reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Cześć Mamusie używała któraś i może się wypowiedzieć nt. wanienki Ikea Lattsam? Zastanawiamy się czy ją kupić ze stelażem, w łazience mamy tylko prysznic k wydaje mi się, że szybko będę musiała ją wymieniać na dłuższą.
Do kiedy wasze dzieci się w niej dawały radę kąpać?

Ja jeszcze z doświadczenia nie powiem, ale jak obserwowałam nasza Julke czy teraz siostry Frania (A mieli normalne te dłuższe wanienki) to i tak użytkowane byly do 7-8 miesiaca, bo potem dzieciaczki już siedziały i w takiej wannie na stojaku to już ciężko je myć;) zachlapane wszystko, bo radość z kąpieli ogromna ;)

Ja będę musiała poszukać wanienki z korkiem, bo łazienkę mamy na dole bardzo malutka, jest duża wanna ale żeby wstawić wanienki na stelazu nie ma opcji, więc raczej będziemy kapali w pokoju na górze.. A żeby nie nosić tej wanny z wodą to odkręcimy koreczek, woda do wiaderka i łatwiej będzie znosić po schodach ;)
Ja nie mam wyjścia, łazienka będzie mokra, ale tylko i wyłącznie wanienka na stelażu i to długo bo mam tylko prysznic. No chyba że później damy wanienkę na podłogę, ale to mało komfortowe 🤷 nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba @nieagatka i @goffa13 używaliście wanienki Ikea?

Cześć Mamusie używała któraś i może się wypowiedzieć nt. wanienki Ikea Lattsam? Zastanawiamy się czy ją kupić ze stelażem, w łazience mamy tylko prysznic k wydaje mi się, że szybko będę musiała ją wymieniać na dłuższą.
Ja mam wanienke z ikea, te najtansza. Moja corka ma 3 lata i nadal się czasami w niej kąpię [emoji16]

Ja nie mam wyjścia, łazienka będzie mokra, ale tylko i wyłącznie wanienka na stelażu i to długo bo mam tylko prysznic. No chyba że później damy wanienkę na podłogę, ale to mało komfortowe 🤷 nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba @nieagatka i @goffa13 używaliście wanienki Ikea?

Nie korzystalam z wanienki ikea tylko zwyklej w sklepie dzieciecym za 30-40 zl plus stelaż. My mielismy długą tą wanienke bo chyba 100 cm i to bylo komfortowe przez kilka miesiecy. Jesli jestescie wysocy to zwroc uwagę, żeby stelaż miał możliwość regulacji wysokości, bo po kilku kapielach plecy będą boleć. My jestesmy wysocy, wiec najpierw wybraliśmy stelaż a potem do niego wanienke. Wanienka z korkiem to duze ulatwienie, dokupilismy wezyk i po kapieli wezyk do toalety i tak wylewalismy wodę (@Liliana87 jak chcesz wylewac wode do wiaderka to tez dokup wężyk,nie bedziesz miec zalanej podłogi 😉). Jak mała juz stabilnie siedziała to przerzucilismy sie na zwykly basenik ogrodowy 80x80. Mozesz go postawic pod prysznicem lub na podlodze w łazience. Tak sie kapiemy do dziś i super nam sie to sprawdza. Basen tez jest fajną opcją na wyjazdy.

Bardzo dlugo nam służyła. W okresie kiedy jeszcze nie siedział a byla za mala to kupilismy zwykla. Jak tylko siadl to od razu do niej wróciliśmy. Na prawde polecam z tym ze ja nigdy stojaka nir mialam bo nie chcialam i kapalismy na lozku a potem na podłodze bo łazienkę mam mala. Jest świetna, stabilna. Te zwykle mnie do szalu doprowadzaly

Bardzo dlugo nam służyła. W okresie kiedy jeszcze nie siedział a byla za mala to kupilismy zwykla. Jak tylko siadl to od razu do niej wróciliśmy. Na prawde polecam z tym ze ja nigdy stojaka nir mialam bo nie chcialam i kapalismy na lozku a potem na podłodze bo łazienkę mam mala. Jest świetna, stabilna. Te zwykle mnie do szalu doprowadzaly
Bardzo dziękuję za odpowiedź, to już wiem która kupić :)
@ilmenau stelaż też widzę, że jest wysoki i dno wanienki znajduje się na wysokości 67cm a to w porównaniu z innymi wydaje mi się ok :) bo fakt u ja i mąż jesteśmy wysocy.

Bardzo dziękuję za odpowiedź, to już wiem która kupić :)
@ilmenau stelaż też widzę, że jest wysoki i dno wanienki znajduje się na wysokości 67cm a to w porównaniu z innymi wydaje mi się ok :) bo fakt u ja i mąż jesteśmy wysocy.
My mieliśmy 3.ta z ikei i 2 zwykle w różnych długościach. Przenieść ta wanienke zwykla do łazienki zeby wylać wode to dramat. Nie raz woda wylądowała na podlodze bo ten material z którego sa wykonane taki o tylek rozbic a ta z ikei jest rewelka i jeszcze te antyposlizgi w srodku. A przy tym bardzo kompaktowa w porównaniu do innych

Ja kupiłam standardowa wanienkę, łazienkę mamy raczej średnio duża. Jeszcze nie przymierzalam do wanny. W najgorszym razie w pokoiku koc na podłogę i kompanie 😊

Załączniki

• 81DBD3FD-3A76-47C8-8C07-8ED045E3FC48.png
    81DBD3FD-3A76-47C8-8C07-8ED045E3FC48.png
    105,1 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry