reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Aha zapomniałam napisać - bierz się bierz za pranie i prasowanie, bo teraz już będzie Ci coraz ciężej, a jeszcze upały na pewno nie pomogą, więc nie odkładaj tego, bo kilka dni Ci to na bank zajmie.
A wiesz,że ja taki gamoń w tych tematach i ciągle myslalam,że jak za wcześnie popiore to nie będzie dobrze 🙈🤦 dopiero koleżanka mi mowi, pierz póki jest pogoda , poprasujesz i do szafy gotowe będziesz miała. Także zaraz idę puścić pierwsze pranie. Chyba zacznę od pościeli i ręczników ;)

reklama
A wiesz,że ja taki gamoń w tych tematach i ciągle myslalam,że jak za wcześnie popiore to nie będzie dobrze [emoji85][emoji1751] dopiero koleżanka mi mowi, pierz póki jest pogoda , poprasujesz i do szafy gotowe będziesz miała. Także zaraz idę puścić pierwsze pranie. Chyba zacznę od pościeli i ręczników ;)
Ja mam wyprane, wyprasowane i schowane do komody wszytsko do rozmiaru 74cm. I alleluja, bo póki co, a minęło 7tyg od porodu - większość dnia spędzam przyklejona do małej, a raczej ona do mojej piersi więc naprawdę mam baaardzo mało czasu na "rozrywki" typu prasowanie [emoji1787][emoji23]
Tak więc polecam nastawić sobie kilka pralek i codziennie po trochu prasować żebyś się nie przemęczała, ale żeby jakoś to szło.

Ja mam wyprane, wyprasowane i schowane do komody wszytsko do rozmiaru 74cm. I alleluja, bo póki co, a minęło 7tyg od porodu - większość dnia spędzam przyklejona do małej, a raczej ona do mojej piersi więc naprawdę mam baaardzo mało czasu na "rozrywki" typu prasowanie [emoji1787][emoji23]
Tak więc polecam nastawić sobie kilka pralek i codziennie po trochu prasować żebyś się nie przemęczała, ale żeby jakoś to szło.
Dziękuję. Już pierwsza się pierze. Skorzystam z rady ;)

Dokładnie ja już dawno mam poprane bo jak tylko stoje przy desce do prasowania to zaczyna mnie bolec okresowo podbrzusze i muszę odpoczywać. Reszta z października mówi ze góra we wrześniu będą to robić. Podziwiam za dobre nastawienie, ja już nie mam sił a czeka na mnie jeden kosz do prasowania, ostatniego automatu i nie mogę się zebrać. 3 trymestr zdecydowanie gorzej na mnie działa, coraz gorzej się czuje - ostatnio jeszcze mam zapchane zatoki i często głowa mnie boli. Jeszcze zostało trochę do kupienia ale generalnie za chwile zakończę wyprawkę

Dokładnie ja już dawno mam poprane bo jak tylko stoje przy desce do prasowania to zaczyna mnie bolec okresowo podbrzusze i muszę odpoczywać. Reszta z października mówi ze góra we wrześniu będą to robić. Podziwiam za dobre nastawienie, ja już nie mam sił a czeka na mnie jeden kosz do prasowania, ostatniego automatu i nie mogę się zebrać. 3 trymestr zdecydowanie gorzej na mnie działa, coraz gorzej się czuje - ostatnio jeszcze mam zapchane zatoki i często głowa mnie boli. Jeszcze zostało trochę do kupienia ale generalnie za chwile zakończę wyprawkę
Ja odkąd lekarka stwierdziła ,że szyjka się skróciła i mam luteinę staram się co mogę robić na siedząco. Prasowanie jak robię to deska na maksa w dół i prasuje na siedząco. Wiadomo,że wszystkiego się tak nie da. Jestem większość czasu sama i muszę chodzić. Podziwiam i nie zazdroszczę kobietom, które muszą ciągle leżeć a często też są same. Często się słyszy,że najlaskawszy jest drugi trymestr dlatego kobiety wtedy najwięcej robią, łącznie z malowaniem mieszkania 😂 a jakoś się utarło,żeby za wcześnie wszystkiego nie robić. Moi rodzice ciągle mówili mojej siostrze a teraz mi,że za szybko wszystko kupuje itd. a ja się boje,że z wszystkim nie zdarze. Po prostu

Ja odkąd lekarka stwierdziła ,że szyjka się skróciła i mam luteinę staram się co mogę robić na siedząco. Prasowanie jak robię to deska na maksa w dół i prasuje na siedząco. Wiadomo,że wszystkiego się tak nie da. Jestem większość czasu sama i muszę chodzić. Podziwiam i nie zazdroszczę kobietom, które muszą ciągle leżeć a często też są same. Często się słyszy,że najlaskawszy jest drugi trymestr dlatego kobiety wtedy najwięcej robią, łącznie z malowaniem mieszkania 😂 a jakoś się utarło,żeby za wcześnie wszystkiego nie robić. Moi rodzice ciągle mówili mojej siostrze a teraz mi,że za szybko wszystko kupuje itd. a ja się boje,że z wszystkim nie zdarze. Po prostu
Ja mam dokładnie tak samo. Nawet wózek kupiłam wcześniej. A one ze gwarancja juz leci...wole mieć wcześniej i już o nim nie myśleć, tak jak z reszta rzeczy. Zwłaszcza ze do końca nie byłam pewna co z moim chorobowym i czy będzie mi dane kompletować wszystkiego na spokojnie tylko pomiędzy praca. A im mniej na liście wyprawkowej tym lepiej dla mnie, bo odchaczone znaczy ze już dobiegam do końca

Dziewczyny macie rację już nie czekajcie różnie bywa A u mnie w 32 tc okazalo sie że szyjka szaleje i się skraca więc cieszylam że mam gotowe.Ja mam do 6 miesiąca ciuchy tylko wyjac.A teraz zaczęło się odkładanie bo już za małe rzeczy się zrobiły A żal mi że malutka tak szybko rośnie wiem.ze to głupie A przy synku było dokładnie to samo.

Oj dokładnie, ja wszystko na bieżąco sprzedaje, i jak robię segregacje to aż szkoda, bo to wspomnienia, a to tu mieli ubrane, a to w tym tak się pobrudzili... [emoji3059]
Dziewczyny macie rację już nie czekajcie różnie bywa A u mnie w 32 tc okazalo sie że szyjka szaleje i się skraca więc cieszylam że mam gotowe.Ja mam do 6 miesiąca ciuchy tylko wyjac.A teraz zaczęło się odkładanie bo już za małe rzeczy się zrobiły A żal mi że malutka tak szybko rośnie wiem.ze to głupie A przy synku było dokładnie to samo.

reklama
Do góry