reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziecko jest chronione, tylko nie dopuszczaj do gorączki to będzie ok.
A teraz pomyśl sobie, że ja przy covidzie miałam półtoraroczne dziecko bez objawów, zamknięte w domu bez wychodzenia na plac zabaw, myślałam że mi chałupę rozniesie i nie było możliwości, żeby sobie poleżeć [emoji23]

Zadzwoń do lekarza poz, powiedz o swoich objawach. Ja dostałam skierowanie na test jak powiedziałam, że jestem w ciąży i mąż stracił węch i smak, mimo że on nie mial jeszcze testu to ja od razu dostałam skierowanie. Mnie objawy dopadły 2dni po teście dopiero.

Izolacja to jeden bardzo ważny argument a drugi to jakby, odpukać, coś się działo od razu wiesz gdzie masz jechać. W każdym województwie są szpitale dla kobiet w ciazy z covidem, w razie czego tam się trzeba zgłosić i oni od razu działają a nie trzymaja przez 12h na izolatce czekając na wynik testu.
Moja 3latka byla tak zamknieta przez poltora miesiaca. A ja bylam wtedy w 8 miesiecu ciazy. Slabo to wspominam [emoji2358][emoji2358]

reklama
U mnie cała rodzina nie robiła testu. Zostali w domu. Ostatecznie tylko bratowa zrobiła test- pozytywny. Akurat zachorowała na końcu. Niestety ludzie nie chcą chodzić na testy. Kolejki, kwarantanny itd. idą najwyżej na pracę zdalną np. mój kolega.
Wg mnie to glupota i brak odpowiedzialnosci za siebie i innych. Nie robie testu, bo nie chce kwarantanny [emoji2358]

Dziecko jest chronione, tylko nie dopuszczaj do gorączki to będzie ok.
A teraz pomyśl sobie, że ja przy covidzie miałam półtoraroczne dziecko bez objawów, zamknięte w domu bez wychodzenia na plac zabaw, myślałam że mi chałupę rozniesie i nie było możliwości, żeby sobie poleżeć 😂

Zadzwoń do lekarza poz, powiedz o swoich objawach. Ja dostałam skierowanie na test jak powiedziałam, że jestem w ciąży i mąż stracił węch i smak, mimo że on nie mial jeszcze testu to ja od razu dostałam skierowanie. Mnie objawy dopadły 2dni po teście dopiero.

Izolacja to jeden bardzo ważny argument a drugi to jakby, odpukać, coś się działo od razu wiesz gdzie masz jechać. W każdym województwie są szpitale dla kobiet w ciazy z covidem, w razie czego tam się trzeba zgłosić i oni od razu działają a nie trzymaja przez 12h na izolatce czekając na wynik testu.
Wiesz ze dokladnie o tym sobie dzisiaj myslalam ;) Co bym zrobila gdybym miala juz w domu malutkie dziecko a ja ledwo stopa moge ruszyc ;) Co do robienia testu to ja nie mam nic przeciwko ale mi nawet lekarz nie kazal zrobic - moze dlatego ze bylam juz na kwarantannie przez meza. Powiedzial od razu ze jestem pozytywna. Ja nawet jak nie mam goraczki to sie zle czuje ;( Ogolnie to jestem taka zla ze musze przez to przechodzic - podobo to dlugo trwa a ja juz mam dosyc ;( Co o za dziadostwo.

Wedlug mnie odpowiedzialni ludzie sami sobie nakladaja izolacje i przechodza na prace zdalna o ile oczywiscie tak sie da - moj kuzyn mieszka we wroclawiu i sam sobie nalozyl taka kwarantanne 14 dni bo wie ze przyjedzie na swieta do domu a tam mieszka nasza ponad 80 - letnia babcia.

Jestes w ciazy, masz goraczke i ból miesni. Serio nie zrobia Ci testu jak to zglosisz?
Czekam na konsultacje, ale stan podgorączkowy miałam tylko dwa dni. Dalej wszystko wygląda na zatoki 🤷🏻‍♀️
Nie wiem niunia - u mnie katar i bol zatok jest malo do zniesienia a nigdy nie wiedzialam co to zatoki. A jak samopoczucie? Jestes zmeczona - ja okropnie - naprawde nie przesadzam - nic nie jestem w stanie zrobic - caly czas tylko leze i spie - mam nadzieje ze jutro juz 5 dzien bedzie lepiej ;) A smak i weche jest? U mnie on zanikak stopniowo i myslslam ze to efekt zatkanego nosa - jednak nie ;) W buzi czuje taki jakby metaliczny posmak.
Przez pierwsze trzy dni spałam, a dziś jak młody bóg. No powiedzmy 😁 od wczoraj rana nie mam stanu podgorączkowego. Dziś już tylko w dalszym ciągu zapchane zatoki, katar i mokry kaszel z rana 🤷🏻‍♀️ także u mnie to wygląda jak zatoki, zobaczymy co lekarz powie ☺️ a Wy jak się macie?

Ostatnio przeglądałam różne sklepy z art dla dzieci i trafiłam na piękne ręcznie robione drewniane lampki dla dziecka sklep Littel Lights. Drogie, ale piękne 🙂 może ktoś będzie chciał zobaczyć. Dla mojego już wybrałam tygrysa. Na razie robię listę rzeczy i sklepów żeby później łatwiej było ogarnąć 🙂 mi lub w razie konieczności mężowi.

Mój Kubuś ma 3 miesiące 68 cm i 7 kg więc mi się wydaje, że to mało 🤔 ale już zwolnił z przybieraniem, bo wcześniej to 50g na dzień teraz już po 20. Tylko na piersi.
Co tu w ogóle słychać na ciężarówkach? Jak świeżo upieczone mamusie się mają?
@nieagatka ile Twoja ślicznotka już ma?
@Liliana87 co u Was, jak Twoja królewna?
@Netiaskitchen nie wiem czy tj zaglądasz, ale napisz co u Was?
@Artemida90 a Wy jak się macie?
@juchaa_87 widzę, że nasi synkowie to łeb w łeb idą 😛 maatko a tak niedawno jeszcze się wymieniałysmy inf o cukrzycy ciążowej.
Niedługo rok od transferu i 13go rok od pozytywnego testu 🥺 i coś co się nigdy nie miało zdarzyć abym była mama jest już moim spełnionym marzeniem ❤
Hejka 😊akurat zajrzałam 🥰u nas minął miesiąc. Nawet fotkę z tej okazji strzeliłam 😄
Oskar fajny😊głośny 😄
Mój Kubuś ma 3 miesiące 68 cm i 7 kg więc mi się wydaje, że to mało 🤔 ale już zwolnił z przybieraniem, bo wcześniej to 50g na dzień teraz już po 20. Tylko na piersi.
Co tu w ogóle słychać na ciężarówkach? Jak świeżo upieczone mamusie się mają?
@nieagatka ile Twoja ślicznotka już ma?
@Liliana87 co u Was, jak Twoja królewna?
@Netiaskitchen nie wiem czy tj zaglądasz, ale napisz co u Was?
@Artemida90 a Wy jak się macie?
@juchaa_87 widzę, że nasi synkowie to łeb w łeb idą 😛 maatko a tak niedawno jeszcze się wymieniałysmy inf o cukrzycy ciążowej.
Niedługo rok od transferu i 13go rok od pozytywnego testu 🥺 i coś co się nigdy nie miało zdarzyć abym była mama jest już moim spełnionym marzeniem ❤
Hejka🥰Ale Ci Wasi przybierają 🥰aż szok❤️Ja nie mam wagi do dziecka w domu,więc dowiem się na wizycie jak idzie, ale na początku był przyrost 35g na dzień i pediatra była bardzo happy. Też tylko na piersi. Miesiąc mu minął kilka dni temu. Nawet fotę na tę okoliczność strzeliłam😄
Oskar jest głośny, jest ewidentnym noszeniakiem, plus ma kolki i ulewa... Zestaw konkret🙈potwierdzam, że ten czas zapierdziela jak cholera😄ani się obejrzymy, a będziemy im pakować śniadanie na pierwszy dzień w szkole 🥰
Pozdrawiam cieplutko!!! 😘😘😘

Załączniki

• Baby Story1606986708192.jpg
    Baby Story1606986708192.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 90
reklama
Czekam na konsultacje, ale stan podgorączkowy miałam tylko dwa dni. Dalej wszystko wygląda na zatoki 🤷🏻‍♀️

Przez pierwsze trzy dni spałam, a dziś jak młody bóg. No powiedzmy 😁 od wczoraj rana nie mam stanu podgorączkowego. Dziś już tylko w dalszym ciągu zapchane zatoki, katar i mokry kaszel z rana 🤷🏻‍♀️ także u mnie to wygląda jak zatoki, zobaczymy co lekarz powie ☺ a Wy jak się macie?
Ja czekam na wynik covida Maksika. Pediatra bez duzego zastanawiania się skierowała nas na wymaz bo młody ma od kilku gorączkę i niespecyficzne objawy. Jutro się dowiemy jak wynik

Do góry