reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja dziś byłam na pokojowych i też nie mam zdjęć rewelacyjnych bo mała się odwróciła dla mnie najważniejsze że jest wszystko ok
Oczywiście, że zdrówko dzieci najważniejsze, ale jak widzę, że dziewczyny dostają np takie zdj usg to mi przykro.. Ja widziałam, że lekarz się nie starał. Dał na odczepnego..

Załączniki

• Screenshot_20200109_225310_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_20200109_225310_com.facebook.katana.jpg
    191,7 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Dziewczyny, jestem po wizycie.. Mamy 14tc, wszystko jest ok, bardzo się z tego cieszę, ale jestem bardzo zawiedziona wizyta.. Wiem, że już nigdy nie będę w ciąży bliźniaczej to jest pewne, a może już to już wg moja ostatnia ciąża, a dostałam jedno jedyne zdj usg na którym praktycznie nic nie widać, ja wiem.. To nie najważniejsze, ale jedyna pamiątka z tego czasu. [emoji26] Zechcialoby się może wam pokazać jakie miałyście zdjęcia ok 14 tc? Zastanawjam się nad zmianą lekarza [emoji26]
A może zrobić zdj usg 3 bądź 4d? Tylko w którym tc najlepiej? Wydawało mi się, że skoro dzieci już takie fajne większe to i będą piękne zdjęcia, a dostałam tylko to...
Usg 4d ma sens ok 28tyg, nie teraz...
Ale skoro lekarz Ci nie pasuje to jasne, ze zmieniaj. Masz miec do niego pelne zaufanie. Ja mialam usg we wt i dostalam taka fote, mimo ze nawet nie prosilam.

Usg 4d ma sens ok 28tyg, nie teraz...
Właśnie się zastanawiam, ale zależy mi na zdjęciu gdzie maluchy będą razem.. Coś takiego tzn wiem, że u mnie będzie to wyglądało inaczej, bo są dwujajowe.

Załączniki

• Screenshot_20200110_142042_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_20200110_142042_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    315,4 KB · Wyświetleń: 77
Ja miałam usg 3d-4d co wizyte czyli co 2-3 tyg. Nie zawsze zdjęcia które dostałam były wyraźne ale zawsze widziałam ich w tym obrazie 3d 4 d jak się ruszają, paluszki, nosek itp [emoji3059]
Jasne.. Prosiłam o zdjęcia, żeby dzieci było widać w całości, ale powiedział, że to jest najgorszy okres do robienia zdjęć usg i tyle [emoji2356] Olał mnie i już. Widziałam, że mu się nie chce.

Dziewczyny czytam Was na biezaco. Ale jakos nie moge sie wbic. U mnie 34tc.
Ostatnio lekarka, co bylo dla mnie wielkim zaskoczeniem sama z siebie powiedziala ze ze wzgledu na ivf, przejscia, stresy z tym zwiazane ona mi zrobi CC jesli chce.
No i masz babo placek. Nie myslalam ze bede miala taki wybor. Znam plusy i minusy SN i CC. Mam jeszcze tydzien na podjecie decyzji bo lekarka chce mi skierowanie wypisać gdyby sie wczesniej akcja zaczela...
Mam endometrioze co jest dosc znacznym przeciwskazaniem do CC, a drugiej strony strach przed bolem itp przy SN mnie paraliżuje...
Poradzcie cos :(

Ostatnio lekarka, co bylo dla mnie wielkim zaskoczeniem sama z siebie powiedziala ze ze wzgledu na ivf, przejscia, stresy z tym zwiazane ona mi zrobi CC jesli chce.
No i masz babo placek. Nie myslalam ze bede miala taki wybor. Znam plusy i minusy SN i CC. Mam jeszcze tydzien na podjecie decyzji bo lekarka chce mi skierowanie wypisać gdyby sie wczesniej akcja zaczela...
Mam endometrioze co jest dosc znacznym przeciwskazaniem do CC, a drugiej strony strach przed bolem itp przy SN mnie paraliżuje...
Ja bym wybrała sn. Ból owszem jest ale jest do przeżycia i co najważniejsze minutę po tym jak zobaczysz dziecko nie pamiętasz tego bólu wogole. A dwa szybciej raczej do siebie dojdziesz po sn. A dwa jak się boisz i masz taką finansową możliwość wynajmuje dobie doulę która będzie czuwać przy Tobie i która na bank zrobi wszystko byś szybko urodziła :-)

reklama
Miałam taki sam wybór, powiedziałam że chce spróbować sn, udało się i dla mnie to był strzał w dziesiątkę. CC można zrobić zawsze.

Do góry