reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej kochana.
Ja tak dawno tutaj nie zaglądałam ;( nie mam szans Was nadrobić. Przepraszam. Jednak mam nadzieję,że i Wy i Wasze dzieciaczki są zdrowe i pięknie rosną. Nasza królewna w czwartek skończyła 8 tyg a we wtorek na szczepieniu ważyła 5130. Na początku nie przybierała za to jak się rozkręciła to rośnie nam mały brojlerek [emoji23] nie wiem jaka jest długa ale długa jest. Zakładamy ciuszki na 62.
Dalej mamy problemy z brzuszkiem, malutka stekabj pręży się po jedzeniu, często w trakcie. Nie są to kolki, lekarz stwierdził wzdęcia i powiedział,że to normalne, musi się układ trawienny wykształcić i podobno do 3-3.5 miesiąca powinno być już dobrze. Podaje jej stylko Espumisan i nie do każdego jedzenia. Na początku próbowałam i sab Simplex i różne pribiotyki- lekarz kazał wszystko odstawić.
Mamy za sobą już pierwsze przeziębienie, gil wymęczył nas strasznie. Musieliśmy przekładać szczepienia. Ale Hanuszka dzielnie znosiła nebulizacje;) ciągle udaje nam się karmić tylko piersią. Nicki ładnie śpi, budzi się tylko na jedzenie ale nad ranem zaczyna się problem z brzuszkiem i wtedy się niunia namęczy. Masujemy, ciepły termoforek i jest nieco lepiej. Mieliśmy też trądzik noworodkowy, już prawie nie ma śladu. Ja miałam ciężki połóg. Krocze długo dawało o sobie znać. W sumie dalej coś tam czuje. Jak Hania skończyła miesiąc to mąż już wrócił do pracy i kolejne 3 tygodnie byłam całkiem sama. Nie było lekko, ale dawałam radę. Jestem zmęczona, wiadomo ale najbardziej szczęśliwa na świecie. Jak patrzę na nasz CUD to wszystkie troski znikają ;)
U nas tez byly problemy brzuszkowe, wzdecia meczyly obie moje gwiazdy. U Lili ok 3 miesiaca sid uspokoilo, a u Inki miedzy 4-5. Ja jak kilka dni nie bylo kupy i te dolegliwości sie nasilaly to dawalam odrobinke cieplej wody i zazwyczaj dzialalo (bo u nas to bylo polaczone z zaparciami).
Super, ze Hania rośnie jak na drozdzach. Czekaja Was piekne Swieta [emoji8]
Pokazesz ja? [emoji3059][emoji3059]

reklama
Cześć dziewczyny :) jestem z forum kto po in vitro, po 4 transferze kończę właśnie I trymestr i niebawem z moja Julką wkraczamy w II. Mam pytanie do Was czy warto już rozpocząć jakieś zakupy czy lepiej się wstrzymać ? Mój mąż to najchętniej już wszystko by kupował już wózek nawet wybrał priam 2.0 czy któraś może na jego temat wypowiedzieć ? (Oczywiście jeszcze stopuje jego z zakupem ale warto wiedzieć)

Cześć dziewczyny :) jestem z forum kto po in vitro, po 4 transferze kończę właśnie I trymestr i niebawem z moja Julką wkraczamy w II. Mam pytanie do Was czy warto już rozpocząć jakieś zakupy czy lepiej się wstrzymać ? Mój mąż to najchętniej już wszystko by kupował już wózek nawet wybrał priam 2.0 czy któraś może na jego temat wypowiedzieć ? (Oczywiście jeszcze stopuje jego z zakupem ale warto wiedzieć)
Witaj!
Ja mialam większość wybrana w internecie i po polowkowych zaczęłam kupowac jak szalona. Wg mnie to czy zaczniesz kupowac czy nie, nie ma najmniejszego wplywu na ciążę, wiec jesli tylko masz ochote to szalej [emoji16]
Ja mam cybexa balios s i jestem zadowlona, a priam to wyzsza polka wiec sadze, ze bedzie ok. Wszystko zależy czego wymagasz od wozka [emoji6]

Hej dziewczyny mam pytanie o infekcje w czasie ciąży, coś mnie dopadło tak chwilowo i się zmartwiłam bo ogólnie bardzo rzadko choruje. Miałam ból głowy bez gorączki i bóle mięśni i stawów więc od wieczora piłam sobie mleko z czosnkiem i miodem i jakieś herbaty, dodatkowo nawilżacz powietrza z olejkiem włączyłam, w nocy spociłam się jak szczur i już się czuję ok, ale nie wiem czy takie wypocenie nie zrobiło szkody dla dziecka. Pewnie już przechodziłyście różne choroby i wiecie jakie jest zdanie lekarzy. Jestem w 17tc.

Mam też pytanie o wózki może któraś ma doświadczenie lub zna opinie bliskich na temat wózków firmy Peg perego i Inglesina? Osobiście interesują mnie Peg perego seria book i Inglesina Aptica.

Hej dziewczyny mam pytanie o infekcje w czasie ciąży, coś mnie dopadło tak chwilowo i się zmartwiłam bo ogólnie bardzo rzadko choruje. Miałam ból głowy bez gorączki i bóle mięśni i stawów więc od wieczora piłam sobie mleko z czosnkiem i miodem i jakieś herbaty, dodatkowo nawilżacz powietrza z olejkiem włączyłam, w nocy spociłam się jak szczur i już się czuję ok, ale nie wiem czy takie wypocenie nie zrobiło szkody dla dziecka. Pewnie już przechodziłyście różne choroby i wiecie jakie jest zdanie lekarzy. Jestem w 17tc.
Mialam ospę wietrzna w najgorszym dla dziecka czasie tj. Kolo 8-9 tc, jak złapałam przeziębienie to 3 tygodnie wycięte z życia. Bralam leki po konsultacji z lekarzem i wszystko jest ok

WOW ale cena tego wozka ;) Faajjjnnnyyyyy

No dziewczynki zamowilam sobie dwie komody o ktorycch pisalam z ikea do pokiku Natalki ;) zwykłe boałe, ctery szyflady, troche wyzsze ;) Terazmjuz bede miala gdzie ukłdac ubranka, wyprane i wyprasowane ;) Od razu sie lepiej poczułam ;) @Pola87 kochanie widze ze ty jak ja lubisz takie pierdoły i gadzety. Kup sobie spieniacz do mleka - jest mmmeeegggaaaaa. Ja mam super expres do kawy ale zaden expres nie ubije tak mleka na sztywno jak ten ubijacz ;) Tak sie wkrecilam ze dzisiaj sobie zamowilamzestwa slicznych szklanek termicznych do latte z łyżeczkami i słomkami ;) Iiiiii takie super szablony i shaker do robienia wzorów na mleku 🤪 🤪 🤪 Od razu mi sie humor poprawil - ja wiem ze to pierdoly ale teraz tyle wolnego czasuze moge sobie poszalec ;)

Twoje wozki tez fajowe - dobrzez ze piszecie, wszystko zapisuje i bede cos wwybierac pwoli ;) Swoja droga te nazwy mnie strasznie mecza ;)

reklama
Do góry