reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczyny, czy któraś z Was była w szpitalu w 30tc i dostawała zastrzyki ze sterydami na płucka maleństwa?
Dziś miałam ktg i wyszły jakieś skurcze, muszę iść do szpitala i Dr zalecił dla bezpieczeństwa podanie sterydów, które powedzial że są bezpieczne i nie zaszkodzą nawet jak poród będzie później. Co myślicie o tym, mam się zgodzic na te sterydy, są one napewno bezpieczne ?
Pozdrawiam, buziaki

reklama
Hej dziewczyny, czy któraś z Was była w szpitalu w 30tc i dostawała zastrzyki ze sterydami na płucka maleństwa?
Dziś miałam ktg i wyszły jakieś skurcze, muszę iść do szpitala i Dr zalecił dla bezpieczeństwa podanie sterydów, które powedzial że są bezpieczne i nie zaszkodzą nawet jak poród będzie później. Co myślicie o tym, mam się zgodzic na te sterydy, są one napewno bezpieczne ?
Pozdrawiam, buziaki
Moja mama 35 lat temu. Oczywiście, ze powinnas sie zgodzic. To na szybszy rozwoj pluc w razie szybszego porodu, standardowa procedura przy zagrozeniu szybszym porodem.

Pozdrawiam, buziaki
Sterydy miałam dwa razy. W 24 tc i 28 tc. Nigdy nie wnikalam , traktowałam te zastrzyki ze sterydów jako coś co moze uratować życie mojej córki.

Tylko popatrz co moze ja zainteresowac, bo widze ze u Was sa bardziej obrazki, choc wg mnie bajki sa lepszym rozwiazaniem, alw obrazki tez dadza rade - Tata bedzie wymyslal. A pzoa tym wiesz - zgaszone swiatlo, ona zmienia obrazki, razem opowiadaja. Taki fajny, magiczny, ich czas [emoji4]

Zamówiłam taki z bajkami, jak tylko przyjdzie to tato zaczyna usypianie. Dzięki za pomysł!
BTW - mój mąż sam się podjaral na ten pomysł z latarka 😂

Pozdrawiam, buziaki

Standardowa procefura, zgadzaj się. Moja koleżanka miała podawane, bo miała ryzyko wcześniejszego porodu, potem i tak urodziła w 39tc ale dzidziuś był zabezpieczony. Nie ma to wpływu na dziecko urodzone o czasie ale dla wczesniaka to duży ratunek.
Jesteś w szpitalu?

Zamówiłam taki z bajkami, jak tylko przyjdzie to tato zaczyna usypianie. Dzięki za pomysł!
BTW - mój mąż sam się podjaral na ten pomysł z latarka 😂

Standardowa procefura, zgadzaj się. Moja koleżanka miała podawane, bo miała ryzyko wcześniejszego porodu, potem i tak urodziła w 39tc ale dzidziuś był zabezpieczony. Nie ma to wpływu na dziecko urodzone o czasie ale dla wczesniaka to duży ratunek.
Jesteś w szpitalu?
Dziś i jutro na dodadkowych lekach w domu mam leżeć. Chyba że nasila się bóle i napięcia to prosto na oddział, skierowanie mam na przyjęcie na poniedziałek 7.30.

Dziś i jutro na dodadkowych lekach w domu mam leżeć. Chyba że nasila się bóle i napięcia to prosto na oddział, skierowanie mam na przyjęcie na poniedziałek 7.30.
Pamiętaj.nie spinaj pośladków. Luźno do zastrzyku. Serio piszę, niektóre kobiety płakały z bólu. Nie straszę , mnie jakoś specjalnie nie bolało i ciebie też nie będzie.

BTW - mój mąż sam się podjaral na ten pomysł z latarka [emoji23]

Jesteś w szpitalu?
U mnie to tez maz kupil,.bo zoabczyl w sklepie i stwierdzil, ze super.[emoji23][emoji23]

Kochane powiedzcie mi ile dni dostawaliście te zastrzyki dla maluszka na dojrzewanie płucek ?
Właśnie jestem po pierwszym, oleisty i bolący ale idzie wytrzymać 😉

reklama
Do góry