reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jestem tydzień po porodzie - póki co spanie na brzuchu jest w strefie marzeń [emoji16][emoji1787] Piersi bola mnie od samego patrzenia na nie, jakbym się na brzuchu położyła to by wybuchły [emoji23][emoji28]
No ja tak się położyłam 1,5 tyg po pierwszym porodzie przez cc. Od tego czasu ani razu nie spałam na brzuchu. Mam częste problemy z kanalikami i ta pozycja nie jest dla mnie, chyba do zakończenia karmienia. Jednak ten jeden raz się zapomniałam i byłam wtedy w muszlach.

reklama
Mały guzek na prawej piersi i dyskomfortu lekki ból czy to zastój?mleko jeszcze w piersiach jest Ale są miękkie i już coraz rzadziej upuszczalam.Kupilam kapusta i przykładam co jeszcze mogę zrobić??
A już myślałam że z piersiami się uporalam

Mały guzek na prawej piersi i dyskomfortu lekki ból czy to zastój?mleko jeszcze w piersiach jest Ale są miękkie i już coraz rzadziej upuszczalam.Kupilam kapusta i przykładam co jeszcze mogę zrobić??
A już myślałam że z piersiami się uporalam
Ja się nie znam, ale jak raz mialam zastój to kapusta super podziałała. Tylko musisz ją trochę czymś rozbić najpierw, żeby sok puściła.

@nieagatka
Nie dość że ten czubek się wbija, to jeszcze dolny pas zostawia czerwony ślad bo się wżyna w brzuszek
IMG_20200608_182629.jpg
IMG_20200608_182639.jpg

Musialam poszukać jakiegoś starego zdjęcia Lili. Patrz u nas to widać, bo jest różowe, gdzie u Ciebie jest ta podkładka? To jest tak grube i duże, że nie pozwala na kontakt klamry z brzuchem. Zobacz załącznik 1130595
U nas jest czarne, jak się przyjrzysz to to widać na zdjęciu, że po bokach od klamry wystaje. Ale na górze klamry tej ochrony brakuje. U Ciebie jest tak samo. Może my za mocno pas zaciskamy. Albo nasz brzdąc ma większy brzuch 😜 .
Zobaczyłam to dopiero teraz, bo miał tylko koszulkę ubraną i przy wyciąganiu się podwinęła. Miał odbity czerwony ślad po górnej części klamry i w bok po tych dolnych pasach.

U nas jest czarne, jak się przyjrzysz to to widać na zdjęciu, że po bokach od klamry wystaje. Ale na górze klamry tej ochrony brakuje. U Ciebie jest tak samo. Może my za mocno pas zaciskamy. Albo nasz brzdąc ma większy brzuch [emoji12] .
Zobaczyłam to dopiero teraz, bo miał tylko koszulkę ubraną i przy wyciąganiu się podwinęła. Miał odbity czerwony ślad po górnej części klamry i w bok po tych dolnych pasach.
To jedyne co mi do głowy przychodzi to, że może faktycznie za mocno zapinacie. Ja wiem, że trzeba mocno, ale dziecko nie może cierpieć [emoji12]

reklama
Do góry