reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Tak samo straszne parcia nie bardzo bolesne
A obniżył Ci się brzuch?
Bo ja mam wrażenie, że moja macica musi być w kulminacyjnym punkcie, bo mam mega problemy z łapaniem oddechu, a wieczorami to umieram tak mi duszno...
W tamtej ciazy tak nie mialam, ale też do porodu brzuch mi się nie obniżył chyba... [emoji848]

A obniżył Ci się brzuch?
Bo ja mam wrażenie, że moja macica musi być w kulminacyjnym punkcie, bo mam mega problemy z łapaniem oddechu, a wieczorami to umieram tak mi duszno...
W tamtej ciazy tak nie mialam, ale też do porodu brzuch mi się nie obniżył chyba... [emoji848]
Jakoś nie zauważyłam żeby poszedł w dół

Ja dzisiaj po pobudce o 6 (musiałam jechać na badania), padam na twarz 😜 jakbym nie wiem co robiła 😉

O Mamusiu, ja na sama myśl o tym, że miałabym wstać o 6 jestem przerażona 😂

I mam do Was skarbnice wiedzy takie pytanie 🙈 czy spanie na brzuchu może zaszkodzić Maluszkowi? Bo ja w innej pozycji nie mogę zasnąć, a od kiedy mi przez ostatni tydzień brzuszek urósł to się boje, że coś zrobię naszemu szczęściu i nie mogę spać 🙈 liczę, że mnie nie zlinczujecie 🙈

I mam do Was skarbnice wiedzy takie pytanie 🙈 czy spanie na brzuchu może zaszkodzić Maluszkowi? Bo ja w innej pozycji nie mogę zasnąć, a od kiedy mi przez ostatni tydzień brzuszek urósł to się boje, że coś zrobię naszemu szczęściu i nie mogę spać 🙈 liczę, że mnie nie zlinczujecie 🙈
Pomału jest czas żeby zacząć przyzwyczajać organizm do snu na boku 😊 ja od chwili gdy tylko dowiedziałam się o ciąży zaczekam sypiać tylko na boku. Na tym etapie raczej nie zaszkodzisz się później już Ci bedzue niewygodnie 😊

O Mamusiu, ja na sama myśl o tym, że miałabym wstać o 6 jestem przerażona [emoji23]

I mam do Was skarbnice wiedzy takie pytanie [emoji85] czy spanie na brzuchu może zaszkodzić Maluszkowi? Bo ja w innej pozycji nie mogę zasnąć, a od kiedy mi przez ostatni tydzień brzuszek urósł to się boje, że coś zrobię naszemu szczęściu i nie mogę spać [emoji85] liczę, że mnie nie zlinczujecie [emoji85]
Dopóki jest Ci wygodnie - możesz bez problemu tak spać. Nic dziecku nie Zrobisz. To też moja ulubiona pozycja i niestety w ciazy cierpię nie mogąc tak spać. Ogólnie polecam poduchę do spania, dla mnie zbawienie w obu ciążach.

reklama

Ja tez zawsze tylko na brzuchu ale w ciąży sie balam. Pomogła mi bardzo poduszka do spania. Jest to mega rewelacyjna rzecz i nie wyobrażam sobie nie mieć jej w ciąży.

Do góry