reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja nie mialam tego problemu to nie podpowiem. Jak się czujesz? Szalejesz z wyprawka?
Czuję się dobrze, dziekuje. Jedynie nocki mam już nieprzespane, ciężko mi się ułożyć. Dretwieja mi dlonie, dziś obudził mnie skurcz łydki. No i od 3 dni mam wrazenie,że puchną mi dłonie i stopy. W lewej dłoni mam wrażenie,że normalnie mnie palce bolą. Zastanawiam się na ile ma wpływ to,że nie połykam żadnego acardu ani nie mam heparyny przy trombofilii. Co do wyprawki, to właśnie wczoraj przyszły mi płyny i proszki do prania i jak tylko dziś skończę wekowac cukinie to zabiorę się powoli za pranie. Zostało mi trochę do kupienia ,przede wszystkim kosmetyki i cała ja do szpitala. Niania elektroniczna i drobnica typu smoczki, zawieszki, poduszka do karmienia itd. Ale mam zakaz kupowania bo się laski na babyshower zmawiaja. Dziś zaczęłam 30tc 😘❤️❤️

Czuję się dobrze, dziekuje. Jedynie nocki mam już nieprzespane, ciężko mi się ułożyć. Dretwieja mi dlonie, dziś obudził mnie skurcz łydki. No i od 3 dni mam wrazenie,że puchną mi dłonie i stopy. W lewej dłoni mam wrażenie,że normalnie mnie palce bolą. Zastanawiam się na ile ma wpływ to,że nie połykam żadnego acardu ani nie mam heparyny przy trombofilii. Co do wyprawki, to właśnie wczoraj przyszły mi płyny i proszki do prania i jak tylko dziś skończę wekowac cukinie to zabiorę się powoli za pranie. Zostało mi trochę do kupienia ,przede wszystkim kosmetyki i cała ja do szpitala. Niania elektroniczna i drobnica typu smoczki, zawieszki, poduszka do karmienia itd. Ale mam zakaz kupowania bo się laski na babyshower zmawiaja. Dziś zaczęłam 30tc [emoji8][emoji3590][emoji3590]
A cisnienie masz w normie? Bo puchnięcie jest alarmujące jeśli towarzyszy mu wysokie ciśnienie. Ale jeśli to jest w normie to po prostu taka "uroda" ciazy. Na skurcz łydki polecam magnez, najlepiej w formie czekolady [emoji16][emoji16]
Fajna sprawa baby shower i niewiarygodne, że już 30tc. Ale leci! Zaraz na porodówkę będziesz jechać [emoji16][emoji16]

Kochane, jak sobie radzicie/radzilyscie z puchniejącymi stopami i dłońmi?
Moczyłam nogi i trzymałam w górze
U mnie byl dramat bo przy rozmiarze moim 39 w ciąży nie weszlam do męskich klapek 44 rozmiar i dopiero udalo mi sie kupić buty w daichmanie cale z gumek zeby nie musieć chodzic boso. Przeszło po porodzie gdzieś dwa tygodnie. Drętwienie rak tez mialam z tym ze zazwyczaj rano.

Czuję się dobrze, dziekuje. Jedynie nocki mam już nieprzespane, ciężko mi się ułożyć. Dretwieja mi dlonie, dziś obudził mnie skurcz łydki. No i od 3 dni mam wrazenie,że puchną mi dłonie i stopy. W lewej dłoni mam wrażenie,że normalnie mnie palce bolą. Zastanawiam się na ile ma wpływ to,że nie połykam żadnego acardu ani nie mam heparyny przy trombofilii. Co do wyprawki, to właśnie wczoraj przyszły mi płyny i proszki do prania i jak tylko dziś skończę wekowac cukinie to zabiorę się powoli za pranie. Zostało mi trochę do kupienia ,przede wszystkim kosmetyki i cała ja do szpitala. Niania elektroniczna i drobnica typu smoczki, zawieszki, poduszka do karmienia itd. Ale mam zakaz kupowania bo się laski na babyshower zmawiaja. Dziś zaczęłam 30tc [emoji8][emoji3590][emoji3590]
Już 30 [emoji33][emoji33][emoji33] ale superowo! To już z górki!

Mnie nie puchły nogi, ale dłonie już tak. Ściągnęłam pierścionki i lykalam magnez.

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Już 4 raz zasiadam,żeby odpisać. Działam na telefonie i ciągle ktoś mi dzwoni i przeszkadza a mój wpis znika 🙈🤦 Nie mam jeszcze wielkiej tragedii ale czuję,że trochę puchne. Moje siostry też puchly, więc to mnie chyba nie ominie. Ciśnienie mam w normie, nawet ksiazkowe, gdzie zawsze miałam 90/6O.. polykam asmag forte 3x2.
No chyba taki urok mojej ciąży, ale nie narzekam ;)
Też nie wiem kiedy to zleciało.. jak patrzę na aplikację i tak pokazuje ile do końca to się pytam jak? Kiedy??Mąż pojechał na miesiąc do pracy a ja mam zamiar w tym czasie dokończyć wyprawkę, wszystko mieć już wyprane i zaplanowany ten baby shower. Ciekawe czy mi się uda.. bo jeszcze w tym czasie mam ślub cywilny przyjaciółki z przyjęciem i chrzciny siostrzeńca.
Właśnie klapnelam na tylku i nasze dziecię tańczy w brzuszku ;)

reklama
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Już 4 raz zasiadam,żeby odpisać. Działam na telefonie i ciągle ktoś mi dzwoni i przeszkadza a mój wpis znika [emoji85][emoji1751] Nie mam jeszcze wielkiej tragedii ale czuję,że trochę puchne. Moje siostry też puchly, więc to mnie chyba nie ominie. Ciśnienie mam w normie, nawet ksiazkowe, gdzie zawsze miałam 90/6O.. polykam asmag forte 3x2.
No chyba taki urok mojej ciąży, ale nie narzekam ;)
Też nie wiem kiedy to zleciało.. jak patrzę na aplikację i tak pokazuje ile do końca to się pytam jak? Kiedy??Mąż pojechał na miesiąc do pracy a ja mam zamiar w tym czasie dokończyć wyprawkę, wszystko mieć już wyprane i zaplanowany ten baby shower. Ciekawe czy mi się uda.. bo jeszcze w tym czasie mam ślub cywilny przyjaciółki z przyjęciem i chrzciny siostrzeńca.
Właśnie klapnelam na tylku i nasze dziecię tańczy w brzuszku ;)
Aha zapomniałam napisać - bierz się bierz za pranie i prasowanie, bo teraz już będzie Ci coraz ciężej, a jeszcze upały na pewno nie pomogą, więc nie odkładaj tego, bo kilka dni Ci to na bank zajmie.

Do góry