ilmenau
Fanka BB :)
Hubek budzil sie srilion razy w nocy na cycka. Spalam z nim. On nie chcial smoczka. Obudzil sie, dostał piers i zasypial czyli traktował cycka jako smoczek. Nie było mowy zeby go do łóżeczka odnieść bo zaraz placz. Wiec od ok 8 m-ca na noc dostawał butle. Nie bylo to latwe bi na poczatku nie akceptował smaku mm mimo iz gdzieś do 3 m-ca dostawał mm na spacerze. Jak juz zaczak pic butle nw noc to byla potem jedna pobudka na cycka a potem zaczal przesypiac cale noce. Równocześnie z tym mm na noc oduczalam go zasypiania przy piersi. Jedno z drugin sprawiło ze to tak fajnie wyszlo bo jak sie przebudził - nie z glodu-to przytulil sie do miska i spal dalej. Cyc byl tyljo w dzień
No u mnie jest to samo, a ostatnie 3 tygodnie to już jakaś masakra. Budzi się co godzinę i cycek... A już były tylko dwa karmienia w nocy, jedno zaraz jak się kładłam do łóżka (Maja śpi z nami) a drugie gdzie ok 4 rano... I do tej pory nawet jak często się budziła to mi nie przeszkadzało bo potem z nią dosypialam ale już niedługo wracam do pracy i muszę to unormować. Ona nie napije się z butelki, pije tylko z bidonu lub z kubka. Myślałam żeby po roku już nie wprowadzać mm, ładnie już zmbiejszalysmy ilość karmień ale teraz nie wiem czym zastąpić te nocne karmienia. Czy podawać jej mm w bidonie? Chciałabym zostawić poranne i wieczorne karmienia jeszcze przez kilka miesięcy, ale z reszty zrezygnować. Napisz mi proszę jak od uczyłaś Hubcia zasypiać na cycku, bo u nas żadna metoda nie działa póki co. Smoczek odpada, bo pluje nim dalej niż widzi...