reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Czesc jestem - zle sie czuje ostatnio bardzo. Jak krzywa cukrowa wyszla mi pieknie i mocz tez tak wyszla mi duza anemia i leukocytoza ;( Nie wiem czy to przez leki? W pn mam wizyte. Kostki mi popuchly i nie mam apetytu ani sily na nic. Leze i patrze przez okno z zazdroscia jak wszyscy woza dzieci na sankach a mi ciezko po schodach zejsc ;( Taka beksa sie bardzo zrobilam.
Białe krwinki a raczej ich wzrost w ciąży jest normalne. Nie martw się o to zupełnie.
Anemia czyli ile tej hemoglobiny masz? Najważniejsza jest dieta i jeszcze raz dieta. W domu nie potrafiłam a w szpitalu na ich "psim żarciu" pięknie wszystko się wyregulowało.

Białe krwinki a raczej ich wzrost w ciąży jest normalne. Nie martw się o to zupełnie.
Anemia czyli ile tej hemoglobiny masz? Najważniejsza jest dieta i jeszcze raz dieta. W domu nie potrafiłam a w szpitalu na ich "psim żarciu" pięknie wszystko się wyregulowało.
hemoglobina 11,5 a leukocyty powyzej 15 i pod tym jest napisane wskazana wizyta kontronlna ;( No czytalam sobie co ma jesc tylko ja nie mam ostatnio apetytu. Dzisiaj wypilam sok z nuraka, sok z czarnej poerzzki i marchew jablko. Czyli nie musze sie jako bardzo mocno przejmowac? Bo ja sie juz oczywiscie bardzo zmartwilam i tak czekam na poniedzialek a w glowie mam tylko to ze mnie do szpitala wysle ;(

hemoglobina 11,5 a leukocyty powyzej 15 i pod tym jest napisane wskazana wizyta kontronlna ;( No czytalam sobie co ma jesc tylko ja nie mam ostatnio apetytu. Dzisiaj wypilam sok z nuraka, sok z czarnej poerzzki i marchew jablko. Czyli nie musze sie jako bardzo mocno przejmowac? Bo ja sie juz oczywiscie bardzo zmartwilam i tak czekam na poniedzialek a w glowie mam tylko to ze mnie do szpitala wysle ;(
Hemoglobina 11.5 tak wcale nie jest źle, w ciąży obniża się się i jest to normalne. Krwinki białe w pierwszej ciąży miałam wysokie, nigdzie na konsultacji nie byłam, ginekolog stwierdził że tak w ciąży może być i jest ok.
W laboratorium podają normy ogólne, kobiety w ciąży mogą mieć odchylenia w morfologii i nie jest to nic złego.

Hemoglobina 11.5 tak wcale nie jest źle, w ciąży obniża się się i jest to normalne. Krwinki białe w pierwszej ciąży miałam wysokie, nigdzie na konsultacji nie byłam, ginekolog stwierdził że tak w ciąży może być i jest ok.
W laboratorium podają normy ogólne, kobiety w ciąży mogą mieć odchylenia w morfologii i nie jest to nic złego.
No bo wlsnie oni nie maja info ze j jestem w ciazy wiec moze dlatgeo. Pamietam tez ze dziewczyny w ciazy mialy jakis problem chyba i braly zelazo. W moczu nic nie ma chociaz to jest poczeeszajace. Wystraszylam sie ze tak przesadzilam z konjtrolowaniem cukru zeby uniknac cukrzycy ze sie na wlasne zyczenie anemi nabawilam. Łukaszowi tak rodzinny lekarz zinterpretowal moje wyniki a ja poporstu juz tak dawno nie mialam wlasciwej wizyty ze mi juz troche na psyche siada. A jak mi kots powie ze jestem chora to autosubiekcja dziala i od razu tak sie czuje ;( A co jadlas w tym szpitalu? Dziekuje bardzo mnie poczeszylas az sie Łukasz tez ucieszyl ;)

No bo wlsnie oni nie maja info ze j jestem w ciazy wiec moze dlatgeo. Pamietam tez ze dziewczyny w ciazy mialy jakis problem chyba i braly zelazo. W moczu nic nie ma chociaz to jest poczeeszajace. Wystraszylam sie ze tak przesadzilam z konjtrolowaniem cukru zeby uniknac cukrzycy ze sie na wlasne zyczenie anemi nabawilam. Łukaszowi tak rodzinny lekarz zinterpretowal moje wyniki a ja poporstu juz tak dawno nie mialam wlasciwej wizyty ze mi juz troche na psyche siada. A jak mi kots powie ze jestem chora to autosubiekcja dziala i od razu tak sie czuje ;( A co jadlas w tym szpitalu? Dziekuje bardzo mnie poczeszylas az sie Łukasz tez ucieszyl ;)
Serio nic złego w tych podanych wynikach nie widzę.
Rano zawsze ful wody z wyciśnięta cytryną, całą .
Śniadanie chleb graham, jakiś razowiec. Zawsze pół pomidora, kawałek ogórka no coś świeżego. Różne serki na kanapki, wędlina, jajko itp.
Obiad zupa, dwie porcje😱 jakieś 400-500 ml (często rozdzielałam na dwa razy, znaczy zupę często jadłam koło 16 te 200 ml). Drugie danie, trochę ziemniaków, makaronu, ryżu lub kaszy, do tego kawałek gotowanego mięsa i ważne dwa rodzje warzyw :gotowane (marchewka , buraczki, kalafior , brokuł itp ) świeże (surówki różnego rodzaju). Potem zjadalam coś swojego (jakaś kanapka , pół papryki) albo zupę. Wieczorem na kolację to samo co na śniadanie. Na samą noc kiwi z jogurtem naturalnym. W szpitalu na wejściu przepisali mi jekies żelazo, niestety nie toleruje go najlepiej , w zasadzie wcale nie brałam.
Jeśli możesz to zacznij od tabletek biofer (one nie dają skutków ubocznych ale mają mniej żelaza) plus dieta. W diecie musisz uwzględnić 5 porcji warzyw i owoców. Oczywiście nie jadłam żadnych słodyczy (dziennie kostkę gorzkiej czekolady albo 1 cukierek czekoladowy) .

Głowa do góry, ciesz się ciążą, nic złego się nie dzieje😘

Czesc jestem - zle sie czuje ostatnio bardzo. Jak krzywa cukrowa wyszla mi pieknie i mocz tez tak wyszla mi duza anemia i leukocytoza ;( Nie wiem czy to przez leki? W pn mam wizyte. Kostki mi popuchly i nie mam apetytu ani sily na nic. Leze i patrze przez okno z zazdroscia jak wszyscy woza dzieci na sankach a mi ciezko po schodach zejsc ;( Taka beksa sie bardzo zrobilam.

Też mam tą pieprzoną anemie.. Ehh.. Obyś się lepiej poczuła ✊😘

reklama
Do góry