reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Też tak słyszałam, ze 6 tyg + wizyta u gina i ze lepiej się nie przytulać bez konsultacji z lekarzem.

@Artemida90 jak tam zdrówko? Jak sie czujecie? Jak kompletowanie wyprawki?
A dobrze w miarę, miałam drobne problemy ze snem bo mi dłonie puchną i trace czucie. Takie jakby skurcze ale tylko w nocy. Jutro mam wizytę u położnej - w końcu od 12tyg a mam 24+2. Usg pewnie nie zrobi, pewnie posłucham tylko serduszka i w końcu może wyślę na jakieś badania. Muszę ogarnąć obciążenie glukoza. W sobotę wyjeżdżamy do Polski i będę kończyć kompletowanie wyprawki, już prawie wszystko mamy 😊

A dobrze w miarę, miałam drobne problemy ze snem bo mi dłonie puchną i trace czucie. Takie jakby skurcze ale tylko w nocy. Jutro mam wizytę u położnej - w końcu od 12tyg a mam 24+2. Usg pewnie nie zrobi, pewnie posłucham tylko serduszka i w końcu może wyślę na jakieś badania. Muszę ogarnąć obciążenie glukoza. W sobotę wyjeżdżamy do Polski i będę kończyć kompletowanie wyprawki, już prawie wszystko mamy 😊

Cieszę się, że otworzyli granice i będziecie mogli wszystko na spokojnie kupić 😊 jak ten czas szybko leci! 😱 Niedawno miałaś pozytywe testy a tu już tak daleko ❤️

Ale ona jest malutka, jeszcze nie ma chyba miesiąca i nieagatka leki daje od kilku dni. Więc jak widac efekt to uważam ze pomaga i warto zeby dziecku i rodzicom ulżyć
Każdy robi jak uważa. Na pewno nie ma co ładować pół apteki jeśli objawy nie są bardzo nasilone.
Nie widzę dziecka, więc tak naprawdę tylko @nieagatka sama wie najlepiej co robić. Zwłaszcza, że to jej drugie dziecko :)

On tego nie ma na twarzy i to jest tak ze juz super fajnie sie ciesze bo ładnie to wygląda tzn sa tylko plamy a tu dupa i zas zaczyna drapac i masakra... On to tez może mieć na tle nerwowym. Te plamy na plecach pojawiły się gdzieś 2 miesiące temu ale z uwagi na to co sie dzieje jeszcze u dermatologa nie bylam, nie wiem czy wogole ona teraz przyjmuje... Jeszcze do niej jest kijowo bo nie ma zapisów i wszyscy przychodza w jeden dzien i sie czeka do skutku...
Jest ciepło a te zmiany swędzą. Jak go złapiesz to przemywaj tą mustellą i kremuj. Moja chodziła zawsze w ubrankach na lewą stronę bo nawet słońce zaogniało te zmiany a co dopiero trawa i pot. Ale spokojnie skóra zmienia się i jak to jest tylko śladowe to minie.

reklama
@ilmenau jak córeczka się miewa, poprawiło się jedzenie po podcięciu wędzidełka?

Dziękuję, że pytasz 😊
Nie lubi masaży buźki ale znosi je dużo lepiej niż na początku, czasem nawet obejdzie się bez płaczu.
A co do jedzenia to nadal jest niejadkiem, ale lepiej sobie radzi z kawałkami oraz różną strukturą jedzenia, pod tym względem jest lepiej. Teraz jesteśmy u moich rodziców i karmienie przez babcię daje najlepsze efekty 😂

Do góry