reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja przy bliźniakach w 12 tc lekarz powiedział że jedno na 80 % dziewczynka. Dwa tygodnie później już było na 100 % parka [emoji4]
O to również termin mamy podobnie [emoji3059] Tobie również gratuluję i zazdraszczam córeczki [emoji7] Liczę, że u nas będzie chociaż jedna laleczka, ale wiadomo zdrowie najważniejsze. [emoji4]
A tak swoją drogą w którym tc dowiedziałaś się płci?

13.12 skończyli dwa lata. Cała ciąża bezproblemowa. Bez dodatkowych wizyt w szpitalu. Termin miałam na 29.12. Planowana cesarka 13.12. Filip 2730 i 55 cm, Oliwia 3010 i 54. Jakoś cała ciąże sobie układałam w głowie co i jak to będzie że jakoś po Powrocie do domu nie było mi ciężko, chociaż oni jeśli chodzi o spanie od początku byli grzeczni i ładnie spali. Od powrotu ze szpitala spali w swoim pokoju w swoich lozeczkach. Teraz już mają starcia i bitwy, i sa zupełnie inni z charakteru...
Tak szybko? [emoji33] Ja mam następna wizytę w 13+0 i zastanawiam się czy lekarz będzie chciał coś powiedzieć [emoji848] Ile maluszki teraz mają? Jak sobie radzicie? [emoji4]

13.12 skończyli dwa lata. Cała ciąża bezproblemowa. Bez dodatkowych wizyt w szpitalu. Termin miałam na 29.12. Planowana cesarka 13.12. Filip 2730 i 55 cm, Oliwia 3010 i 54. Jakoś cała ciąże sobie układałam w głowie co i jak to będzie że jakoś po Powrocie do domu nie było mi ciężko, chociaż oni jeśli chodzi o spanie od początku byli grzeczni i ładnie spali. Od powrotu ze szpitala spali w swoim pokoju w swoich lozeczkach. Teraz już mają starcia i bitwy, i sa zupełnie inni z charakteru...
Tez często myślę jak to będzie, ale cieszę się.. Martwię się tylko aby wszystko się szczęśliwie zakończyło i wtedy wszystko się poukłada.
Między rodzeństwem tak jest 😅 obojętnie bliźnięta czy nie, między mną a bratem 3 lata różnicy i też się biliśmy 🤷‍♀️ ale wspomnienia są cudowne 🥰 Teraz kiedy oboje jesteśmy dorośli często wspominamy i się śmiejemy 😊
Właśnie też myślę o łóżeczkach czy kupić jedno duże czy dwa osobne.. A co do wózka mam pytanie.. Sprawdził się u was jedno obok drugiego czy jeden za drugim?

Co do rodzeństwa to wiem mam dwóch młodszych braci i siostrę bliźniaczke i szyby w drzwiach caly czas były wymieniane [emoji28][emoji85]
Ja miałam dwa osobne łóżeczka od początku. Co do wózka miałam bebetto 42 2w1 jeden za drugim i tak jak przy gondolach byłam mega zadowolona tak jak tylko przeszliśmy na spacerówki to wózek wystawialam na sprzedaz i kupiłam spacerówke jeden obok drugiego i super się sprawdziła.
Tez często myślę jak to będzie, ale cieszę się.. Martwię się tylko aby wszystko się szczęśliwie zakończyło i wtedy wszystko się poukłada.
Między rodzeństwem tak jest [emoji28] obojętnie bliźnięta czy nie, między mną a bratem 3 lata różnicy i też się biliśmy [emoji2368] ale wspomnienia są cudowne [emoji3059] Teraz kiedy oboje jesteśmy dorośli często wspominamy i się śmiejemy [emoji4]
Właśnie też myślę o łóżeczkach czy kupić jedno duże czy dwa osobne.. A co do wózka mam pytanie.. Sprawdził się u was jedno obok drugiego czy jeden za drugim?

Co do rodzeństwa to wiem mam dwóch młodszych braci i siostrę bliźniaczke i szyby w drzwiach caly czas były wymieniane [emoji28][emoji85]
Ja miałam dwa osobne łóżeczka od początku. Co do wózka miałam bebetto 42 2w1 jeden za drugim i tak jak przy gondolach byłam mega zadowolona tak jak tylko przeszliśmy na spacerówki to wózek wystawialam na sprzedaz i kupiłam spacerówke jeden obok drugiego i super się sprawdziła.
U nas było to samo 😂 Cudowne czasy!
Oo! Też zastanawiałam się nad Bebetto 42, jest piękny, ale... Nie przekonuje mnie opcja jedno za drugim, więc pewnie będzie Tako Junama Madena Duo. 😊 Właśnie wiem, że spacerówki w tych wózkach są okropne.. Ciężkie i nie wygodne.. Jak synek wyrósł z gondoli chwilę pojeździł w spacerówce i też sprzedałam, bo oszaleć było można.. A jaką spacerówkę wybrałaś? 😊

No właśnie teraz jak bym miała wybierać to tylko wózek z gondolami bym kupiła.
A co do spacerówki to easy go domino[emoji4]
U nas było to samo [emoji23] Cudowne czasy!
Oo! Też zastanawiałam się nad Bebetto 42, jest piękny, ale... Nie przekonuje mnie opcja jedno za drugim, więc pewnie będzie Tako Junama Madena Duo. [emoji4] Właśnie wiem, że spacerówki w tych wózkach są okropne.. Ciężkie i nie wygodne.. Jak synek wyrósł z gondoli chwilę pojeździł w spacerówce i też sprzedałam, bo oszaleć było można.. A jaką spacerówkę wybrałaś? [emoji4]

No właśnie teraz jak bym miała wybierać to tylko wózek z gondolami bym kupiła.
A co do spacerówki to easy go domino[emoji4]
Widzę mamy bardzo podobny gust! 😍 Tą spacerowkę też oglądałam, a teraz jeszcze znalazłam, że można dokupić do niej gondole, ale średnio to wygląda 🤷‍♀️Tak szczerze to nie ma zbytnio ładnych wózków dla bliźniąt..

reklama
Ale sie zgadzamy[emoji28][emoji85] mi nigdy żaden wózek bliźniaczy się podobał... Ale ze spacerówki tej easy go byłam zadowolona. Właśnie też ostanio widziałam że dołożyli opcje gondoli. I powiem Ci ze fajnie. Bo bratowa ma wąskie drzwi w mieszkaniu a w każdych tym przyjechałam, w sklepach też nie miałam problemu. Więc pomysl z tymi gondolami nie jest zły. Jak masz więcej pytań śmiało pisz na priv.
Widzę mamy bardzo podobny gust! [emoji7] Tą spacerowkę też oglądałam, a teraz jeszcze znalazłam, że można dokupić do niej gondole, ale średnio to wygląda [emoji2368]Tak szczerze to nie ma zbytnio ładnych wózków dla bliźniąt..

Do góry