reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@bazylia128 jak tam kochana po wizycie??
Jestem dzisiaj pozno bo weszlam dopiero o 19:00. Wszystko jest dobrze ;) Natalka ma juz 1,5 kg, wiekowo zgadza sie z transferem co do dnia ;) Szyjka macicy juz nie grozna jak powiedzial w tym tygodnia a i tak jest tak głęboka ze recznie nie mogl dosiegnac ;) Mialyscie racje !!!!! Na anemie nic nie dostalam tylko dieta - zielona pietruszka i sok z porzeczki ;) Jesli chodzi o leukocytoze to w ciazy takie wyniki sa mozliwe ale one sie jeszcze pogorsza i wyniki do powtorzenia a za 3 tygodnie kontrola i wtedy leki ;) Dlugo ja badal, mierzyl ;) Powiedzial to samo co poprzedni malutka jest ulozona posladkowo i miednicowo wiec napewno cesarka poza tym mowil ze u mnie to bylo wiadomo od poczatku, ze po tylu poronieniach on mi cesaarki nie odmowi ;) Dostalam nr do poloznej i mam sie skontaktowac co dokladnie wziac do szpitala. Mala mi bardzo uciska na przepone i jak mam duszniosci do wtedy tzreba lezec na lewym boku ;) Leki caly czas bez zmian i fraxi i acard i caly prog dopchowowo i doustnie i dopegyt na cisnienie. Ucieszyl sie bardzo z krzywej cukrowej nawet cos tam pozartowal o podatku ;) Mam nie robic nic na sile, lezec, odpoczywac, jesc normalnie ;)

Jestem dzisiaj pozno bo weszlam dopiero o 19:00. Wszystko jest dobrze ;) Natalka ma juz 1,5 kg, wiekowo zgadza sie z transferem co do dnia ;) Szyjka macicy juz nie grozna jak powiedzial w tym tygodnia a i tak jest tak głęboka ze recznie nie mogl dosiegnac ;) Mialyscie racje !!!!! Na anemie nic nie dostalam tylko dieta - zielona pietruszka i sok z porzeczki ;) Jesli chodzi o leukocytoze to w ciazy takie wyniki sa mozliwe ale one sie jeszcze pogorsza i wyniki do powtorzenia a za 3 tygodnie kontrola i wtedy leki ;) Dlugo ja badal, mierzyl ;) Powiedzial to samo co poprzedni malutka jest ulozona posladkowo i miednicowo wiec napewno cesarka poza tym mowil ze u mnie to bylo wiadomo od poczatku, ze po tylu poronieniach on mi cesaarki nie odmowi ;) Dostalam nr do poloznej i mam sie skontaktowac co dokladnie wziac do szpitala. Mala mi bardzo uciska na przepone i jak mam duszniosci do wtedy tzreba lezec na lewym boku ;) Leki caly czas bez zmian i fraxi i acard i caly prog dopchowowo i doustnie i dopegyt na cisnienie. Ucieszyl sie bardzo z krzywej cukrowej nawet cos tam pozartowal o podatku ;) Mam nie robic nic na sile, lezec, odpoczywac, jesc normalnie ;)
Lubie czytać Twoje posty, szczegółowo i wszystko jasno bardzo ładnie napisane.
W którym Ty jesteś tyg c ?

Lubie czytać Twoje posty, szczegółowo i wszystko jasno bardzo ładnie napisane.
W którym Ty jesteś tyg c ?
hehehe dzieki - u mnie 29 tydzien zaczal sie w sobote. W 31 tygodniu powinno byc 3 - cie prenatalne ale powiedzial zeby juz nie jechac do kliniki bo oni tam juz tylko sprawdza wlasnie szyjke i wszystkie przeplywy krwi a on mi to i tak dzisiaj zrobil ;)

Cześć dziewczyny Jestem tutaj nowa. Potrzebuje waszej pomocy. Zastanawiamy się z mężem nad in vitro. Czy są tutaj dziewczyny które podeszły do in vitro w warszawie? Czy możecie mi powiedzieć w jakich klinikach? na co zwrócić uwagę? o co pytać? jakiegoś lekarza może wybitnie polecacie? Gdyby któraś z was mogła opisać procedurę i czy to bolesne. Co się dzieje z zarodkami które się podziela a nie zostaną mi "wszczepione"? Ile trwa cała jedna procedura? Przepraszam za brak fachowego słownictwa.

jejeku bylam dzisiaj w biedronce bo mielismy po drodze i sprawdzalam ceny tych pieluch DADA co wszystko je tak zachwalaja. Ale jak pisalyscie ile dzieci razy sie przewija na dobe to w sumie jedno takie opakowanie ledwo na 3 dni wystarczy ;) To naprawde drogo wychodzi ;)

hehehe dzieki - u mnie 29 tydzien zaczal sie w sobote. W 31 tygodniu powinno byc 3 - cie prenatalne ale powiedzial zeby juz nie jechac do kliniki bo oni tam juz tylko sprawdza wlasnie szyjke i wszystkie przeplywy krwi a on mi to i tak dzisiaj zrobil ;)
No właśnie ja się zastanawiam czy jechać do poznania tylko dlatego że mój nie ma 3d a chciałabym mieć filmik na pamiątke.
Bo od tyg przeszłam, do mojego prowadzącego lekarza a Dr. Kliniki podziękowałam z racji tego że on nie będzie w szpitalu ani przy porodzie a ja jednak będę się czuła bezpiecznie jak będę miała lekarza który zna moją historie choroby. Chodź nadal jesteśmy w kontakcie muszę przyznać że naprawdę miło się zachował. Ja mam 27 tc i moja mała też jest ułożona pośladkowo 😉 ale jest malutka bo ma 775g, a Twoja ile miała w 27 tc pamiętasz ?

No właśnie ja się zastanawiam czy jechać do poznania tylko dlatego że mój nie ma 3d a chciałabym mieć filmik na pamiątke.
Bo od tyg przeszłam, do mojego prowadzącego lekarza a Dr. Kliniki podziękowałam z racji tego że on nie będzie w szpitalu ani przy porodzie a ja jednak będę się czuła bezpiecznie jak będę miała lekarza który zna moją historie choroby. Chodź nadal jesteśmy w kontakcie muszę przyznać że naprawdę miło się zachował. Ja mam 27 tc i moja mała też jest ułożona pośladkowo 😉 ale jest malutka bo ma 775g, a Twoja ile miała w 27 tc pamiętasz ?
Nie bylam w tym tygodniu na usg bo moj byl na urlopie. Tylko wiesz jak to z dzieciaczkami jest - tak do 1kg to one powoli rosna a pozniej juz coraz szybciej ;) Ja od razu poszlam do ordynatora w szpitalu zeby mi ciaze prowadzil a do kliniki jezdzilam na wazniejsze badania ;) Zalezy mi na tym zeby przy porodzie czuc sie w miare komfortowo ;)

Widzę, że wagowo nasze dzieciaki bardzo podobnie ;) u mnie było w 29+5 1,6 ;) spróbuj napój z zielonej pietruszki z thermomixa! Jest przepyszny, ale pewnie już próbowałas 😅

reklama
jejeku bylam dzisiaj w biedronce bo mielismy po drodze i sprawdzalam ceny tych pieluch DADA co wszystko je tak zachwalaja. Ale jak pisalyscie ile dzieci razy sie przewija na dobe to w sumie jedno takie opakowanie ledwo na 3 dni wystarczy ;) To naprawde drogo wychodzi ;)
Kupuję pieluszki w rosmanie są droższe niż dady ale dla mnie lepsze. Dady zielone to już całkiem odpadają, mam teraz i zwyczajnie nie trzymają wilgoci w środku, skóra dziecka jest wilgotna. Generalnie też odrzucają mnie pieluchy które śmierdzą chemią . Jak już urodzisz sama zobaczysz które będą wam pasowały.

Do góry