reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lekarz Cie nie straszy tylko uświadamia, ze to operacja i trzeba to wiedziec. Otworza powloki brzuszne i macice, to nie zabieg tylko poważna interwencja. Wystarczy, ze bedziesz miec tego świadomość, nie boj sie.
Mozesz te ostatnie tygodnie przezyc w strachu i panice albo mozesz tez sie przestawić na myslenie - spelnia się moje najwieksze marzenie, zaraz nasz cud będzie z nami, a porod to ostatnia prosta.
A potem bedziesz juz Ty i dziecko. Bedziesz dla niej najwazniejsza i bedzie Cie pptrzebowac jak powietrza, bo tylko Twoj zapach i bicie serca będzie dawac jej poczucie bezpieczeństwa w pierwszych tygodniach.
Mysl o tym pozytywnie, piekne chwile przed Wami, trudne, ale cudowne. Odsun strach, czekaj na nagrode za lata walki [emoji4]
Wzruszylam sie ;) Ty to potrafisz tez albo pieknie napisac albo niezle opierd....lic ;) Ale o co chodzi z tym ryzykiem? Ze nie beda mogli zatomwac krwawienia czy ze grozi mi najgorsze :o Ja juz sie pytalam lekarza tez jaka jest umieralnosc to sie zakrztusil tylko i nic nie odpowiedzial ;( wiecej juz nie mam smialosci sie go wypytywac. Dzisiaj jade do niego z jajkami wielkanocnymi zrobionymi przez moja tesciwa - ona robi to w decupage - wysle wam zdjecie ;)

reklama
O widzisz.Ja na poczatku ciazy chudlam bo jesc nue moglam teraz zre wszystko co napotkam na drodze.Na szczescie idzie tylko w brzuch ktory mimo to nie jest kolosem jeszcze.
Ja to sie boje tych badan jutrzejszych.Mialam slabe wyniki i nie wiem czy sie poprawily.Ja w moczu mam leukocyty-500.Mialam tez bialko ale ostatnio juz byli ok.No i ta moja anemia😪
Ja sie dusze jak leze na boku,z reszta Miska wtedy sie denerwuje i sie ciska,wiec tylko lezenie na plecach daje sen.
Trraz denerwuje sie bo nie mamy jeszcze komody.Orientowalam sie i na ta co chcemy-oczywiscie wymiary to podstawa tezeba czeksc nawet 10tyg.!😱***** ja urodze i nie bede miala wypranych,uprasowanych i poskladantch ubranek.JPRDL!!!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 no ja tez sie tym stersowalam i w sumie od komody zaczelam zanim kupilam jakies ubranka ;) Za to przy jej skladaniu musialam wykazac sie duza dawka cierpliwosci bo jak juz kiedys pisalam Łukasz jak zaczal skladac a mam dwie to chcial dzwonic do fabryki i magazynow ikea ze jak moga wydawac towar bez czesci - tylko jemu oczywiscie czegos brakowalo - a finalnie jak zlozyl to jakies listewki zostaly ;) Takze ciesz sie ze masz taki skarb w domu ;)

Ja bym sie takim recznikiem nie wytarla bo jak tylko o nim pomysle to zeby mnie bola-chodzi o ten material🥴😬
U mnie jest ograniczenie bagażu w szpitalu więc jak tylko mogę miejsce oszczędzić w walizce to jest na wagę złota i plus bo nie będzie mokry bardzo jak będę chciała się wytrzeć a już mnie uświadomiło kilka osób, że po porodzie to 7poty są 😂

Wzruszylam sie ;) Ty to potrafisz tez albo pieknie napisac albo niezle opierd....lic ;) Ale o co chodzi z tym ryzykiem? Ze nie beda mogli zatomwac krwawienia czy ze grozi mi najgorsze :o Ja juz sie pytalam lekarza tez jaka jest umieralnosc to sie zakrztusil tylko i nic nie odpowiedzial ;( wiecej juz nie mam smialosci sie go wypytywac. Dzisiaj jade do niego z jajkami wielkanocnymi zrobionymi przez moja tesciwa - ona robi to w decupage - wysle wam zdjecie ;)
Musisz na to troche inaczej spojrzec,wyrywanie zeba rowniez niesie za soba ryzyko,mozesz byc uczulona na znieczulenie,mogą ci uszkodzic nerwy,moze sie paprac I tak przy wszystkim.Sa ludzie,ktorzy bardzo chetnie ciagaja lekarzy po sadach,bo nie byli o tym poinformowani.Dlatego zostajesz o tym poinformowana ,czesto pisemnie.
Z cc jest podobnie,chociaz to inny kaliber operacji.Ale znowu jest ten sam temat,ze nie wiadomo jak zareagujesz np na znieczulenie.Lekarz musi cie uprzedzic i o komplikacjach i o tym co beda robic.Nikt nie chce cie straszyc i nie bierz tego osobiscie do siebie.Rozne rzeczy sie zdarzaja,planowane cc przewaznie przebiega zgodnie z planem i twoje tez takie pewno bedzie.

Nie mam i nie mialam. Od początku u nas lozeczko bylo do spania. Projektor kupilismy dopiero starszej.

Mam:
Maxi Cosi Pebble z baza isofix
Bujaczek Kinderkraft 5w1
Laktator Avent elektryczny uzywany 3 dni Wozek Cybex Balios S (gondola + spacerowka) - chcialabym jeszcze ze 2 miesiace pouzywac
Ppdgrzewacz do butelek Jane
Monitor oddechu Babysense 5

Pewnie z drobniejszych rzeczy znalazloby sie duzo wiecej. Wszytsko jest albo prawie nieuzywane jak laktator czy ppdgrzewacz, albo w naprawde bardzo dobrym stanie.

Jakby co to dajcie znac.

Ja właśnie jeszcze nie mam ani laktatora ani monitora oddechu.. ☹️ Tylko szkoda że nie mieszkasz w UK, pewnie to będzie dużo kosztować taka przesylka... 😕

O widzisz.Ja na poczatku ciazy chudlam bo jesc nue moglam teraz zre wszystko co napotkam na drodze.Na szczescie idzie tylko w brzuch ktory mimo to nie jest kolosem jeszcze.
Ja to sie boje tych badan jutrzejszych.Mialam slabe wyniki i nie wiem czy sie poprawily.Ja w moczu mam leukocyty-500.Mialam tez bialko ale ostatnio juz byli ok.No i ta moja anemia[emoji25]
Ja sie dusze jak leze na boku,z reszta Miska wtedy sie denerwuje i sie ciska,wiec tylko lezenie na plecach daje sen.
Trraz denerwuje sie bo nie mamy jeszcze komody.Orientowalam sie i na ta co chcemy-oczywiscie wymiary to podstawa tezeba czeksc nawet 10tyg.![emoji33]***** ja urodze i nie bede miala wypranych,uprasowanych i poskladantch ubranek.JPRDL!!!
Kup w ikea.[emoji16]

reklama
Do góry