reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jasne,ze Ci napisze,szerze i bez kolorowania,jak zawsze.
Odnosnie tych fotelikow,wiecie na pewno ze jest taki sklep 8 gwiazdek ,ktory dobiera foteliki nie tyle co do dziecka a i do samochodu.Co niestety czesto mija sie z mysleniem ,ze do kazdego kazdy pasuje.

Blagam was nie kupujcie fotelikow ,bo sa fajne,tanie i kolorowe.Czytajcie ktore maja testy zderzeniowe.To inwestycia w zycie waszego dziecka.
No wlasnie Łukasz mowil ze tym sie kierowal. Moj ani ladny ani kolorowy ;)

reklama
Tez tego nie mam - chcialam tez misia szumisia i wlasnie jakis projektor. Stwierdzilam ze to mala moze dostanie wprezencie po urodzeniu ;) Wlasnie nie mam takiej poduszki do spania gdzies mi umknelo bo bylam zajeta kopletowaniem ciuszkow ;) Mam tylko taki rogal do karmienia. Cos ty nie cwicze teraz nic bo jakos sobie tego juz nie wyobrazam - naprawde czuje ze sie posypalam chocby od ostatniej wizyty - duza roznica :o Biore magnez i pije meliske tego dhea nie biore - nie wiedzialam ze na cos on w ciazy pomaga a mam tych lekow tyle, jeszcze doszly jakeis masci i krople od laryngologa ze juz czasami trudno sie w tym wszystkim polapac. Dziekuje wam dziewczyny za wszystkie wpisy az mi sie troche lepiej zrobilo. Ja jednak jestem taki typ ze jak mi ktos nagada to i od razu lepiej sie czuje. Jak mi ktos powie ze tak moze byc to tez od razu lepiej ;)
Jak juz chcecie takie cos kupowac,to moge wam tylko podpowiedziec,sprawdzcie melodyjki,kolory ,szybkosc.Takie malenstwa tego nie potrzebuja,latwo je szybko przestymulowac i bedziecie miec mega problem.Mozg takiego dziecka,nie jest w stanie tego przetworzyc.Nie odradzam wam.

Bazylia,ja juz Ci dosyc nagadalam😆🙈

Jeszcze nie montowalismy tej bazy - to Łukasz na to tak naciskal bo duzo o tym czytal ze niby tak łatwiej i bezpieczniej i ze musi byc - on jest w sumie od takich rzeczy ja sobie tylko wozek wybralam ;) Kupilam jeszcze do fotelika taki muslinowy otulacz z miejscem na zapinanie pasow. Nie wiem jak sie sprawdzi fotelik ale teraz mi to juz obojetne - bardzo sie ciesze ze mam za soba tego typu zakupy i ze wszystko juz jest. Mnie wozek najbardziej cieszy bo naprawde jest dokladnie taki jaki chcialam. A wszystko inne wyjdzie przeciez w praniu - wtedy bedziemy sie sami uczyc na bledach co zle kupilismy albo co bylo nie potrzebne. Bylo na stac na taki sprzet - kupili go tescie ale nie musielismy za te pieniadze wybierac wozka tylko co chcielismy a wszystko inne kupilismy juz sobie sami wiec moglismy sobie powybierac. Tak naprawde to wszystko w tym momencie nie jest dla mnie takie wazne jak to zeby szczesliwie urodzic i zeby malutka byla zdrowa no i zebym ja wrocila do formy bo jestem naprawde mocno zaniepokojona. Boje sie cesarki i tego jak to bedzie jak juz bede przez te pierwsze godziny sama z dzieckiem. Czy ktos moglby mnie troche uspokoic. Mam dzisiaj neizly spadek formy i psychicznej i fizycznej. Jeszcze laryngolog powiedzial ze jak w nosie jest lepiej tak gardlo go zaczelo niepokoic bo nie widzi poprawy a na ten czas nie moze mi nic przepisac. Mocz jest bardzo ładny. Niestety w krwi dalej wysokie leukocyty powyzej 15 i pomimo tego ze biore zelazo to hemoglobina sie nie za bardzo podniosla. Od ostatniej wizyty znowu zamiast przytyc to schudlam kg - chce juz isc do lekarza zeby wszystko sprawdzil. @annemarie moze nie powinnam cie prosic o pomoc ale jak bys miala chwile to mozesz mi cos wiecej napisac o cesarce? Ostatnio mnie lekarz troche przestraszyl ze to powazna operacja ale naszczescie statystyka stoi po mojej stronie - troche dziwnie to zabrzmialo.
Lekarz Cie nie straszy tylko uświadamia, ze to operacja i trzeba to wiedziec. Otworza powloki brzuszne i macice, to nie zabieg tylko poważna interwencja. Wystarczy, ze bedziesz miec tego świadomość, nie boj sie.
Mozesz te ostatnie tygodnie przezyc w strachu i panice albo mozesz tez sie przestawić na myslenie - spelnia się moje najwieksze marzenie, zaraz nasz cud będzie z nami, a porod to ostatnia prosta.
A potem bedziesz juz Ty i dziecko. Bedziesz dla niej najwazniejsza i bedzie Cie pptrzebowac jak powietrza, bo tylko Twoj zapach i bicie serca będzie dawac jej poczucie bezpieczeństwa w pierwszych tygodniach.
Mysl o tym pozytywnie, piekne chwile przed Wami, trudne, ale cudowne. Odsun strach, czekaj na nagrode za lata walki [emoji4]

Jak juz chcecie takie cos kupowac,to moge wam tylko podpowiedziec,sprawdzcie melodyjki,kolory ,szybkosc.Takie malenstwa tego nie potrzebuja,latwo je szybko przestymulowac i bedziecie miec mega problem.Mozg takiego dziecka,nie jest w stanie tego przetworzyc.Nie odradzam wam.

Bazylia,ja juz Ci dosyc nagadalam[emoji38][emoji85]
Otoz to.
Szumisia polecam, projetor czy karuzela moim zdaniem sa zbedne.

Tez tego nie mam - chcialam tez misia szumisia i wlasnie jakis projektor. Stwierdzilam ze to mala moze dostanie wprezencie po urodzeniu ;) Wlasnie nie mam takiej poduszki do spania gdzies mi umknelo bo bylam zajeta kopletowaniem ciuszkow ;) Mam tylko taki rogal do karmienia. Cos ty nie cwicze teraz nic bo jakos sobie tego juz nie wyobrazam - naprawde czuje ze sie posypalam chocby od ostatniej wizyty - duza roznica :o Biore magnez i pije meliske tego dhea nie biore - nie wiedzialam ze na cos on w ciazy pomaga a mam tych lekow tyle, jeszcze doszly jakeis masci i krople od laryngologa ze juz czasami trudno sie w tym wszystkim polapac. Dziekuje wam dziewczyny za wszystkie wpisy az mi sie troche lepiej zrobilo. Ja jednak jestem taki typ ze jak mi ktos nagada to i od razu lepiej sie czuje. Jak mi ktos powie ze tak moze byc to tez od razu lepiej ;)
Dha miałam włączony jak szyjka mi się skracała, teraz biorę profilaktycznie bo lekarz mówi, że zapobiega porodowi przedwczesnemu.
ćwiczenia:
pomijam te, które wydają mi się ciężkie czyli siedzące, raczej robię tylko te w pionie.

Skurcze sa normalne mnue zaczynaja juz lapac ale jak juz czuje ze nadchodzi to rozciagam noge.Spac moge jedynie na pkecach-bok nie wchodzi w gre tak jest i mu i niuni niewygodnie-daje mi od razu znac😄
Ja ciagle mam sluz.Przed ciaza pustynia a teraz ocean😉
Mnie ciagle muli,musze ciagle cos jesc lub pic zeby jako tako sie czuc.
Ja nie potrafie spac wlasnie na wznak - nie wiem jak ty to robisz - ja sie od razu dusze. Ja mdlosci nie mam prawie wcale i jak na poczatku apetyt mialam oooggrrrooommmnnny ak ostatnio u mnie z tym kiepisko i sie oczywiscie tym stresuje.

Bazylia,ja juz Ci dosyc nagadalam😆🙈
Noooo i ja na koncu podziekowalam - co prawda tylko emotką ;) Ale od razu sie wzielam w garsc, skupilam na malej i jakos dozylam prenatalnych ;)

Tez tego nie mam - chcialam tez misia szumisia i wlasnie jakis projektor. Stwierdzilam ze to mala moze dostanie wprezencie po urodzeniu ;) Wlasnie nie mam takiej poduszki do spania gdzies mi umknelo bo bylam zajeta kompletowaniem ciuszkow ;) Mam tylko taki rogal do karmienia. Cos ty nie cwicze teraz nic bo jakos sobie tego juz nie wyobrazam - naprawde czuje ze sie posypalam chocby od ostatniej wizyty - duza roznica :o Biore magnez i pije meliske tego dhea nie biore - nie wiedzialam ze na cos on w ciazy pomaga a mam tych lekow tyle, jeszcze doszly jakeis masci i krople od laryngologa ze juz czasami trudno sie w tym wszystkim polapac. Dziekuje wam dziewczyny za wszystkie wpisy az mi sie troche lepiej zrobilo. Ja jednak jestem taki typ ze jak mi ktos nagada to i od razu lepiej sie czuje. Jak mi ktos powie ze tak moze byc to tez od razu lepiej ;)
mój dostanie szumisia bo każdy nas się o coś pytał co się nam przyda, karuzeli na razie nie kupuję tylko oglądam na zasadzie jak się trafi używana taka jak chcę i za dobre pieniądze to będzie bo nie jest mi mega potrzebna, teraz wydajemy kupę kasy na położne bo szkoły rodzenia owszem są stacjonarne, ale prywatne. Ostatnio w Pepco do wózka kupiłam taką maskotkę pozytywke za bagatela 10zł. Były też różowe.

Załączniki

• 16148524295107775240777424435989.jpg
    16148524295107775240777424435989.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 47
reklama
Ja nie potrafie spac wlasnie na wznak - nie wiem jak ty to robisz - ja sie od razu dusze. Ja mdlosci nie mam prawie wcale i jak na poczatku apetyt mialam oooggrrrooommmnnny ak ostatnio u mnie z tym kiepisko i sie oczywiscie tym stresuje.
O widzisz.Ja na poczatku ciazy chudlam bo jesc nue moglam teraz zre wszystko co napotkam na drodze.Na szczescie idzie tylko w brzuch ktory mimo to nie jest kolosem jeszcze.
Ja to sie boje tych badan jutrzejszych.Mialam slabe wyniki i nie wiem czy sie poprawily.Ja w moczu mam leukocyty-500.Mialam tez bialko ale ostatnio juz byli ok.No i ta moja anemia😪
Ja sie dusze jak leze na boku,z reszta Miska wtedy sie denerwuje i sie ciska,wiec tylko lezenie na plecach daje sen.
Trraz denerwuje sie bo nie mamy jeszcze komody.Orientowalam sie i na ta co chcemy-oczywiscie wymiary to podstawa tezeba czeksc nawet 10tyg.!😱***** ja urodze i nie bede miala wypranych,uprasowanych i poskladantch ubranek.JPRDL!!!

Do góry