zle ulozona.
Ogolnie porod wspomniam bardzo dobrze.
Ja. Po przyjeciu o 8h30 zalozono mi welfron, polozna mnie zbadala, zrobila ktg, zero skurczy, dluga zamknięta szyjka, rozwarcie na palec.
Przebila pecherz plodowy i podpiela oksytocyne. Nic sie nie dzialo, jakies minimalne skurcze tylko. Po jakichs 2h podkrecila mi oksy, wtedy skurcze ruszyly. Mialam je po w sumie 5h co 3min, ale rozwarcie nadal praktycznie takie samo. Po półtorej godzinie ze skurczami co ok 3min, bardzo intensywnymi i nie ukrywam, ze mocno męczącymi, dostalam zzo (Nobla temu, kto to wynalazl!) i wtedy rozwarcie ruszyło. Po kolejnej godzinie bylo juz 8cm, a po kolejnych 30min - 10cm. Finalnie skonczylo sie na cc o 19h00, bo mala zaklinowywala sie w kanale rodnym, przez to, ze byla zle ulozona.
Ogolnie porod wspomniam bardzo dobrze.
Dziękuję kochana że mi tak fajnie to opisałaś
nieagatka
Nastaw sie dobrze, jutro odpoczywaj, relaksuj ske, zjedz cos pysznego. To ostatni dzien Twojego "starego" zycia. Sroda bedzie wyjatkowa i tylko tak o tym mysl.Dziękuję kochana że mi tak fajnie to opisałaś [emoji8][emoji8][emoji8]
reklama
Ja mialam 2 porody wywołane ale z znieczuleniem .Pierwszy bolesny jakiś czas bo za późno zgodziłam się na znieczulenie drugi bezbolesnyDziewczyny, 14.04 będę miała wywołanie ciąży.. Bardzo się tego boję
Czy któraś z Was miała wywołanie i jak przez to przeszłyście??