reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Cały zestaw kupiłaś;)

Ja jestem wysoka i nie ma opcji wstawić wanienki do wanny czy na podłogę, jak sama się nad wanną schylam by umyć sobie głowę to potem się ledwo prostuje [emoji24][emoji24]
Siostra ma dla mnie stelaż z wanienki ale ale nie taka zwykła.. jak pomyślałam o schodach to musze kupic inna..

Wy już takie zaawansowane w zakupach A ja procz kolderki z poduszką, bo akurat jakis czas temu byly w lidlu, nie mam nic.. tzn siostra dala mi dwa pudła couszkow po małym, ale nawet nie przebralam, bo czekam na polowkowe.. I tak większość odpadnie bo u nas dziewczynka.

Wiem,że na pewno będę potrzebowała nianię elektroniczną i zastanawiam się czy znajdę jakas fajna, niedroga i może z obrazem??
Ja mam Sunluxy 2.0, kupiona na aliexpress ponad 3 lata temu, uzywana codziennie do teraz. Kosztowała coś ok 200zl. Działa bez zarzutu.

Cały zestaw kupiłaś;)

Ja jestem wysoka i nie ma opcji wstawić wanienki do wanny czy na podłogę, jak sama się nad wanną schylam by umyć sobie głowę to potem się ledwo prostuje [emoji24][emoji24]
Siostra ma dla mnie stelaż z wanienki ale ale nie taka zwykła.. jak pomyślałam o schodach to musze kupic inna..

Wy już takie zaawansowane w zakupach A ja procz kolderki z poduszką, bo akurat jakis czas temu byly w lidlu, nie mam nic.. tzn siostra dala mi dwa pudła couszkow po małym, ale nawet nie przebralam, bo czekam na polowkowe.. I tak większość odpadnie bo u nas dziewczynka.

Wiem,że na pewno będę potrzebowała nianię elektroniczną i zastanawiam się czy znajdę jakas fajna, niedroga i może z obrazem??
No ja kupuje już teraz bo nie wiem czy zmusza mnie do powrotu do pracy. Nie chce potem robić wszystkiego na lapu capu. I tak jeszcze chcialam zrobić typowa listę do odchaczania ale nie mam natchnienia by ja zrobić i tak co widzę to kupuje online, siedzę w domu to przynajmniej odbiorę i mniej nerwów bo nie muszę o tym ciagle myśleć

Ja korzystałam z tej listy, oczywiście pod siebie modyfikowałam, ale jest dość kompletna i daje wyobrażenie czego można potrzebowac:

Screenshot_20200525_192133.jpeg
Screenshot_20200525_192015.jpeg

Ja kupiłam standardowa wanienkę, łazienkę mamy raczej średnio duża. Jeszcze nie przymierzalam do wanny. W najgorszym razie w pokoiku koc na podłogę i kompanie 😊
My kapaismy na lozku, pod wanienke i wokoło podklady. Moze i stelaże sa wygodne ale ja mam jakąś schizę ze dziecko mi wypadnie. Jak juz siedzial to dawaliśmy wanienke na podloge i siadaliśmy obok a teraz siedzi pod prysznicem. My tez Hubka nie kapiemy codziennie. Gdzieś do 3 miesiąca byl kapany codziennie ale potem zaczęły się problemy skórne i dermatolog kazala nam kapac raz w tygodniu. Moze gdybym kąpała codziennie to jakos moj kregoslup by na tym cierpial, nie wiem.

Cały zestaw kupiłaś;)

Wydaje mi się, że za wcześnie na kołderkę dla maluszka. Nam na szkole rodzenia odradzali kołderki na noc, lepiej kupić śpiworek. Kołderka przyda Ci się dla trochę starszej Hani 😉
Poczytaj jeszcze tutaj:

Jeśli chcesz przykrywać to kocykiem, ale tak, żeby dolna jego część wsunac pod materacyk a kocyk najwyżej zachodził do połowy klatki piersiowej dziecka.

Przy okazji dodam, że o kosmetykach dla dziecka warto poczytać na stronie srokao.pl,ram dziewczyna robi analizę składu kosmetyków i bardzo często te drogie wcale nie są super. Bardzo dobrze wypada marka Babydream z Rossmanna.

Niani nie miałam, bo moje dziecię nie umie spać bez kogoś w pokoju, więc w dzień ja spałam z nią (polecam!) albo nadrabiałam książki (również polecam!) 😁 raz na jakiś czas wpadała do mnie mama, gotowała mi obiadki i mroziła (polecam najbardziej! 😂)

Wydaje mi się, że za wcześnie na kołderkę dla maluszka. Nam na szkole rodzenia odradzali kołderki na noc, lepiej kupić śpiworek. Kołderka przyda Ci się dla trochę starszej Hani [emoji6]
Poczytaj jeszcze tutaj:

Jeśli chcesz przykrywać to kocykiem, ale tak, żeby dolna jego część wsunac pod materacyk a kocyk najwyżej zachodził do połowy klatki piersiowej dziecka.

Przy okazji dodam, że o kosmetykach dla dziecka warto poczytać na stronie srokao.pl,ram dziewczyna robi analizę składu kosmetyków i bardzo często te drogie wcale nie są super. Bardzo dobrze wypada marka Babydream z Rossmanna.

Niani nie miałam, bo moje dziecię nie umie spać bez kogoś w pokoju, więc w dzień ja spałam z nią (polecam!) albo nadrabiałam książki (również polecam!) [emoji16] raz na jakiś czas wpadała do mnie mama, gotowała mi obiadki i mroziła (polecam najbardziej! [emoji23])

Popieram, kołderka odpada, śpiworek cudowny wynalazek. Ja z niego zrezygnowałam dopiero jak Lila miala półtora roku.
I co do kosmetykow to też się zgadzam, sronao jest genialna, tam. Znajdziesz wszytskie info.
Jedyne czego nie polecam to spanie że starszym dzieckiem, moim zdaniem warto w którymś momencie przenieść do swojego pokoju. Ale w tym temacie ile osób tyle opinii.[emoji4]

Dziękuję. Zaraz poczytam. A śpiworki masz na myśli takie,że szelki na górze?
Ja wiem,że dzidzia się może nakryć nieświadomie kołderką czy kocykiem, dlatego właśnie to wciskanie pod materac u stóp. Kiedyś nawet oglądałam o tym na mamaginekolog.
Ja polecam spiworki zapinane na zamek. W stu procentach zgadzam się z dziewczynami ze maleństwo nie powinno spac pod koldra. Moj synek jak skonczyl 20 miesięcy to przez dzien spal pod kolderka a od tygodnia spi tez w nocy. Jednak spiworki sa rewelacyjne. Przez pierwszy miesiac, może dwa spal w rozkach ale zrezygnowalam jak kiedyś mi zjechał z rozka w nocy i mial buzię na wysokości zapięcia. Ja mogę mu obciąć paznokcie tylko przez sen i te na zamek sa świetne bo sobie odpinam od dolu i obcinam. Kupuje na allegro i jestem zawsze zadowolona a pierze sie je bardzo często, przynajmniej ja tak mialam. Kiedys w lidlu byl świetny śpiworek taki cienki na lato tez na zamek. Odradzam zapinane na napy i tu mam na myśli nie te zapinane na ramionach tylko ja mialam zapinany tak na calej długości w połączeniu z wrzsszczacym dzieckiem to masakra.
O z lidla mialam ten

reklama
My kapaismy na lozku, pod wanienke i wokoło podklady. Moze i stelaże sa wygodne ale ja mam jakąś schizę ze dziecko mi wypadnie. Jak juz siedzial to dawaliśmy wanienke na podloge i siadaliśmy obok a teraz siedzi pod prysznicem. My tez Hubka nie kapiemy codziennie. Gdzieś do 3 miesiąca byl kapany codziennie ale potem zaczęły się problemy skórne i dermatolog kazala nam kapac raz w tygodniu. Moze gdybym kąpała codziennie to jakos moj kregoslup by na tym cierpial, nie wiem.
Hehe my pierwsze kąpiele też na łóżku. Potem już w łazience, wanienka stoi na kibelku, tata siedzi sobie obok na stołeczku i kąpie :) niestety wszelkie próby postawienia wanienki do brodzika pod prysznic kończą się płaczem. Mamy zwykłą wanienkę za 30 - 40 zł.

Do góry